monsterin eko povrtnjak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 103104105106107 138> |
Korisnik | |
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rosi , ne znam da nisi možda nešto pobrkala ? Na nekim stranicama sam vidjela gdje su neki ljudi uspjeli uzgojiti avokado, ali ovo što ti kažeš, ja sam to isto čula za mango. Navodno su ga neki probali uzgojiti po nekoliko puta, ali nikad nisu uspjeli. Kako sam mogla čuti, rijetko kad bi iz ploda dobili lijepu, svježu i zdravu sjemenku. Ne znam kako, ali evo ja sam već u drugom plodu našla stvarno prekrasnu sjemenku koja je kako mi se čini počela klijati još u plodu.. ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Draga moja Ančice, sijem definitivno sve oko 15 ožujka, pa i brokulu i karfiol i nekih par vrsta zelja. Jednom me moja susjeda nije htjela poslušati pa je posijala kasno zelje dosta kasno , tamo negdje u 7mj. No kasnije se ispostavilo kako sam ipak ja bila u pravu, jer od tog zelja na kraju nije bilo ništa, dobila je biljke koje se nikad nisu stigle razviti, ostale su na veličini teniske loptice. Nekad ono što piše na vrečicama sjemenja ne znači da to baš nužno mora biti tako. Ja sam to već uzela tako da to što piše, mora nešto pisati, nije da se baš trude nešto objasniti i napisati i nije da se treba baš strogo toga držati što piše na vrečicama. Isto tako vrijedi i za preranu sjetvu zbog toga što postoji mogućnost prerastanja biljaka i lošeg nepovoljnog vremena što uvelike onemogućuje presađivanje i prilagođavanje vanjskim uvjetima ( postoji velika mogućnost da će takve bilje ubiti mraz ) . Ljudi s mojeg kraja su se uvjek nekako držali toga da se sve takvo povrće sije oko 15, ožujka. Ja to radim isto tako, već tradicionalno 13g. i dosad se nisam mogla požaliti da sam imala loše flance, osim onih kad su bili sijani u kućnim uvjetima. |
|
![]() |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Ahaaa, znači da siješ u plastenik. Ja nemam plastenik pa moram sijati u teglice i držati u kuhinji na prozoru.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
Da, sve ide u plastenik kod mene. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
..monsi..slatki ti onaj mangić :) a i ostalo kaj si pripremila...ajmeee..kad sve to poodrasre..imat ćeš me za podstanara...vrtnog..jer sve to ne da volim već obožavam...:)
...ti jarca..kod tebe samo nek svi svrnu...niko netreba kupiti literturu o povrću i voću..sve je tu..
![]() |
|
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
![]() |
|
Draga moja Wiz! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Nisam ništa pobrkala, samo ti prenosim svoje iskustvo i ono što sam kasnije (tko više zna gdje) pročitala. Pitanje je i kakav je taj moj avokado bio... Možda nije bio dovoljno zreo. Baš sam ga dugo vremena držala u vodi no napretka nije bilo. Kasnije nisam više pokušavala, ionako nemam baš puno mjesta pa se neću mučiti...
![]() |
|
![]() |
|
Onda dobro ! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Oooo to ti je odlična ideja, posaditi
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
bugicaza5 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Pratim ja tvoje aktivnosti, pratim
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Bugi, znam ja da se vi svi potiho motate ovdje... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Čekamo mi čekamo bio 15 ili 30 :)
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
Ok, bit ćete svi obavješteni na vrijeme... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Navodno da nam još jedno zahlađenje dolazi prije pravog toplog proljeća. Znači da stvarno ne treba žuriti s vrtom.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
Ančice moja, odavno ja to govorim, ali rijetko tko to shvaća za ozbiljno.... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 103104105106107 138> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |