Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 102103104105106 282> |
Korisnik | ||
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Koje jesenske boje i divata
![]()
|
||
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
|
Pustolovka, i ja bi bila sretna da je vrt sada ovakav, nažalost, ovako je bilo u travnju!
![]() |
||
![]() |
||
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
|
Bit ce opet na godinu u proljece i sve do jeseni
![]() |
||
Seneka |
||
![]() |
||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
|
![]() |
||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
Kad želiš namjerične napojiti dušu ljepotom boja, mirisa , oči odmoriti u umirujićim tonovima kolorita, svrati u ovaj vrt, tu ćeš naći mir i odmor kao i ja kad ovdje svratim, sklad i ljepota to mi omogućuje i zato jedno veliko
![]() |
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
|
![]() U vrtu volim svaku biljčicu, svaku grančicu i cvijet, pa čak i trnje. Treba samo malo bolje pogledati i vidjeti savršenstvo, svrhu i veliko božje djelo. Ponekad se pitam kako bi priroda izgledala da ju mi stvaramo... |
||
![]() |
||
|
To radim da bi pomogla mladim vrtlaricama koje tek počinju stvarati svoje vrtove i često me pitaju gdje što posaditi. Ti imaš krasan prostor na koji bi ja mogla prenijeti cijeli moj vrt i još bi ostalo mjesta. Kada sadiš neku biljku, i želiš da ti na tom mjestu ostane godinama, moraš sve o njoj znati.biljke sadi tako da uvijek nešto cvjeta... sada bi opet mogla puno pisati, najbolje ćeš ipak naučiti dok budeš sadila i vadila, premještala i gledala kako nestaju jer nisu na pravom mjestu. vrt kojeg treba posaditi, za mene je isto što i prazno slikarsko platno a vrtlar umjetnik. ako imaš zrnce talenta,kvalitetne boje, puno ljubavi i momente inspiracije, imati ćeš umjetničko djelo, sve ostalo su škrabotine. |
||
![]() |
||
|
Dobro opisano,naucila si me necemu.
![]() |
||
Seneka |
||
![]() |
||
|
![]() Kišni svibanj je razveselio mnoge biljke u vrtu. Perunike su i ove godine opravdale ime koje su dobile po božici duge. Vrt je zamirisao slatkastim mirisima lonicere i calicantusa. Mnogo je još biljčica koje su se potrudile da privuku moju pažnju... ...ali simbol svibnja za mene je vajgela, živa girlanda, najljepši cvatući grm. ![]() |
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
Da, vrt je jedna cijela kreacija , a ne samo hrpa posađenih biljaka. Ti si svoj fino kreirala !
|
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
|
Uz tako prekrasan grm pozelis da svibanj traje bar pola godine
![]() |
||
![]() |
||
|
Geum rivale ![]() BLAŽENAK geum rivale Geum rivale je zimzelena trajnica, visoka 30 cm. Cvjeta početkom svibnja sitnim neobičnim cvjetićima koje pčele rado posjećuju. Zanimljiv je cijelu godinu zbog zimzelenih listova koji zbog gustog rasta stvaraju male grmiće, zbog cvjetića koji na visokim stabljikama izgledaju kao mala zvona a kada odcvjetaju, pojavljuju se bodljikave kuglice pune sjemena. Geum dobro uspjeva i na suncu i u polusjeni. Ako je na suncu, treba ga zaliti za velikih vručina. Korjen geuma je ljekovit i aromatičan, osušen se koristi za tjeranje moljaca. Prah osušenog korjena može služiti kao začin i lijek kod bolesti probavng trakta. Ovu zanimljivu, nenametljivu i korisnu biljku, u sjevernoj Americi zovu indijanska čokolada. |
||
![]() |
||
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
|
Kod tebe uvijek odmorim oči,a danas se oduševio ovaj geum.
![]() |
||
![]() |
||
|
Geum rivale ![]() za tebe Camellia! |
||
![]() |
||
LeoNata ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Veljača 2011 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 278 |
|
Točno tako- umjetnost u svemu, treba imati i žicu, ali i puno vježbati!
|
||
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
|
||
![]() |
||
|
lijepo si opisala moj vrt, posebno mi je drago što si i ti, i mnogi drugi posjetitelji osjetili mir koji živi među mojim biljkama. vrt je za mene nepresušna energija i povratak na početak, u svijet koji je stvoren da bi bio drugačij i ljepši od ovoga u kojem živimo. |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
LeoNata
![]() |
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
|
Slazem se!Moze lipanj
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 102103104105106 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |