Ruselija - Russelia equisetiformis |
Odgovori | Stranica <1 910111213 30> |
Korisnik | |
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Već duže vremena se ne mogu odlučiti da li da si nabavim ruseliju. Naime, meni je problem prezimljavanje biljaka. U stanu je pretoplo, a i za velike biljke mi je problem mjesto. U vikendici zatvorim grilje pa je mrak i jedino mjesto za prezimljavanje biljaka je u podrumu vikendice. Podrum je sa tri strane u zemlji, a sa prednje strane su velika metalna garažna vrata sa unutarnje strane izolirana stiroporom. Ima mali prozor, dakle i prilično malo svjetla. Neznam kolike su temperature zimi u podrumu, ali u njemu mi bez problema prezimljava afrički ljiljan. Molim savjet onih koji imaju iskustva sa prezimljavanjem ruselije da li bi ovaj prostor bio adekvatan za njeno prezimljavanje. |
|
Sponzorirani linkovi | |
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimi, zaviri malo u temu Hoya-moje dvorište (strana 247), mislim da ćeš naći odgovor na ovo pitanje.
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
margot, te jake grane sa listićima će počupaviti, to je normalno! iza svakog listića će se razviti grančica!
cimicifuga, odgovorila ti je OTOK, evo i moga priloga. ja neznam ništa o ponašanju koralja po zimi na kontinentu. ja san prošle veljače bila u tikvić. u nje je koralj bio u dnevnom boravku pored prozora. bio joj je prelijep i zelen pun grančica koje rastu.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Otok i Antonija, hvala na odgovorima. Pročitala sam kod Hoye i čini mi se da sam bila u krivu misleći da bi joj u mome stanu bilo pretoplo. A mjesto sam ipak pronašla: na visokoj škrinji na grijanom, ostakljenom južnom balkonu! Već ju vidim kako stoji tamo!!! Baš joj se unaprijed radujem jer sam pronašla rješenje za njeno prezimljavanje. E, sad krećem u potragu za jednom crvenom! |
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimi, moja je ruselija već mjesec dana u grijanom prostoru, uz prozor i mogu ti reći da je u tih mjesec dana dosta narasla. Ne da imam osjećaj da će preživjeti nego mislim da će biti dvostruka na proljeće. Bio je to pun pogodak.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hoya, jako me raduje šta si našla rješenje za tvoj koralj. dogodine će ti svakako biti bujnija!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ali da nije bilo tebe, antonija ...
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
krasno,to je ona kakvu je poslala tebi?
|
|
"Chi pianta un giardino semina la felicità"
Amelia,It |
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
margot
Novo sjeme Pridružen: 23 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 13 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Antonija, koraljnu imam već drugo ljeto, ali jaki izboji nikako da "očupave"-mislim, lijepa mi je i ovako, cvate, raste...samo nije čupava i grane su joj dosta tamne-bordo
|
|
antonija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
margot, grane će im očupaviti iduće ljeto, a tamne su radi nedostatka sunca i topline. sada ju je najvažnije sačuvati preko zime, ako nisi na moru!
|
|
|
|
margot
Novo sjeme Pridružen: 23 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 13 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Antonija , hvala ti!
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja je u zimskom vrtu, svijetla puno, a kada sije sunce, onda je da sunčanju, temperatura je 20-23, uglavnom ja sam bosa na pločicama i imam majicu bez rukava i vruće mi je, ali njoj to super odgovara!! Već ili još, ima i cvijetiće!! A malecke su podivljale, pa pogledajte ih same, da ne pričam bez veze!!
Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us A mama-ruselija ćek cvate!! Da, sada, 5.12. i unuta i ne pada mi napamet odnijeti je u podrum, ionako je tako pun da ni drva ne stanu!! Uploaded with ImageShack.us |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
PREKRASNE SU VAM!
Ja svoju čuvam i gledam 24 sata........na proljeće druga priča.
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cure, Free,
koje predivne ruselije. Ehhh...
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ehhh..... Silvice!!!! A jel je imaš kamo staviti????? Ako imaš, jedna je tvoja!!! |
|
|
|
antonija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Free, pa ti si postala tata-mata za koralje, prekrasni su ti!
|
|
|
|
anta 188
Nedavno posijan Pridružen: 11 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasni su vam cvijetići
|
|
Free
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Antonija, lako je postati, uz tebe, tata-mata za koralje!!!
A da tako tebe netko razveseli, kao što si ti mene razveselila mene s tvojom maleckom ruselijicom, ni ti nebi dozvolila da bude i makar mrvicu manje krasna i bujna, od moje!!! |
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 910111213 30> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |