Hoyin dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9101112> |
Korisnik | |
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
shasha, hvala ti, imala sam dosta pitanja oko moje nove biljčice i rekla si mi baš sve što me interesira.
Triša, samo se ti smij. Je li ti sada djelomično jasno zašto poslije kavice nikada s vama ne kupujem vaze od terakote ?
Mamaa
![]() Lantana, a zamisli kad počnem iznašati tvoje biljke. One su još na laganim pripremama. Svaki dan otkrijem nove pupoljke na tvojim reznicama.
I uz put - i drugi pajasmin - ima listove. Juuuupiiiii!
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Poslije mise smo prošetali i naišli na livadu punu maslačka. Morala sam ... Med od maslačka u pripremi:![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Ti nisi normalna,a šta ću ja sa svojim maslačkom?Moram ga brati,kuhati itd....
|
|
![]() |
|
A nije puno posla. Mikice napravi nećeš požaliti. Niti jedan sirup iz ljekarne nije toliko djelotvoran i toliko brzog djelovanja. Naravno ako ga na vrijeme uzmemo. A kad ga imaš pri ruci to i nije neki problem.
Mislim da je ovdje netko rekao da ga ljudi piju kao sok za rezrijeđivanje.
Evo, ako ti je ovo neki razlog: nismo (nas 5) ove godine kupili niti jedan sirup niti su mi djeca popila jednu jedinu kapsulu antibiotika.
|
|
|
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
i ja ga se spremam raditi- sve stoji
![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Joj kod mene nema još maslačka no definitivno ga radim(za sebe,mamu,jednu šogoricu,aj i drugu i valjda nikog više)Nego,kaj si ti to naranče narezala??
|
|
![]() |
|
shasha, ja imam recept sa coolinarike i tamo mi ide naranča i limun.
|
|
|
|
![]() |
|
Večeras je MM imao prvo pravo ovogodišnje košenje oko maslina,
![]() a pokošenu travu posložila sam oko ruža koje su se ove zime uhvatile. Malčirala sam ih jer je tu dosta loša i kamenita zemlja pa me strah da ih suša ne uništi.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Med od maslačka - bravo Hoya, a ove dvije slikice ovako iz daljega su mi super.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
I ja cu praviti to od maslačka, samo kad nadjem "čist" maslačak, ne mogu sa ovim gradskim...
|
|
![]() |
|
Baš sam mislila frida: Rekla si da ćeš raditi za Uskrs. Valjda neće biti kasno. Kod vas sve ranije procvate.
|
|
|
|
![]() |
|
A vidi Triša kako su mi loše slike sa imagesforme. Nekidan sam jednu po jednu skidala ponovo sa photobucketa - i sad ću opet
|
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
I meni su bile dok ih nisam sam prije smanjila. Sada ne dam da mi oni smanje, već to napravim sama, a preko njih samo uploadam - ide jako brzo - moje su slike dobre - ne žalim se.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
E sada si me navukla i odoh pobrati moj maslačak pa ću onda pokositi moju livadicu.Mogla bih napraviti sirup i odnijeti ga u Zg. da mi dijete ima.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
A ti to sirup radiš!!! Ma ja ću samo med,sirup ću od bazge.Ove ću godine malo "mućkati" pa ću u jednu turo začinsko bilje staviti,u jednu naranču i limetu a jednu ću onako po receptu,sa limunom. Prava radna akcija ko tebe |
|
![]() |
|
Pogledaj, shasha, ove hrpe imaju u sredini rupu. slikala sam nešto prije jer sam kasnije rukom skupila travu - izgleda ko kolut. Oko grančica ruže ima sigurno 5 cm slobodnog prostora da stabljika ne stoji u vlazi i da ne oboli. A sve ostalo okolo je vlažno i mokro. Moje najbolje iskustvo ti je u onom bajnom ljetnom periodu o kojem ja uvijek pričam – moj godišnji. Prije nego odem ošišam lavandu, pokosimo travu i sve to stavimo oko voćki, lovor višnje, ruža. Naravno oko stabla ostavimo slobodno. Dobro zalijemo, a MPK ima obvezu zaliti (ako ne padne kiša) jednom u 10 dana. Kad se vratimo (nakon mjesec dana) zemlja ispod malča je vlažna. Naravno, ti pitaš, a mi smo se opekli na vlastitoj greški. Oko jedne velike jabuke bacali smo kuhinjski otpad. Za par mjeseci strulilo je cijelo deblo. Dakle malčirati – ali dalje od debla.
|
|
|
|
![]() |
|
Jučer sam posijala začinsko i ljekovito bilje. Jutros prije posla sam posijala kantarion. Skroz sam zaboravila na njega.
Shashine suncokrete sam presadila u zemlju. Na 2 mjesta.
Jutros gledam - na jednom mjestu mi pregrizle beštije sve tri biljlčice - ostale samo stabljike - bez lista.
|
|
|
|
![]() |
|
A danas uživamo, odmaramo se i uređujemo svoj topli dom:
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Opet ti s aranžmanima, nije dosta što moram stalno odlaziti u tvoje dvorište, nego me tjeraš da čitam i tvoj dnevnik. Jeli i ovo djelo šogorice iz Splita.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Jeeee! Ali su moji rekviziti (hi,hi,hi...)
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9101112> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |