Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Proljeće u mome vrtu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Proljeće u mome vrtu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 102103104105106 312>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 17:55
Jedna od mojih hosta ( imam sve iste ) poslije kiše....

Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 18:09
Originalno poslano od člana milica7 milica7 napisao:

Koja je ovo biljka??? Izgleda prekrasnoClap
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 18:10

Neke moje brugmansije su preživjele zimu i sada polako rastu....

Prekrasno napreduju damice.Embarrassed
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 18:24
Promijenila sam zemlju i sada će , nadam se, bolje rasti..smile78
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 18:25
Još nekoliko dana i bit će zrelo moje najmilije voće....višnje....

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 18:28
Počele su jagode, mjesečarke, bit će ih  do zime ,do snijega.....

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 18:32
Moj vrt je malen  a ima svega po malo. Počeli su cvjetati krastavci. Penjat će se na mrežu i tako uštedjeti prostor za neko drugo povrće...

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 18:34
Bebolina,ovaj cvijet što pitaš se zove Sticky Monkeyflower (Mimulus aurantiacus)
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 18:53
Antonija,hvala ti što si došla u posjetu. Ovaj koji treba procvjetati  sam kupila lukovicu ovoga proljeća a evo slike ambalaže:

Ovaj drugi narančasti se zove Sticky Monkeyflower (Mimulus aurantiacus)

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 19:40
prvo ti moram reći da sam se oznojila tražeći i šetajući kroz stranice, nikako da ulovim informaciju kada si posadila lageostremiu? Šetala sam od prve stranice ali neznam kako ju nisam spazila. To je bio projekt preživljavanje na kontinentu? Pitam jer sam i ja jednu svoju posadila u vrt ove godine, pa će mi biti više nego zanimljivo popratiti i tvoju, makar ako smrzne nadzemni dio, glupo je sve ispočetka svake godine- pri glupo mislim na sebe naravno draga.
Inače sam uživala i baš volim kad mogu popratiti biljke uz komentare i faze rasta.
Kako ti je dipladenia?
belica,zagreb
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 21:12
Belice, hvala ti na posjeti. Lagoestremija je bila u posudi prvih nekoliko godina i cvjetala je  a preko zime sam unosila u podrum da se ne smrzne jer je kao mala biljka donešena  sa mora. Onda sam pročitala na ovim stranicama da može vani i posadila sam vani i tako je provela dvije zime vani, s time što sam ju pokrila s onom bijelom agro - paučinom. predprošlu zimu je dobro prošla ali je kasno cvjetala , dosta oskudno ali bila sam sretna što je živa. Sada prošlu zimu sam opet pokrila i bila je pod snijegom ali sve su se grane smrzle, odnosno osušile i sada,  kao što se vidi na slici, počela je rasti iz korjena. Neću ju vaditi , ostat će vani po zimi, opet ću ju pokriti, malo bolje pa što bude jer u podrumu mi bude toliko toga da nemam mjesta. Lovor mi isto preživi već puno godina dobro pokriven( orezan na 10 cm prije zime) i svako proljeće naraste iznova.
Dipladenija je preživjela zimu  skoro bez lišća ali kako je dolazilo toplije vrijeme, tako je sve više propadala i mlade grane koje su narasle su se osušile a onda i cijela biljka, Sada nemam više dipladeniju.Moda ću kupiti jer nisu prošle godine bile skupe ( 20 kn) a ove godine nisam još pitala za cijene.Evo slika lagoestremije dok je bila u posudi. Prenijela sam moju sliku sa drugog foruma.

Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 21:25

Milice jel ovo delfinijum? Inače ti je sve prekrasno!
Lipik
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 22:46
Ljiljus, smile71 hvala ti što si prošetala po mome vrtu. Ova biljka na gornjoj slici se zove campanula persicifolia. Postoje i u drugim bojama, ja  imam samo ovu bijelu.....
Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 22:59
Aha, hvala, a meni kao ljubiteljici bijelog cvijeća odmah zapeo za oko...
Lipik
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2012 u 06:13
dobro jutro , puno ti hvala na iscrpnom odgovoru draga Milice, i ja sam baš na ovom forumu čitala info da može ostati vani dobro zaštićena pa sam iz tog razloga odlučila jednu riskirati, baš kao što kažeš- gužva zimi kad sve treba pospremiti. Naravno riskirala sam malu, he he.
A dipladeniu i ja kupujem već evo 3 x. S prvom sam se susrela davno dok ih još i nije bilo posvukud. I isto su mi obje taman do kraja zime uginule. Prva je bila u stanu, ali očito preblizu radijatora, a druga u jako hladnom hodniku, no ove sam godine odlučila ponovo pokušati s novom lokacijom.
toliko mi je divna da dišpetim i ne odustajem.

zaboravila sam ti reći da sam se kod tebe dobro kolača najela dok sam šetala.LOL
belica,zagreb
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2012 u 07:57
Belica,ono što si napisala glupo, to se može i na mene primijeniti jer i ja radim ponekad unaprijed stvari osuđene na propast. Još ne prođe zima a ja već počnem sijati razne biljčice koje uglavnom sjetva ne uspije pa moram ponovo, ali htjela bih da bude ranija pa ispadne baš suprotno.
Veseli me tvoja šetnja po mome vrtu i dođi opet kad budeš imala vremena. Moj vrt je skroman  ali meni su moje biljčice drage a puno vrtova ima koji su lijepi pa zavirujem i tako isto uživam,naravno i kod tebe često zavirim  da vidim kako napreduju tvoje biljčice.smile71
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 19:47
Prekrasno sam i ugodno prošetala tvojim vrtom,vrijednice,sve ti cvijetaClapsmile120
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 20:51
Belina, hvala na šetnji mojim kišnim vrtom. Kiša koja pada ovih dana  koristit će mojim biljkama.
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 20:52
HeartIsmena će još malo procvjetati

Moje%20cvijeće
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 20:52
Evo poslije jako kratkog vremena ovako izgleda pup ismene:

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 102103104105106 312>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.