Najave klimatske zaštite |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 16> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sedume hvala, svaka ti čast
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Hvala
![]() |
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
lijepo, lijepo ....puno hvala....jer stvarno jedva cekamo to proljece
![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Hvala na prognozi, a posebno hvala što si ovaj puta dao prognozu i za Slavoniju,koja se eto ove zime pokazala puno toplija nego ostatak kontinentalne Hrvatske. I sa puno manje snijega, nego npr SZ dio zemlje.
Nadam se da ćeš i ubuduće u svojim prognozama napisati par riječi i za nas. A ima nas u Slavoniji puno, vjeruj mi. Lijep ti pozdrav. |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Hvala Sedume, ovo nam stvarno puno pomaže jer baš razmišljamo dal da otkrijemo palme. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Sedum....hvala
![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
mislim da nam slijedi otkrivanje-pokrivanje.hvala sedum naročito zato što se do sada uglavnom obistinilo
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
hvala sedum ,sad jos par dana iznosi ,unesi,i eto nam proljeca
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Hvala Sedum na iscrpnom izvještaju, pomno pratim i tako se ravnam. S obzirom da sam na srednjem Jadranu i da nas očekuju( još kratko) marčane bure može se zaključiti da je ovdje proljeće stiglo i da možemo s sukulentima vani. Da pojasnim zašto vani a bure stižu: pošto sam u Zadru a zna se da je to područje opisano kao "Zadarska tišina" (jer to područje koje bura preskače) bar kod mene, trebam se bojati samo posolice koja ona donosi zrakom.
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Čekam trenutak kada će Sedum reči: Gotovo je sa mrazevima za ovu godinu !! -7 je mačji kašalj za mraz u Međimurju !! Ali -13 bi me već bacio na zaštitu, pogotovo ako do onda ode sav snijeg ! Sve se bojim moliti za 10cm snijega da zaštiti biljčice vani ! ! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Nasmijao me komentar od Free, ja samo mogu nadodati da čekam da Sedum konačno objavi ;prošle su sve zimske gadosti za SZ Hrvatsku i dolazi vam konačno proljeće , bez ikakvih neugodnih meteo iznenađenja
![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Hvala sedum
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Sedum ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Već proklijao ![]() Pridružen: 27 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 170 |
NAJHITNIJE UPOZORENJE ! (za sve koji imaju južne egzote): ako ste južne egzote već izložili vani bez zaštite, morate ih hitno vratiti nutra ili bilokako zaštititi od povratka zime: Sve razne prognoze za ovaj idući vikend najavljuju žestoko zahladjenje, na kontinentu sa snijegom uz jake noćne mrazove kroz par dana po -7C do -10C, a u sjevernom Medjimurju, Žumberku, Lici, Gorskom Kotaru i sličnim brdskim krajevima su za vikend noću mogući i jači dvocifreni minusi.
Za idući vikend se i na cijelom Jadranu očekuje olujna "marčana" bura, a na sjevernom Jadranu uz susnježicu i moguće jutarnje mrazove od -1C do -4C uz obalu i na otoku Krku. Još žešće sa snijegom i jednocifrenim noćnim mrazovima se za vikend očekuje u nutarnjoj Istri i dalmatinskoj Zagori. Ponovo se očekuje još drugo manje zahladjenje isto uz jaku buru od 26.- 28. 3., a u nutarnjoj Istri i Zagori i dublje na kontinentu tada noću oko nule opet uz susnježicu ... Ovo je valjda posljednje ozbiljno zahladjenje do jeseni ? |
|
Sedum: FLORA JADRANA (primorsko bilje i južni egzoti) - http://wikinfo.org/w/Hrvatski/index.php/WikiFlora_Jadrana
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
A joj! Ja sam otkrila palme i oleandre, a sad me nema doma - u Dubrovniku sam do nedjelje ![]() I tu je vrijeme odvratno, stalno pada kiša. Danas je sunce zasjalo pune 2 minute i onda je opet počela padati kiša ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Sedum ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mjesečna najava do travnja: Ukratko, na početku prvi vikend oštrije zahladjenje s mrazovima po kontinentu, pa desetak dana toplije, ali krajem mjeseca opet blaže zahladjenje na kontinentu oko nule i zatim idući mjesec do jeseni bez minusa. Za ovaj prvi vikend od 15.- 17. 3. treba biti najoštrije i predzadnje zahladjenje u ovom mjesecu. Stoga se idućih par dana svuda na kontinentu uz dosta snijega očekuju bar jednocifreni noćni mrazovi i danju oko nule, a sjeverno u Medjimurju, pa Lici, Gorskom Kotaru i sličnim brdskim krajevima je za vikend moguće desetak ispod ili niži dvocifreni minusi uz cjelodnevne mrazove. Na Jadranu za vikend olujna "marčana" bura i na sjevernom primorju oko nule, a južnije na dalmatinskoj obali i otocima bez minusa do jeseni.
Već od ponedjeljka slijedi kroz idućih desetak dana sve do drugog vikenda znatno toplije i svugdje bez minusa, tj. noću jednocifreno iznad nule i danju bar +10°C do 15°C ili više uz povremene kiše najviše za drugi vikend, a na Jadranu još toplije uz povremeno jugo. Ipak krajem mjeseca negdje od 26.- 29. 3. je opet vjerojatno blaže umjereno zahladjenje i od ove zime najzadnje do jeseni. Tada je na kontinentu krajem mjeseca kroz par noći moguć polumraz oko nule i samo na sjeverozapadu nešto niže do -3°C. Nakon toga zadnjeg izdaha zime, od 30. 3. se očekuje barem polugodušnje doba posvuda bez ikakvih minusa. Blaži jednocifreni mrazovi su zatim noću povremeno još mogući samo na sjeveru u Medjimurju, kao i u Lici, Gorskom Kotaru i sličnim brdskim krajevima najkasnije do početka 5. mjeseca. U svim ostalim nizinskim i primorskim područjima se od 4. mjeseca nadalje očekuju toplije noći po desetak iznad nule i danju izmedju 10°C i 20°C, uz povremene kiše i jugo na Jadranu. Stoga se od 1. 4. južni egzoti i palme takodjer i na kontinentu (osim Like i Medjimurja) već mogu slobodno ostaviti vani bez zaštite sve do jeseni. |
|
Sedum: FLORA JADRANA (primorsko bilje i južni egzoti) - http://wikinfo.org/w/Hrvatski/index.php/WikiFlora_Jadrana
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
sedum hvala ...od ponediljka idu moje ljepotice van ,nek se dobro ispuse buretina ovaj vikend
![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
uh bar nešto dobro bar kod nas na Jadranu, samo me zabrinjavajuu kiše, ma dosta je bar za sada, u vrt se ne može ući. HVALA SEDUM
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opet "osim Like i Međimurja " !! ![]() Ajde, vać sam na izmaku snaga ! I žarko želim da već jednom mogu ispraznit zimski vrt !! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Sedum ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Zimsko upozorenje: Za ovaj prvi vikend 23./24. 3. se uz mogući snijeg na sjeverozapadu očekuje blaži noćni mraz oko -1C do -4C i istočnije u Slavoniji oko nule, ali bi najžešće (i najzadnje) trebalo biti idući tjedan od 26.- 28. 3., kada je na sjeverozapadu moguće noću po -4C do -6C i čak danju oko nule, a u brdskoj Lici, Gorskom Kotaru i sjevernom Medjimurju noću do desetak ispod i na sjevernom primorju uz jaku buru noću oko nule.
Zatim je noću oko nule na kontinentu još moguće do 1. 4. - i to bi bio konačni kraj ove duge zime do slijedeće jeseni: Blaži noćni mrazovi oko nule su još mogući do kraja travnja samo u sjevernom Medjimurju i po brdskoj Lici i Gorskom Kotaru. |
|
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Joooooj,kad će več jednom ovoj zimi biti kraj
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 16> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |