Identifikacija kaktusa i sukulenata |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 43> |
Korisnik | |
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Imam još pitanje i onda šutim.Koja je ovo sukulenta?
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Kalanhoa je sigurno. No mislim da je to Kalanchoe orgyalis (klikni)
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Jučer sam bio u Zagrebu i usput skočio u Lučko. Imao sam sreće. U mbmu imaju u ponudi između ostalih i ovu biljku sa slike. Normalno je da su ju prezalili. Vjerojatno su mislili da je to močvarna a ne aridna biljka. Prvo što sam uradio kad sam došao kući je da sam ju presadio u suhi supstrat. Sada mi ne preostaje ništa drugo nego se samo nadati da će se oporaviti i napeti svoje lišće. A pošto naš admin ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mezcal ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2013 Lokacija: Bgd Status: Offline Bodovi: 48 |
Fin kaudeks:) Vidi da nije Jatropha Berlandieri?
Ja sam tu biljku video samo jedan put u jednom GC i nikad vise, zao mi sto je nisam tad kupio:) |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Pinus....nadam se da ćeš uspjeti identificirati novu biljku jer bilo bi čudno otvoriti temu za nepoznatu biljku
![]() Stvarno se iskreno nadam da će i kod tebe zasjati sunce i uskoro doći proljeće sa stabilnim temperaturama, tako da ćeš i ti moći usmjeriti svoju nagomilanu energiju u pozitivnom smjeru ![]() |
|
![]() |
|
Mezcal, da, da u pravu si. To je crveno cvjetna jatrofa - Jatropha podagrica - klikni. Lijepo je pročitati podatak da cvate tokom većeg dijela godine. No, manje je lijepi podatak da su svi dijelovi biljke otrovni.
Moon, preko dana je sve u redu ali noći bi u mojem kraju znale biti još uvijek problematične. |
|
![]() |
|
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Pinus,jako interesantna biljka koju si kupio.Stalno govore otrovno ovo pa ono,mislim da nitko ne jede cvijeće pa onda nema veze ako je otrovan.
|
|
![]() |
|
U pravu si Osice. Jatropha podgarica spada u obitelj Euphorbija (Euphorbiaceae). A znamo da su euforbije sve do jedne pune lateksa i otrovne.
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Jaojjjj, pa ja imam puno euforbija, a još se nisam optrovala ?
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Mezcal ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2013 Lokacija: Bgd Status: Offline Bodovi: 48 |
Pinus, precizirao si vrstu, 100% je J.Podagrica. U svakom slucaju divna biljka:)
Mislim da ne treba puno brinuti zbog otrova, pa danas je sve zatrovano - od vode, hrane, zemlje, vazduha...Euforbije su jos najmanji problem ![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Ma te fore o otrovnosti biljaka su bez veze, kao prvo ne jedemo ih, a kao drugo, operemo ruke i bez brige smo.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
JEKA FRA ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 710 |
JELENA FRANIC
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
život je more
|
|
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
Ovaj sukulent sam dobila od frendice iz Makarske. Njoj nije bitno kako se sukulent zove, ali ja bih voljela znati što imam i kako s njime.
Pošto je on u Makarskoj prezimljavao vani, na terasi, ja sam ga stavila u negrijani prostor, gdje mi prezimljavaju hibi, gardenija, i još neke biljke.. Molim pomoć pri indetifikaciji ![]() |
|
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
|
|
![]() |
|
Mermaid krasnu biljku si dobila bez obzira kako se zove
|
|
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
hvala Osica, kod mene je cca mjesec i pol, skoro ga ništa ne zaljevam (ok, zadnjih dana jesam malo, tek toliko pošto ima sunca). Sve u svemu bilo bi zgodno znati što je
|
|
|
|
![]() |
|
Našla sam, jej, barem se nadam...
Echeveria pulvinata ili već neka slična Echeveria. |
|
|
|
![]() |
|
Vidim da se nitko ne prima posla pa da probamo :
kod JEKA FRA vjerojatno neka Dudleja, možda Dudleya brittonii. Kod lantane krasula, vjerojatno crassula obliqua A kod MD vjerojatno echeveria harmsii |
|
![]() |
|
Hvala Pinus.
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |