Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 107108109110111 282> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
RASCVJETANI LIPANJ
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
KOZJA KRV lonicera
"cvijet noćnog leptira" Lonicere su drvenaste penjačice, atraktivnog izgleda i duge cvatnje. Prva koja procvjeta u mom vrtu već početkom svibnja, je lonicera sa roza pupovima i bijelim cvjetom. Ova vrsta ima krupne sivo zelene listove i povija grane na desnu stranu. ![]() |
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
LONICERA JAPONICA Lonicera japonica cvjeta žutim i bijelim cvjetovima a grane povija na lijevu stranu. Cvate od kraja svibnja pa sve do jeseni. U jesen se pojavljuju male crne bobice sa nekoliko sjemenki koje ptice rado jedu, neprobavljene raznose i zasijavaju loniceru. Mudar način razmnožavanja koji može smisliti samo netko tko je stvorio i pticu i loniceru. ![]() |
|
![]() |
|
![]() Lonicere najbolje rastu na punom suncu sa nogama u sjeni, iako će se dobro prilagoditi i polusjeni. Ovisno o vrsti narastu 3-4 m. Pogodne su za uzgoj u posudama, na balkonima i terasama. Orezuju se u kasnu zimu pri je tjeranja novih izboja, nakon prvog cvjetanja, ili tokom cijele godine ako vam neke grane smetaju ili želite da se više raširi. Ako loniceru želite oblikovati po svojoj želji, učinite to dok su joj grančice mekane i savitljive jer nakon nekog vremena odrvene i lagano se lome. Lonicera se lagano zakorjenjuje reznicama koje se mogu uzimati tokom cijele godine. |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Pozdrav Slavujčice moja, što bi se moglo reći o tvom vrtu, nego da je savršen, ne mogu izdvojiti niti jednu biljku i reći da je neka posebno lijepa, kad su sve ne lijepe, nego prelijepe.... ![]() ![]() ![]() Eto ako je nekome gušt sijati Lonicere ( kao meni ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
grm lonicere, visok oko 1 m.
od proljeća do jeseni cvjeta 3 puta, prekrasnim cvjetnim vjenčićima, intenzivnog mirisa i prekrasnih boja... ![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Od svih Lonicera ova crvena mi je ipak najljepša! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Prelijepa je crvena lonicera. Da li ima sjeme? Ili reznicama se razmnožava?
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
...a jesen, ovaj mali grm lonicere, pozdravi sa jedrim i sjajnim crvenim bobicama. ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() Lonicere u predvečerje otvaraju svoje cvjetove, svoj slatkast miris šire vrtom i privlače noćne leptire koji ih oprašuju i uživaju u slatkim sokovima njezinih cvjetova. Često noću priđem rascvaloj loniceri sa svjetiljkom, i uživam kada vidim koliko leptira prhne iz njezinih grana. |
|
![]() |
|
Betty Boop ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Prosinac 2012 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 1660 |
Opet šetam tvojim predivnim vrtom opijena mirisima koje tvoje lonicere nadaleko šire i družim se sa leptirima koji ih opsedaju
![]() Želim da ti se zahvalim na divnim stihovima M.Antića (istinu govore) i što si moje reči shvatila na pravi način ![]() Ja već naveliko,za razliku od Karli,koja je skoro došla na tu ideju,kopiram tvoje postove pune dragocenih saveta,a vidim da će ih i na ovoj stranici biti podosta ![]() Samo nam ti piši (a i slikom dočaraj ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
The impossible is often the untried.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
drago mi je kada vidim da je moja tema zanimljiva i da ono što radim nije uzalud. u opisima i slikama je moj svijet, sa vrtom i biljkama živim, pratim kako rastu i brinem o njima. a one mi to sve vračaju, duplo. volim prirodu, volim starine i običaje, i današnje moderno doba, kada je duša nepoznat pojam, me uopće ne zanima. šaljem ti ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
vidim da ti obožavaš sjemenke i sijanje, ja rijetko kada nešto sijem, jednogodišnjeg cvijeća nemam, možda poneku ciniju i uresnicu koja se ionako sama zasije. ja volim reznice i ne vidim nikakvu potrebu sijati grmove koji se lako razmnože grančicama. takva je i lonicera, sve grančice koje sam stavila na zakorjenjivanje prije godinu dana, ovog ljeta su i cvjetale i imale bobice, sa sjemenom je to puno duže i puno više posla i pažnje, ali ako je netko zaljubljenik u sijanje, kao što si ti, onda uživaj. sigurna sam da je i nicanje sjemenke veliko zadovoljstvo. |
|
![]() |
|
razmnožava se reznicama |
|
![]() |
|
ovog ljeta je bilo puno cvijeća i sličica, pa nisam uspjela puno pisati, možda nam ove zime vrate mrvicu topline i života koji je tada bujao. ![]() |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Divno je šetat vrtovima i prisjećat se protekle sezone , a kod tebe je uvijek raj za oči u bilo kojem godišnjem dobu i zato rado navraćam
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
POKLONI OD DRAGE CVJETNE PRIJATELJICE ZA MOJ JOŠ JEDAN JUBILEJ
![]() ![]() I SVAKAKO NEŠTO CVJETNO JAKO MU SE RADUJEM ![]() HVALA DADINICE! POZDRAV SA "ZAČAROBIRANOG" PUTELJKA. ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 107108109110111 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |