Lič (Gorski kotar) |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 24> |
Korisnik | |
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
S obzirom da je danas počela nastava, osvrnut ću se na tu temu sa nekoliko slika i natuknica. O školstvu u Liču sam ukrako pisala pa da ne ponavljam stavit ću link na tu stranicu.. http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5479&PN=6 Ovo je slika škole nekad.... ![]() ...i danas... ![]() U kulturno - povijesnoj zbirci nalaze se neke stare svjedodžbe (odpusnice), iz npr. 1894. god ![]() Za školsku 1894./95 godinu poznat je podatak da je škola neredovito radila iz razloga šti je palo puno snijega (snijega je bilo u visini dva, a mjestimice i do 4 m). ...ili npr. iz 1935. godine ![]() Tih godina po nastavnom planu poznato je da su u prva četiri razreda postojali predmeti: - nauk o vjeri s moralnim poukama - narodni jezik - zemljopis - povijest - poznavanje prirode i pouke o zdravlju - račun s osnovama geometrije - crtanje - lijepo pisanje - praktična privredna znanja i umijenja (domaćinstvo i ručni rad, pjevanje i tjelesno vježbanje) Područna škola u Liču ovu školsku godinu nije upisala niti jednog učenika ![]() ![]() Ovim postom lijepo vas pozdravljam iz napokon kišovitog Liča.. ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Kad sam pisala o Kulturno - povijesnoj zbirci , nisam stavila slike od prostorije u kojoj se čuvaju razni dokumenti, slike, razglednice i sl., koju smo nazvali arhivski odjel ![]() Prije nekoliko dana dobili smo još jednu donaciju za tu prostoriju, a to je vremenski izvještaj koji svakodnevno prati moj susjed. Podaci su od 1959. godine do 01.09.2010. Dakle, svakodnevni izvještaj unatrag 51 godine. Susjed i dalje bilježi vremensku situaciju, no ovo je trenutno bio u mogućnosti pokloniti zbirci. ![]() ![]() Knjižica sa uputama iz 1954. godine izgleda ovako... ![]() A izvještaji ovako: - prvi tj. najstariji izvještaj iz Liča je od siječnja 1959. godine ![]() - kad sam već imala ove podatke kod kuće, škicnula sam u prognozu na datum mog rođenja.... Bilo je vedro.. ![]() ![]() Možda će jednom netko imati vremena i želju da usporedi podatke o temperaturama, ili možda visinama snijega nekad i sad... |
|
![]() |
|
Anaida, vjerni si posjetioc mog mjesta, svratiš i ostaviš trag - ali mene nema da te dočekam i prošetam sa tobom.. ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Uvijek divne priče naše Nataly!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Mali kaktus - hvala ti ![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Još nitko od nas nije pokazao takvu ljubav prema svom mjestu kao ti
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Bez brige. Ne bi te zaobišli ni slučajno!
![]() |
|
![]() |
|
Baka ako dođe do promjene i ipak sa suprugom dođeš u Lič, nemoj da slučajno zaobiđete kavu kod mene. Broj mog mobitela (koliko znam) imate ![]() Možda će biti bolje da dođete kad malo zahladi..... |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Upravo sam MM čitala sve što si jučer napisala...
![]() Da znaš kako smo planirali napraviti jedan izlet u tvoje krajeve...Nažalost, što bi rekli Talijani "mai piu'!. Zato s velikim zadovoljstvom, s kauča, bar čitam i uživam svemu što se tamo događa.Krasna mjesta (i Fužine već znane, i Lič o kojem se i ne zna puno) ali prvenstveno krasni ljudi vi koji tamo živite i sve ovo pripremate, održavate...
![]() |
|
![]() |
|
Mari, ili postaješ noćna ptica ili ti je danju prevruće za šetnju.... ![]() U svakom slučaju, lijepo da si došetala do mog kraja... ![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Hvala OTOK. Jednom ću valjda i tebe vidjeti u Liču... ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Bravo za našu reporterku. Uvijek je zanimljiva ova tvoja tema.
|
|
![]() |
|
S obzirom da je ovo cvjetni forum, na kraju dolazi šećer - slike cvijeća koje je slikano u Liču u srpnju.. Ovim slikama lijepo vas pozdravljam... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Kad smo već kod zabave, u Fužinama se čitavo ljeto održavaju neke manifestacije, priredbe... 06.08. na otvorenom kraj jezera Bajer, sudjelovao je harmonikaški orkestar Sanfona iz Beča (to su mladi harmonikaši, polaznici Srednje glazbene škole i članovi orkestra). Svi oni koji su prisustvovali tom nastupu bili su oduševljeni i složni u komentarima da nisu mogli ni zamisliti koje sve pjesme gosti izvode na harmonici i kako to lijepo zvuči. Nažalost nisam bila na koncertu ali sam kasnije poslušala par pjesama na You tube-u. Ako nekoga zanima, ovdje je link... http://www.youtube.com/watch?v=Kwc-7ddjOCY&feature=related Tjedan dana prije toga, dakle 30.07. nastupila je klapa Kastav, potom 13.08. Puhački orkestar a prije tjedan dana - Gustafi. Ovu subotu, dakle 27.08. održava se "Dan grada Osijeka u Fužinama". Kuha se čobanac, rakija, a uvečer nastupa Osječki Big Band i najstariji Osječki band "Lavine". Idući dan, u nedjelju 28.08. u Liču se održava takmičenje u kuhanju gulaša u kotliću. Tom prigodom od 9 - 16 h biti će otvorena i Etnografska zbirka pa ako neko bude u prolazu, slobodno neka svrati. |
|
![]() |
|
Kao što sam u jednom dijelu na početku ove teme spomenula, 05.08. je za Lič oduvijek značajan, pa se tih dana održavaju igre, zabave... 04.08. održano je takmičenje u: - bacanju kamena s ramena ![]() - bacanju potkove ![]() Za prva tri mjesta osigurane su novčane nagrade. Nakon igara u šatoru je okupljene zabavljao Tamburaški sastav iz Liča. Moji forumaški gosti imali su čast da za njih svira voditelj tog sastava. ![]() Nažalost, baterije na fotiću su se ispraznile i imam samo jednu sliku (nepotpunog sastava) dok su se pripremali... ![]() Na sredini slike je moj sin, a desno voditelj... ![]() |
|
![]() |
|
Dugo me nije bilo u ovoj temi, a većina zna i zašto. Nije zbog lumpovanja (kako bi mnogi krivo pomislili) ![]() Da ne ponavljam iste stvari ovdje je link ukoliko nekoga zanima tema "Kava u Liču": http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=6199&PN=8 Ipak, moram staviti nekolicinu slika iz Svetišta Majke Božje Snježne, na dan 05.08.2011., kada je održana Sveta misa. Taj dan Svetište je pohodilo 1200 ljudi. ![]() ![]() ![]() ![]() Naravno da ne može ovaj post bez makar jedne forumaške slike ![]() ![]() Uvečer, kad su dragi gosti otišli, svratila sam do polja da vidim ima li još nekih zbivanja. Svirala je neka grupa (čini mi se iz Viškova) i bio je plesnjak. Zabava je trajala do dugo u noć. Na povratku je napravljena i ova fotografija... ![]() Hvala još jednom svima koji su uputili lijepe riječi za moj Lič. |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Draga Nataly veliko putovanje sam napravila od 1. do 15. stranice da bi vidjela sa kojom ljubavi si nam ti prezentirala svoj Lic ! Odusevljena sam i najmanjim detaljem i najljepsim opisom ! Sretna sam da cu za koji dan imati priliku sve to vidjeti u zivo ! Hvala ti !
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Rijetko sam na forumu zadnjih dana, ali mislim na svih vas, a ovo je tema koja me posebno zanima,p a moram nadoknadit propušteno.
Nataly moram priznat da jedva čekam 5.8., a posebn o mi je drago što si ugostila Bigi i njenog supruga.
Jedno veliko srce za tebe, a tvoji mještani mogu biti ponosni na tvoju prezentaciju Liča.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Čini se da svi uživate u posjetama i ugošćavanjima, ja za sada samo ugošćavam ali bit će i posjeta.Neka,baš mi je drago da ste uživale!!!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 24> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |