Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Lošinj
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Lošinj

Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 15>
Korisnik
Poruka
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2009 u 21:10
Super draga, baš sam nakon jučerašnjeg planinarskog pohoda danas rađe prošetala morem, pa još si me podsjetila ne neke davne romatične šetnje Velim lošinjem.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Prosinac 2009 u 23:27
U pregledavanju Foruma naiđoh i na ovu tvoju temu pa rekoh idem malo pogledati da se prisjetim... 
Kao prvo, pohvalit ću fotke: znaš odabrati detalj, učiniti da neka sitnica postane objektom naše pažnje...
 A Lošinj... Više sam puta ljetovala tu: Veli, Mali, Rovenska... Kasnije, brodićem, iz (tada) nove marine u Cresu, obišli sav taj kraj uzduž i poprijeko, penjali se na Lubenice, obilazili dobre restorane, papali najbolju janjetinu, a o ribi i drugim morskim plodovima da ne govorim. I MM još od ranije ima lijepe uspomene od tuda, jer je tu boravio mjesecima (kao šef gradilišta restorana u željezničarskom odmaralištu.
Dakle, vidiš što si napravila sa svojim krasnim slikicama: gledajući njih uživala sam ponovo u ljepoti tvog kraja, a i prizvala si mi u misli jako puno lijepih sjećanja.    LP
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2009 u 07:23
Zahvaljujem se na "posjeti" mome kraju i na pohvalama za fotografije.

A one upravo tome i služe - da se podsjete oni koji su bili i da vide oni koji (još) nisu bili. 

Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2009 u 07:33
Nikad nisam bila na Lošinju ali nešto si mislim da bi bilo lijepo na godinu to promijeniti ako bi bilo prilike,mamiš me Otok sa svojim slikicama,stvarno je prekrasno...
Na vrh
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 538
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2009 u 18:12
Kao noviji član ovog foruma još uvijek rastrzano lutam njegovim temama i istražujem njegove kutke. Nailazeći na teme i ljude koji me kao kreativca fasciniraju na prvi kontakt, pretvaram se u malog unezvjerenog i neodlučnog dječaka. Ne znam što bi prije, a htio bi sve i odmah. Kažem si… sredi se, polako i sustavno pretražuj i uživaj. Da, lako reći, ali teško ostvariti. Čovjek uroni u neko neopisivo ushićenje u susretu sa tuđim vidovima kreativnosti. Bar je tako kod mene. Slično mi se događa pri susretu sa Tvojim radovima. Osvojili su me brzo nakon ulaska u forum, ali boreći se sa svojim početništvom i stvaranjem svoje teme, nikako da ih kompletno i do kraja apsolviram, kako bi ih mogao komentirati. Kad evo, danas me sredilo pregledavanje tvoje teme „Lošinj“. Lošinj i Veli i  Mali iz 65. god. duboko su urezani u moja mladenačka sjećanja.( Proveo sam tamo od početka travnja do kraja rujna, najljepši dio te daleke godine). A onda se pojavi iznenada tvoja fotka crkvenog portala koja me neočekivano opet prebacila u 75. god. Prvi put nakon 10 godina, tada sa obitelji, posjećujem oba Lošinja i nastaje ova fotka.

Tvoja fotka iz 2009. (uz moju intervenciju na veličini, nadam se da se ne ljutiš?) a ova druga je...

...moja iz 1975. Prazninu vrata je tada ispunila moja i Cimina 2,5 godišnja kćerkica.

Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Prosinac 2009 u 18:18
Bravo Inox na ovoj usporedbi.
Drago mi je da su moje sličice probudile lijepa sjećanja.

A ovakvu sliku na skalama od crkve vjerovatno ima svako lošinjsko dijete.
Na vrh
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2009 u 08:13
Evo me i danas opet tu. Sada sam konačno pregledao sve stranice, ne letimično, nego polako i detaljno, a svako malo, poneka Tvoja fotka čini da uspomene izviru i izviru. Prisjećam se Uvale sna. Iznad nje sam stanovao u vili izgrađenoj u Austro-ugarsko doba. Sunčane uvale, Čikata, vile Karoline i čagi na njezinoj terasi, zavšnog plesa u pomorskoj školi, obrednog čekanja dolaska broda da se vidi tko je došao, puteljaka obgrljenih suhozidinama od centra do spomenute vile. Sječama se Kalvarije i pogleda s nje, večernjeg pješačenja od Malog ka terasi Punte u Velom opet na čagu, vrludanja čarobnim Velim sa divnim ljudima koje sam upoznao u Malom, a mene došljaka prigrlili kao svog. Nezaboravno.
Ponekad se pitam, zašto su neki sretnici rođeni pod zvijezdama Sejšela, Maldiva, Mauricijusa ili Lošinja a mi ostali, pod nekim zasjenjenim zvijezdama turobnih kontinentalnih gradova. Najbolje, ali ne baš uvjerljivo, utješim se kad kažem…tak mora bit.
O Tvoji fotkama i osjećaju za detalje, drugi su rekli već skoro sve najljepše što se može izreći. Ja smo zaključujem: umjetnik osjeća dušom, a gleda srcem. Ti i jesi umjetnica. Razmatram li Tvoje fotke, Tvoje radove na staklu i ostale vidove kreativnosti kojih kod Tebe ima na pretek, tvrdim, nisu umjetnici samo oni koji su potekli iz likovnih i inih akademija, oni su izronili iz sebe samih. Neopisiva i neograničena potreba da iz sebe oslobode zarobljene strasti stvaranja, da se izraze i pokažu, čini ih umjetnicima. Samo oni poznaju agoniju i ushićenje oslobađanja ideje. Umjetnik može i zna ono što drugi ne znaju i ne mogu. Tu među njima si i Ti OTOK.
LP!

Samo je misao apsolutno slobodna, sve su ostale slobode manje ili više ograničene.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2009 u 08:38
Pa Inox, sad si me skoro rasplakao s ovim divnim rječima.

Napisao si - umjetnik osjeća dušom, a gleda srcem. Ovo o umjetnosti ne bi komentirala, ali pogodio si - gledam srcem.
Na vrh
Inox View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Inox Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Siječanj 2010 u 22:04
OTOK oprosti, nisam imao namjeru rasplakati Te, pa Tebe oplakuje predivno Lošinjsko more (na kojem ti  iskreno zavidim)a ta je datost, uz Tvoj dar kreativnosti, razlog za sreću. Ovo "oplakuje" stilska je figura i supstitut je za grli, obgrljuje. Dozvoli mi slobodu malo šale...Znači, ono sa srcem sam pogodio, a što je sa onim ostalim, što ne bi komentirala? Imaš li problem definicije umjetnosti ili duše. Ako da, potpuno Te razumijem. Ni ne moramo moći sve definirati. Ima nekog čara u enigmi nedefiniranog, kao što ima predivnog čara u muzici Enigme.
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2010 u 09:06
Prekrasne slike, Otok. Volim Lošinj, često sam tamo ljetovala a moje kćeri još uvijek ljetuju s mojom tetom i svake godine mi donesu hrpu slika da i ja malo uživam.
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2010 u 10:44
kako je sad u M.Lošinju?
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2010 u 14:41
Moja je sestra bila (poslovno)prošli tjedan na Lošinju i kaže da je sad predivno, na rivi svi kafići rade, puno ljudi........vratila se oduševljena.
Drugi dan je otišla isto poslovno na Rab a tamo kaže čista suprotnost. Riva pusta, samo par kafića radi........vratila se razočarana.
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2010 u 17:21
Kratka šetnja po Sunćanoj uvali

U borovoj šumi blizu mora hoteli Aurora i Vespera

viburnum i mirta

snagom vjetra, mora i valova nastaju ovakve stijene

ali i prekrasna kamenita plaža

sa prirodnim bazenčićima

ili ovakva pješčana

u daljini otok Susak

na odlasku pozdravlja nas sunce

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2010 u 19:07
Bravo Otok, i meni koja imam ovakve slike svaki dan pred očima, bila je uživancija prošetati s tobom po uvali, uživat će i naši kontinentalci...
život je more
Na vrh
montokuc View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 196
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje montokuc Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2010 u 19:13
Hvala ti,Otok,vrlo lijepe slike!A u Njemackoj pada snijeg!
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2010 u 08:46
Prekrasno Otok. Znaš dobro izabrati motive. Naprosto kroz slike miriše bilje, tople(ljeti, nažalost) stijene. A tvoj otok je doista prelijep!ClapClapClap
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2010 u 12:38
otok super. Predivne fotke, odmah su mi podigle raspoloženje u ovim tmurnim i hladnim danima na kontinentu. Polako nam ipak dolazi proljeće, jedva čekam. 
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2010 u 16:29
Lošinj u pjesmi i slici

Oj Lošinj, oj Lošinj i valovi plavi .....

.... tko se nije ljubio nek se nama javi

Kad bi mama znala što znaju borići ......

....ne bi meni dala u Lošinj otići

Hotel vila Punta s pogledom na more

a u njenom parku baccia mi amore

Veli Lošinj .....

.....mali greben .....

....dođeš pošten, odeš .......

Eto, da se malo i našalimo Wink

Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2010 u 17:07
Predivno prisjećanje ljepota, tek sada vidim kolko sam bila privilegirana kad sam Lošinj, Cres, Unije prije tridesetak godina obišla uzduž i poprijeko. No, moram biti poštena, danas mi se čine puno ljepšima, vidim detalje koje kao klinka nisam ni pirmjećivala, no mjesta me podsjećaju na ljude, pjesmu, ljubav, sreću. Ti si, svojim srcem odabranim detaljima, , napunila moje smrznuto srčeko. Fala ti! 
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2010 u 21:12
uz slike nam još i pjevaš
a čime smo to zasližili
(tako je Talijanka rekla dečku baccia mi amore
i on nju šut u more
-krivi spoj
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.