Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Podranea-Pandorea
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Podranea-Pandorea

Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 19>
Korisnik
Poruka
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2011 u 15:38
i mene bi to zanimalo, za vikend sam par grančica stavila u vodu, baš da vidim hoće li biti išta od njih, a grane koje sam ljetos pritisnula kamenom u zemlju - ništa, ni žilice, ni korjenčića...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2011 u 21:23
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Lantana, a jesu li te polozenice kasnije pustile korijen, kad je zatoplilo?

Nisu, a možda je trebalo još pustiti, kažu da položenicama dugo treba dok puste korijenje. U vodi puste korjenčiće za 2 tjedna, samo su ti korjeni jako krhki, pa neznam kako je kod sadnje.
život je more
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2011 u 07:15
Hvala, Lantana. I ja sam stavila nekoliko polozenica u ranu jesen, sada mi je jos rano gledati, javit cu  u proljece.

Nevjerojatna je, jos pusta nove i nove pupove i cvate...ja sam mislila da je 12 mjesec kraj cvatnje, ali nije. Valjda jer je ovako toplo. Evo grmic iz daljine:
Uploaded with ImageShack.us

OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2011 u 22:31
Evo, ovdje sam našla baš posebnu temu od Podranee, pa ako ko želi ..neka nastavi ...http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2623
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Prosinac 2011 u 10:25
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Hvala, Lantana. I ja sam stavila nekoliko polozenica u ranu jesen, sada mi je jos rano gledati, javit cu  u proljece.

Nevjerojatna je, jos pusta nove i nove pupove i cvate...ja sam mislila da je 12 mjesec kraj cvatnje, ali nije. Valjda jer je ovako toplo. Evo grmic iz daljine:

Nina, jel ovo deblo u podnožju podranee njezino ili joj je to samo potporanj???? Shocked Koliko godina je ova stara??Clap   Ako toliko naraste, moram joj obavezno pripremiti veću teglu!!  Za sada mislim da imam 3 pandoree, sa tri razna kraja ljepe naše, tako da znate da je ima i na sjeveruzapadu ljepe naše!!!  

A meni ni jedna grančica nije pustila korjenčiće u  vodi!!!  Sve sam odma stavila u zemlju, poklopila bocom (inkubator, hehehe)  i rastu, ima i krasnih grana od metra visine,  prošlogodišnje  od Tikvić!!  Ma vidi, pa one se šire i iz inozemstva!!!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2012 u 06:54
par grančica sam bila stavila u vodu - jesenas, nakon što sam pročitala da su se nekima tako ožilile i ništa... možda jer su bile na nedovoljno svjetlom i toplom, ali samo su se osušile

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2012 u 08:46
Free, nije ono njeno deblo, vec sam je posadila uz onaj smrdljivi divlji orah... Bura mi ju je totalno svalila po zemlji, ali sam je tako i ostavila dok ne prodje ova najgora zima, tako ce joj najmanje naskoditi.
Moje polozenice je bura sve pocupala, i niti jedna nema korijen,,,ali kasno sam ih bila stavila, vec je bila jesen.
Super je da je ima na raznim stranama.
OPG 159365

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2012 u 11:11
Na raznim stranama na forumu ili na raznim stranama po tvom vrtu, Nina ???   Kaj se možda sjeme samo rasijalo i dalje raste???  

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Siječanj 2012 u 12:44

Ne po mome vrtu, nego po Hrvatskoj i sire. Nije imala sjeme moja.

OPG 159365

Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2012 u 19:37
mozete li mi pomoci,moja je pandorea izmrzla,iz zemlje viri samo grancica od 5 centimetara/zelena/bez lista i bez koljenca,ima li nade da potjera iz korjena,zasadena je prosle jeseni i cvjetala je,nalazi se u loncu
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 06:20
stefica ako je zelena grančica, onda je živa

moja podranea je unatoč zaštiti ostala suhih grana, s obzirom na temperature kod mene ove zime, mislila sam da je gotova

ali prije 2 dana sam primjetila nove listiće koji izbijaju iz korjena
potjerala je ranije nego lani pa se nadam da će ove godine stići cvjetati
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Travanj 2012 u 14:23
hvala ,natalija ,onda je necu dirati ,cekati cu jos mozda i moja potjera iz korijena,jer iz grancice nema gdje
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Travanj 2012 u 13:03
A ja sam uspijela dobiti biljčice iz sjemenja !!  Sačuvala sam od jeseni ogromnu mahunu, i sjemenke zasijala u teglu sa odraslom podraneom, sada samo moram cijelu staru sa svom zemljom prebaciti u neku ogromnu teglu !!

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 16:44
Moja podranea je olistala, a pandorea u plasteniku vec naveliko cvate. U Splitu se jedna velika pandorea,koju pratim vec vise godina, skroz smrzla, ne znam hoce li baciti iz zemlje nesto.
OPG 159365

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 18:25
ja sam moju krivo posadila na vjetrometinu. kako je bila jaka zima a nisam je ničim zaštitila bojala sam se za nju. počela je listati!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 00:21
Moja se pandorea izgleda osušila. Nema nikakvih izdanaka iz korjena a stabalce je suho....Još ću malo pričekati možda ipak nešto nikne iz korjena..Baš mi je žao imala sam je dvije godine i lijepo je cvjetala...CryCry
sutra je novi dan
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 10:24
Jagoda, jel da odma vadim ove dvije mlade, i da te čekaju ???smile79  Revanš za tvoje perunike !!!

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 16:27
A moja još ne daje znakove života pa neznam dali će krenuti...Confused
Rijeka

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2012 u 19:31
A Jagoda bila kod mene i nije nam ni na pamet palo da popričamo o ovome, a kamoli da je ponese !!  Bem ti žurbu !!

Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2012 u 19:36
moja definitivno ove godine nece izrasti,smrznila mi se a tako mi je zao obozavala sam je
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 19>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.