Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pachira - Money tree
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pachira - Money tree

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 14>
Korisnik
Poruka
SLAVONKA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1489
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SLAVONKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2008 u 11:35
ovu biljku ja već dugo gledam,nije skupa a dosta je velika ali uvijek su neke kojima su pokidani vrhovi.Izdaleka su mi prekrasne ali kad se približim razočaram se.Moji kumovi ju imaju i njihova je ogromna,visoka je kao i ja,nekih 1.70
čovjek uči dok je živ
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2008 u 18:32
Cry i moja je trajala godinu dana i otišla   upravo ovako kako Fatka opisuje...a nista bolje nije ni ono o financijama u kući CryCry buaaaaaaa
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2008 u 18:48
problem najcesce bude zasto ova biljka ugiba je taj da ga cesto nose u trgovine i provlace kroz razne aparate na blagajnama na kraju kupovine....Embarrassed
Na vrh
mena View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 41
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2008 u 19:49
Pachira se zimi zaliva veoma malo..Izmedju dva zalivanja povrsina zemlje mora biti suva i cesce je orosavati.
Dok ljeti joj je neophodna visoka vlaznost vazduha pa je morate orosavati svakodnevno,inace listovi zute i opadaju..
Mislim da su greske propadanja pachira prekomjerno zalivanje..
Znaci zaliti samo kad je zemlja posve suva i cesce orosavanje..
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Prosinac 2008 u 22:15
Ja gubim svoju ljepoticu.Danas sam izvadila jos jednu pletenicu, osusila se.Sada izgleda jadno sa tri pletenice onako razdvojene, uzasno.Interesuje me  da li da od ovih sto je ostalo gornje grane odsjecem i ozilim, ali kako.Sa listovima sama probala pa nisam uspjela.
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Prosinac 2008 u 22:48
...ju nikada nisam orošavala, samo zaljevala... a visoka cca m..... zelena i još tjera mlade listove..... glavno da se ne zaljeva previše.... aliiii ja osobno kada mi neka biljka kopni izbacim svu zemlju van i pregledan joj korjen ( i zimi isto) i pokidam trule djelove , suhe , spužvaste krjene...sve koji nisu zdravi.... nožićem jako dobro postružem svaku udubinu milimetra imeđu tog dijela koji je bio uz bolesni dio korjena, potopm u jaki onhlađen čaj od kamilice ..na pola ure... izvadim pustim da se posuši i uvaljam u pepeo i posadim u novu šarenu teglu sa novom zemljom.....bitno je da je tegla takva da van pljeni pozornost kad god je u vidokrugu jer na taj način poklanjate pažnju i misli i toj biljci a ona to itekakooooooo dobro osjeća...

...vjerojatno joj nešto nije u redu sa korjenom....

...probajte ožiliti... nikada se ne zna... meni se evo uhvatio i raste, tjhera pup božur koji sam isčupkala kao stapku pred mj dana... na dnu bio neki petrljak... nešto što ne bih mogla nazvati niti korjenom, gomoljem, pupom... bilo čim...nego možda širim krajem stapke...zasadila te stapke u plitku posudu i evo tjera van zemlje pup..... pa probajte...nikada se ne zna... :))
Na vrh
jasminaaa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 534
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasminaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Siječanj 2009 u 23:21

Može li mi neko pomoći sa mojom pachirom.Počeli su joj listovi da dobijaju smeđu boju.Mladi izdanci su za sada OK.Neznam da li je u pitanju kakva bolest ili...Da li je moguće što nismo imali nekoliko dana gasa pa je varirala temperatura u sobi gdje se ona nalazi?Ove listove sam morala da odrežem CryCryCry.Ima li joj spasa......

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2009 u 17:32
Jasminaaa,meni se čini upravo to da je uzrok.Promjena temperature.To se na mojoj zna desiti kad prozračujem kuću,ako je blizu prozora ili vratiju koja su otvorena.Iz mog iskustva,kada listovi ovako, ko tvoji,izgledaju je ili od promjene temperature ,preko zime najčešće,ili pretjeranog zalijevanja.Kad listovi samo žute po rubovima,suše se,to je najčešće od suhog zraka.
Ako je to u pitanju onda joj ima spasa,kad opet bude stalna temperatura.
Meni ko neka bolest ne izgleda ,nadajmo se da je tako i da se bude brzo oporavila.
Na vrh
jasminaaa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasminaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2009 u 20:36
Hvala ti ,Shasha.I ja se nadam da je to radi promjene temperature.Nadam se da će biti dobro,jer sada je temperatura ponovo kao i prije.
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2009 u 21:41
Joj i kod mene je tako bilo, listovi zutili na vrhovima i opadali.Kada sam pregledala pletenicu jedna se pocela susiti.Ja sam tu pletenicu izvadila i nakon izvjesnog vremena i druga mi ode.Ostale tri su cutile jedno vrijeme i one pocnu zutititi.Ja sam se naljutila o dosjecem one vrhove i stavim u vodu.Vidim da mi pocele zilice na jednoj grani, a pletenice onako raspletene stoje.Uzasno se osjecam.Kupila sam prije ove situcaije jednu manju pachiricu, sva sretna  ne mogu vam reci.Opet mi se osusila jedna grancica ,e pa sta da covjek radi, samosmile43smile42
Na vrh
jasminaaa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasminaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2009 u 21:10
Moja pachira se uspješno oporavlja.Ošišala sam joj sve listiće koje je hladnoća uništila i sada je dobro.Čak su počeli novi listići da listaju
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2009 u 22:37
Baš mi je drago zbog tvoje pachiresmile213Bitno da nije ništa strašno bilo.
Na vrh
jasminaaa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasminaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2009 u 22:40
Hvala,Shasha.Izgleda da je to ipak bilo od zime.Jeste da je sada manje listova ali biće novi smile213
Na vrh
vida7hr View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 103
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vida7hr Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2009 u 12:41
pricate cesto odrenazi kod pachire, pa me zanima dal su dobre one kuglice za to? i ak jesu, dal ih stavim samo na dno tegle ili pomijesam kroz zemlju? inace jednom sam iz njemacke dobila super stvar za drenazu, male keramicke kockice od 5 mm, stvarno super stvar. ali to tu naravno nema nigdje za kupiti.
Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 197
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2009 u 09:13
Mojoj pachiri listovi počeli šareniti i otpadati, izgledaju slično kao jasminini, ali kod mene nije od zime jer je temperatura ujednačena cijelo vrijeme. A tek je dva tjedna da sam je dobila. Zalila sam je kad je stigla i puna 2 tjedna nisam zalijevala, e sad da li je to razlog, a ima dosta mladih listića koji se na vrhovima malo suše. Skoro svaki dan sam je prskala.
Može li netko reći točno koliko često zalijevati 7, 10 ili više dana i koju otprilike količinu vode za biljku od 1,5 m.
Na vrh
salomon View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 496
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje salomon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2009 u 09:31
Mojoj pachiri su se 4 stabljike posušile ove zime..ostala mi je samo jedna..Confused Istina da je ta jedna bujna, i da stalno daje nove listove, ali ne znam što ću s njom sada...
Neke dane si golub...a neke kip...
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2009 u 10:34
Originalno poslano od člana ljiljana3 ljiljana3 napisao:

Mojoj pachiri listovi počeli šareniti i otpadati, izgledaju slično kao jasminini, ali kod mene nije od zime jer je temperatura ujednačena cijelo vrijeme. A tek je dva tjedna da sam je dobila. Zalila sam je kad je stigla i puna 2 tjedna nisam zalijevala, e sad da li je to razlog, a ima dosta mladih listića koji se na vrhovima malo suše. Skoro svaki dan sam je prskala.
Može li netko reći točno koliko često zalijevati 7, 10 ili više dana i koju otprilike količinu vode za biljku od 1,5 m.

I moja pashira je imala sve te simptome zimus..Ja svoju zalijem vrlo rijetko po malo,presadila sam je u novu zemlju,i ostavila.Taman kad se počela navikavati na novi dom,nestane grijanja kod nas i sigurno je temperaturne razlike šokiraju,i krene ponovo da propada,sa istim tim simptomima.Čim  se navikla na novi dom,novo mjesto,novu saksiju i novu zemlju,počela je da luduje od srece.Znači ako je nisi presadila to učini odma,nadji joj neko svijetlo mijesto ne mora biti puno direktnog sunca,al nek ima svijetlosti,do toplijih dana zalij je manje,kad otopli česce.Mislim da ce biti ok,jer sam cula dosta ljudi koji je imaju upravo to  iskustvo ,da dok se ne navikne boluje,kasnije sve bude okSmileSretno....
Na vrh
vida7hr View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vida7hr Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2009 u 13:35
cure, pachira je zapravo vodeni kesten i spada u listopadno drvece, dakle normalno je odbaci koji list
Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 197
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2009 u 15:32
Ja sam jučer presadila moju pachiru, mada su mi u cvjećarni savjetovale da je ne diram, jer joj treba vremena da se navikne, ali nisam htjela čekati jer svaki dan vidim novi šareni list koji će požutjeti i otpasti. Korijenje joj je dobro izgledalo, ja sam malo porezala skroz tanke vrhove i stavila novu zemlju. Jedino nisam sigurna je li dobro što sam odmah zalila (oko 2 dl vode) ili možda nisam trebala koji dan zalijevati.
Sad kak bude, bude vidjećemo.....
Na vrh
vida7hr View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vida7hr Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2009 u 20:54
postala sam vlasnicom pachire.. dugo, dugo sam je trazila i onda sam je nasla u pevecu, bila je zadnja i hirovito sam je kupila. sad nisam zadovoljna jer nema bas lijepu krosnju. jedna grana se skroz digla u vis pa sam cak razmisljala odrezati je i oziliti? kaj mislite? jednu grancicu sam vec stavila u vodu u nadi da piusti korijen jer mi se u transportu strgala. jeste znali da je tesko voziti auto jednom rukom, a drugom drzati cvijet? HEHE molim vas za odgovor! pozdrav
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 14>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.