Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Sedumi-žednjaci-tustike
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Sedumi-žednjaci-tustike

Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 22>
Korisnik
Poruka
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2012 u 20:48

Dobra si da si uočila grešku @Camellia, nema šta.
Evo imam i jednog za ID. Ovo je . . . ?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2012 u 22:07
Ako ne griješim ,to bi mogao biti Sedum pachyphyllum.
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Prosinac 2012 u 07:35
...ooo Pinus, krasan jeClap...
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2012 u 15:51
sedum palmeri ima namjeru cvasti ! Jel to njemu sad vrijeme da cvate ?

Uploaded with ImageShack.us
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2012 u 17:29
pinus predivan sedum i ja imam takvoga obozavam ga
glikica moj sedum aplmeri cvjeta u travnju
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
ania View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 23
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ania Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2012 u 19:30
Glikice, moj Sedum palmeri uvijek cvijeta u ovo vrijeme. Evo i sada je u pupovima. A nalazi se na prozoru na minus par stupnjeva. Smile
Tako da ne brini, ok je da cvjeta i zimi i u proljeće.

(Evo, provirila sam i u ovaj forum)
Pozz, Andrijana
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2012 u 19:52
Glikice i moj sedum palmeri ima pupove, vani je na prozoru, ima i snježnu kapu na sebi. Inače cvjetao mi je proljetos, a evo sad ima pupoljke
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2012 u 21:41

Ovo je Sedum purple emperor (ID, @R. Sara). Trenutno je porezan. Ovako izgleda preko ljeta.

Camellia, hvala na ID.

Glikice, sedum za 5! 2 X cvjeta tokom godine, što ćeš ljepše.

Ania, dobrodošla.    
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2012 u 11:27
i ovo je sedum i on se sprema cvasti:

Uploaded with ImageShack.us
Na vrh
sagare22 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 185
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sagare22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2012 u 13:03
Gliki, moon, ania, kamenjar, ...

sad tek vidim da se i vaši palmeri spremaju cvasti, a ja već mislila da je moj pošašavio
Obavezno stavite svježe fotke, moje su na slikicama sukulenata u cvatu...
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2012 u 13:14
sagare, vidjela sam tvoga i pitala što je, Moon je skužila, ipak je palmeri. Lijep je.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2012 u 16:28
Glikice...bit će cvjetića u ovo sumornije doba
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2012 u 16:32
Evo, i moji sedumi palmeri se spremaju cvjetati. Prvu cvatnju ove godine imali su u proljeće, a sad ponovo pupaju:

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2012 u 16:55
Baš ti je lijep i gust ! I krasni crvenkasti vrhovi "listića". I snijeg je na njemu ?

Ja sam mog ljetos ožicala od mame, ima ona još jednog većeg i ljepšeg, al mi ga neda, veli-dobar ti je i ovaj pa si ga uzgajaj dalje ! A ima i moj puno bebača iz korjena tako da će se zgusnuti.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2012 u 19:17
Glikice...ima snijega na njem,bila je cijela kapa jer je u prozorskoj vanjskoj žardinjeri. Listovi mu pocrvene kao reakcija na niže temperature. Meni tad baš i izgleda ljepše.

Zgusnut će se i tvoj sad kad je kod tebe, a i normalno je kako raste da mu ustvari otpadaju donji lstići i na taj način grančica raste. Ma meni je to baš lijepo kad ima i tih padajućih donjih dužih grana. Vidjet ćeš kad ti sad u proljeće buknu te mladice koje su se pojavile, izgledat će kao slap.
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2012 u 12:17
Prekrasni su vam palmeri,moj je tako mali da je za slikanje tek slijedeće godine.
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2012 u 12:18

Sedum morganianum burritum
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2012 u 12:34
Jel to neki križanac između morganove ljepotice i burita ?
Po nazivu bi bilo tako nekako.

Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2012 u 14:20
Dobavljač je iz Nizozemske i na njihovoj int.stranici imaju sukulente koje Bauhaus od njih kupuje i naziv piše tako.Pošto imam burito,usporedila sam i razlikuju se.A da li je neki križanac,nemam pojma.
Naknadno sam pogledala i evo što piše.
Sedum morganianum ima stabljike do 60 cm duge te padaju preko tegle(Ime mu znači magarčev rep),a burrito je varietet i ima kraće stabljike pa se stabljike ne otkidaju lako kod korjena.I listovi su nešto kraći.
Na vrh
sagare22 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 185
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sagare22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2012 u 15:55
Kaj god da je - prekrasno je. Mljac.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 22>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.