Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Močvarni hibiskus - Hibiscus moscheutos
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Močvarni hibiskus - Hibiscus moscheutos

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 37>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 12:23
Hvala Trava, ali ja ću radije da cvjeta nego da završi u loncu, ma imamo mi blitve napretek za lonac a ona baš i nema reprezetativni cvijet kao močvarac
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 657
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2013 u 10:35
Moglo se i otvoriti novu temu kad je druga vrsta ali kad smo već tu...
Manihot je srodnik bamije,jede se izgleda sve,mahune,lišće,cvijet,čak i korijen.Grozno,imaš hibiscus pa ga pojedeš,cijelog.
http://www.hibiscus.org/species/amanihot.php
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2013 u 21:53
E sad ste me udarili daskom po glavi, pa da ste mi javili prije mogla sam spremiti ručak MM pa da se više ne tmuri kad nešto sadimLOL usput a što se jede da ga ne bi prije vremena poslalasmile222 ipak me još uvijek hrani
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Listopad 2013 u 17:16
da ,da trava to je manihot.jestiv je ,ali ja nisam pokušala.bilo mi je žao uništiti prekrasan cvijet.
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2013 u 22:53
Nije taj,biće prije H.manihot,iliti Abelmoschus manihot.Navodno je jestiv?
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2013 u 18:54
Aralija,taj tvoj je neka druga vrsta,da to nije H.acuelatus?
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2013 u 19:00
Nije draga nizak već su sličice prve dvije naopako radi cvijeta, samo je zadnji cvijet na manjoj grani a visok je preko metra i po, puno je još pupića za otvorit , i nadam se da će potrajat sunčani dani iako su večeri malo prohladne, tem. pada i ispod 11C, sinoć u 11h je bilo 10.6 C. i sjemenja je skupljeno za iduću sezonu
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2013 u 10:03
baš mi je drago da je uspio.kod tebe će još cvijetati.čini mi se da je nekako nizak.moj je ove godine možda 60 tak cm.prošle godine je bio 2 m i puno više cvao
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2013 u 21:13
Evo jo moj jednogodišnji močvarac još cvjeta, Ajamasmile79

ima još pupova za otvorit se

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2013 u 16:39
Nina, ovaj hibi ima lijepu boju......
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2013 u 11:41
A ovo je izgleda neki hibrid, iako se lagano rasadjuje sjemenom. Dao mi ga je jedan prijatelj, on je dobio od sadnice kupljene u Njemačkoj.
List je malo sjajniji od klasičnog, ali dobro raste, bujan je, nije grintav kao obično hibridi.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2013 u 16:22
nina krasan je .još neviđen-što se mene tiće
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Rujan 2013 u 07:50
Jedan moj novi, rozi, Copper Moon,

Uploaded with ImageShack.us
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2013 u 20:56
tako ću napraviti, hvala vam cure na savjetuHeart
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2013 u 08:10
mari.malo ga zaštiti za ovu zimu s obzirom da je još mali.ja ću na moje male staviti lišće ili nešto sl. strah me da ne stradaju
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2013 u 05:58
mari posadi u vrt bit će mu bolje, a to što žuti i smeđi je normalno prestaje mu vegetacija :)
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Rujan 2013 u 23:22
jedan mali močvarac koji mi je izrastao u tegli na balkonu počeo je propadati, barem se tako čini..listovi mu se objesili i posmeđili..bi li ga bilo dobro presaditi sada u vrt, možda se sačuva za slijedeću sezonu..Molim savjet ako netko ima iskustva
Na vrh
DENISVŽ View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 12
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DENISVŽ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2013 u 18:20

VOKI pozdrav od mene.imas zaista najljepse i najzdravije močvarce.novi sam na ovom forumu.vrt mi je u zacecima,ali vec iduce godine bit ce materijala za slikanje.

Dio posta ti je izbrisan i sam znaš zašto jer ti nije prvi put. Već si upozoren par puta. Ovo sad shvati kao opomenu
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2013 u 07:53

Ovaj cveta u maloj žardinjerici gde je i posejan...
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2013 u 20:44
Lijepi su svi......
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 37>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.