Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 102103104105106 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2013 u 14:51
Koje jesenske boje i divata Clap
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.

Seneka
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2013 u 14:58
Pustolovka, i ja bi bila sretna da je vrt sada ovakav, nažalost, ovako je bilo u travnju!
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2013 u 15:01
Bit ce opet na godinu u proljece i sve do jeseni smile79

Seneka
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2013 u 17:54
Originalno poslano od člana Lantana Lantana napisao:

Malo sam u zaostatku, ali ono što sam vidjela i pročitala vrijedno je svake pohvale, čestitam na pobjedi i neka vrt uvijek bude ovako lijep i rascvetan Clap.
hvala ti Lantana na čestitkama i na lijepim željama!
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2013 u 18:04
Kad želiš namjerične napojiti dušu ljepotom boja, mirisa , oči odmoriti u umirujićim tonovima kolorita, svrati u ovaj vrt, tu ćeš naći mir i odmor kao i ja kad ovdje svratim, sklad i ljepota to mi omogućuje i zato jedno velikosmile141
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2013 u 18:06
Originalno poslano od člana Betty Boop Betty Boop napisao:

Evo me opet u 'najlepšem vrtu' Clap 
Sve čestitke domaćici na 100 stranica prepunih prelepim fotografijama i tekstovima koji nas vode od cveta do cveta,kroz sva godišnja doba smile120
Ma,čini mi se da bih i trn zavolela samo kad bih od nje čula neku lepu reč o njemuWinkLOLsmile79    
Hvala Betty na čestitkama! Drago mi je da ti se sviđa šetnja kroz godišnja doba.
U vrtu volim svaku biljčicu, svaku grančicu i cvijet, pa čak i trnje.
Treba samo malo bolje pogledati i vidjeti savršenstvo, svrhu i veliko božje djelo.
Ponekad se pitam kako bi priroda izgledala da ju mi stvaramo...
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2013 u 19:10
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

E maloprije sam te se spominjala; sadim nešto, presađujem, pa ne znam gdje da posadim. Nije to baš tako jednostavno napraviti dobar raspored. Tako sam stajala ispred mog "brda" s ašovom u jednoj i biljkom u drugoj ruci,mjerkala i odmjeravala i mislila si kako bi ti to posadila.
vidjela si da stavljam slike pojedinih djelova vrta u raznim godišnjim dobima, da najjednostavnijim rječima opisujem biljke.
To radim da bi pomogla mladim vrtlaricama koje tek počinju stvarati svoje vrtove i često me pitaju gdje što posaditi.
Ti imaš krasan prostor na koji bi ja mogla prenijeti cijeli moj vrt i još bi ostalo mjesta.
Kada sadiš neku biljku, i želiš da ti na tom mjestu ostane godinama, moraš sve o njoj znati.biljke sadi tako da uvijek nešto cvjeta...
sada bi opet mogla puno pisati,
najbolje ćeš ipak naučiti dok budeš sadila i vadila, premještala i gledala kako nestaju jer nisu na pravom mjestu.
vrt kojeg treba posaditi, za mene je isto što i prazno slikarsko platno a vrtlar umjetnik.
ako imaš zrnce talenta,kvalitetne boje, puno ljubavi i momente inspiracije, imati ćeš umjetničko djelo, sve ostalo su škrabotine.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2013 u 19:14
Dobro opisano,naucila si me necemu.Thumbs Up

Seneka
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2013 u 20:18

Kišni svibanj je razveselio mnoge biljke u vrtu.
Perunike su i ove godine opravdale ime koje su dobile po božici duge.
Vrt je zamirisao slatkastim mirisima lonicere i calicantusa.
Mnogo je još biljčica koje su se potrudile da privuku moju pažnju...

...ali simbol svibnja za mene je vajgela, živa girlanda, najljepši cvatući grm.

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2013 u 20:29
Da, vrt je jedna cijela kreacija , a ne samo hrpa posađenih biljaka. Ti si svoj fino kreirala ! 
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2013 u 20:29
Uz tako prekrasan grm pozelis da svibanj traje bar pola godinesmile91
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2013 u 21:31

Geum rivale

BLAŽENAK     geum rivale

Geum rivale je zimzelena trajnica, visoka 30 cm.
Cvjeta početkom svibnja sitnim neobičnim cvjetićima koje pčele rado posjećuju.
Zanimljiv je cijelu godinu zbog zimzelenih listova koji zbog gustog rasta stvaraju male grmiće, zbog cvjetića koji na visokim stabljikama izgledaju kao mala zvona a kada odcvjetaju, pojavljuju se bodljikave kuglice pune sjemena.
Geum dobro uspjeva i na suncu i u polusjeni.
Ako je na suncu, treba ga zaliti za velikih vručina.
Korjen geuma je ljekovit i aromatičan, osušen se koristi za tjeranje moljaca.
Prah osušenog korjena može služiti kao začin i lijek kod bolesti probavng trakta.
Ovu zanimljivu, nenametljivu i korisnu biljku, u sjevernoj Americi zovu indijanska čokolada.
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2013 u 21:58
Kod tebe uvijek odmorim oči,a danas se oduševio ovaj geum.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Listopad 2013 u 22:06

Geum rivale

za tebe Camellia!
Na vrh
LeoNata View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 278
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje LeoNata Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2013 u 00:38
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

E maloprije sam te se spominjala; sadim nešto, presađujem, pa ne znam gdje da posadim. Nije to baš tako jednostavno napraviti dobar raspored. Tako sam stajala ispred mog "brda" s ašovom u jednoj i biljkom u drugoj ruci,mjerkala i odmjeravala i mislila si kako bi ti to posadila.
vidjela si da stavljam slike pojedinih djelova vrta u raznim godišnjim dobima, da najjednostavnijim rječima opisujem biljke.
To radim da bi pomogla mladim vrtlaricama koje tek počinju stvarati svoje vrtove i često me pitaju gdje što posaditi.
Ti imaš krasan prostor na koji bi ja mogla prenijeti cijeli moj vrt i još bi ostalo mjesta.
Kada sadiš neku biljku, i želiš da ti na tom mjestu ostane godinama, moraš sve o njoj znati.biljke sadi tako da uvijek nešto cvjeta...
sada bi opet mogla puno pisati,
najbolje ćeš ipak naučiti dok budeš sadila i vadila, premještala i gledala kako nestaju jer nisu na pravom mjestu.
vrt kojeg treba posaditi, za mene je isto što i prazno slikarsko platno a vrtlar umjetnik.
ako imaš zrnce talenta,kvalitetne boje, puno ljubavi i momente inspiracije, imati ćeš umjetničko djelo, sve ostalo su škrabotine.

Točno tako- umjetnost u svemu, treba imati i žicu, ali i puno vježbati!
...budi u miru sa Bogom, bez obzira kako Ga zamišljaš, i bez obzira čemu težiš u bučnom komešanju života, zadrži mir u svojoj duši... ovo je ipak divan svijet, teži da budeš sretan...
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2013 u 20:17
Originalno poslano od člana aralija aralija napisao:

Kad želiš namjerične napojiti dušu ljepotom boja, mirisa , oči odmoriti u umirujićim tonovima kolorita, svrati u ovaj vrt, tu ćeš naći mir i odmor kao i ja kad ovdje svratim, sklad i ljepota to mi omogućuje i zato jedno velikosmile141
hvala aralija.
lijepo si opisala moj vrt, posebno mi je drago što si i ti, i mnogi drugi posjetitelji osjetili mir koji živi među mojim biljkama.
vrt je za mene nepresušna energija i povratak na početak, u svijet koji je stvoren da bi bio drugačij i ljepši od ovoga u kojem živimo.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2013 u 20:27
Originalno poslano od člana Pustolovka Pustolovka napisao:

Dobro opisano,naucila si me necemu.Thumbs Up
Pustolovka, drago mi je vidjeti te među cvijećem.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2013 u 20:36
LeoNata
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2013 u 20:53
Originalno poslano od člana miska miska napisao:

Uz tako prekrasan grm pozelis da svibanj traje bar pola godinesmile91<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">
miska, da mogu birati, ja bi radije lipanj!
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2013 u 21:03
Slazem se!Moze lipanjsmile47a do tad prespavamo zimu..
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 102103104105106 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,453 sekundi.