Lagerstroemia indica - kineski jorgovan |
Odgovori | Stranica <1 910111213 19> |
Korisnik | |
SolarWindKiss
Upravo klijam Pridružen: 08 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 100 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lagerstroemia inace u fazi mirovanja izgleda kao da je suho stablo,jer joj pupovi nisu krupni, pa te takav "suhi" izgled ne treba brinuti...ona naglo ispupa cim vrijeme fino otopli
Inace ne znam kakva je i kolika naraste kada se gaji u saksiji, nisam nikada imala priliku da je vidim u takvoj uzgojnoj formi jer se ovdje u Hercegovini uzgaja vani i moze da naraste u poveliko i bujno drvo. |
|
Sponzorirani linkovi | |
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Badava sam oči gubila na Tikvičevim slikama njezine lagerstremije !! Ja stablo neću imati, ali ću zato imati preslatke grmiće !!
Uploaded with ImageShack.us |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Free, ta tvoja je vani u zemlji i zimi ne? Potjera iz korijena ili iz starih grančica?
Koliko dugo ju imaš? pitanja i pitanja ... |
|
belica,zagreb
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
uh polovila sam informacije...
|
|
belica,zagreb
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Odgovor Opcije poruke Hvala(0) |
Moja je počela rasti iz korjena jer se nadzemni dio smrznuo ove zime. Morat ću bolje pokriti na zimu...
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa ovo je zbilja uspijeh,ja sam sijala ali ništa nije niklo.Sad molim lijepo iskustvo podijeli sa nama .
Što se tiče tvojim mladih sadnica nekako mi se čini logično da ih prasadiš jer će im ovdje uskoro postati tijesno.MOja je zimus smrza ali se oporavila i evo prvi cvijetovi su tu |
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Sjeme sam pokupila, mislim u jesen, niti ne sjećam se, gotovo da sam i zaboravila na njega i eto već je bio negdje ožujak kad sam se sjetila, stavila kupovnu zemlju i na nju spustila sjemenke, dodala malo zemlje odozgora i zalila te stavila odmah van, bez da sam zemlju prekrila nečim. Cvijetnjak sa sjemenkama sam stavila u cvjetnu gredicu ispod jednog grma. Zalijevala ga kiša, a kad nije bilo kiše onda ja i to je to. Iskreno uopće se nisam nadala da će išta proklijati.
|
|
moon
belica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bravo moon sad će ti lijepo rasti. Inače ja imam jednu već 4 godine i još mi nije cvala, ali moja je u zg u tegli, ali tvoje na moru će cvijetati sigurno ako ne ove onda slijedeće godine. Dole su sve u cvatu do bola, nezna se koja je lijepša.
|
|
belica,zagreb
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
belice...ove moje u vrtu, prošle godine posađene već gotove sadnice, ne cvjeta još niti jedna, a ove sam sama sijala i idem sad pokušati održati ih na životu, pa ako uspije...bit će to fantazija
Inače, kod mene je grad pun rascvjetanih....zaboravim disati kad ih vidim
|
|
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Već ovako male su prekrasne
A zamisli kad kod tebe budu u punom cvatu...milina!Koje boje cvat imaju? |
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne mogu staviti slike, ali jako sam vesela kako moje sada izgledaju !!! Preživjele su zimu, počele se zaleniti dosta kasno, ali sada su već visoke prek metar, a jedna je kao veliko jedro, da mi nije žao mladih grančica koje se cvjetati, skinula bi sve mladice i napravila stabalce !! Ali ću ih ove godine ostaviti takve kakve jesu, pa ću mladice pokušati zakorjeniti u proljeće !!
|
|
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nemam pojma, sjeme mi se pomiješalo pa sam stavila sve skupa, a sad od oviih koji su nikli i do sada opstali, bit će to iznenađenje, inače imam one lilaste boje, prošlogodišnju slku sam stavila negdje naprijed
|
|
Free
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pred desetak dana još nije bilo pupova a danas me iznenadila moja lagerica, svaka mlada ovogodišnja grančica nakitila se pupičima kao bor kuglicama !!
Ali imaju nekakav čudni oblik grana!! Jel bi mogl sada porezati sve donje grane da dobijem oblik stabla ili bi bilo šteta sada to skidati, možda i one procvijetaju ?? |
|
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Free....Ona cvjeta samo na novim granama, zato se nakon što odcvjeta stabljika oreže i to dvije trećine grane se oreže. Da je moja, ja bih ju orezala i formirala stabalce
U prethodnom postu svoje sam pokudila, a sad su pune pupova. Ja sam se bila prepala da sam nešto prošle godine zeznula kad sam ju orezala prilikom sadnje, no naprotiv, gdje dod sam ju orezala tu se stvorilo više novih grančica koja je sad svaka puna pupova. Još me iznenadilo i to da je na jednom grmiću nikla grančica iz zemlje (ne znam da li iz korijena ili s denla spod zemlje - nisam razmicala zemlju da ju ne oštetim, i ta grančica je krcata s pupovima. Još malo pa će biti i cvijetića.
Malecki sijanci već su malo narasli
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vaše su lagerstroemie,prekrasne,
jedna ljepša od drugepratiti ću vas,jer imam bijelu i crvenu,ali kako dalje učim od VAS
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Belina...jesu li cvjetale?
|
|
arim
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja skoro ocvala :)
|
|
|
|
irisica
Već proklijao Pridružen: 12 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 76 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moja je već na kraju s cvjetanjem.
|
|
Odgovori | Stranica <1 910111213 19> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |