Dipladenia |
Odgovori | Stranica <1 89101112 46> |
Korisnik | |
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moja vec tjera izdanke, doduse moja je u plasteniku. Jedva cekam cvjetove!
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Sponzorirani linkovi | |
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....iz mog iskustva - vrlo izdrzljiva biljka...i na vrucinu i na hladnocu....mladu sam stavila u kucu i izgubila je dooosta lisca....stara biljka je na taraci, na kisi i vjetru , drugu zimu, izgubila je isto lisca ali normalno izgleda....
|
|
nuna
Mladi grm Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš ste me razveselile savjetima za dipladeniju.Mislila sam da sam je izgubila,pošto je odbacila lišće.Ja sam nju držala u dnevnoj sobi međutim kada sam vidjela da su listovi počeli otpadati odnijela sam je na prezimljavanje.Tu su i ostali listovi otpali.Mislila sam da nema ništa od nje.Kako kažete nemora da znači i ja se iskreno nadam da će preživjeti.
|
|
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasan cvijet, tek sam ga nedavno otkrila kad sam pregledavala Mirin vrt.Ovo proljeće idem u potragu....
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svoju unijela u kuću kad je zahladilo, dosta joj je toplo, a kroz staklo dobila i dosta sunca. Fino se drži, a dnevno pušta po nekoliko centimetara krakova, na sve strane, sad nisam sigurna rezati ili pustiti, ha razmislit ću još malo - stavi ću sliku sutra, pa možda netko da savjet što bi bilo najbolje učiniti.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam svojoj do prije mjesec dana skraćivala izdanke jer još nije bilo dovoljno sunca i izdanci su bili tanki. U međuvremenu je potjerala jako puno izdanaka i vidim da se oformljuju sitni pupoljci, a jedan je blizu da procvjeta. |
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....moja je i dalje vanka...osjeca sunce i pravi nove listice na vrhovima...trebam je presaditi i da li je sisati, pitanje je sad?
|
|
arim
Odrastao grm Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako imate grančica koje vam ne trebaju rado ću ih udomit?
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...arim, vidjet cemo poslije sisanja....
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ahoj mile moje, moram pitati, prije proljetnog orezivanja dugih grančica bez lišća, da li bi koja mogla ukopati u posebnu teglicu jednu grančicu pa da ostane neodrezana od matićne biljke dok ne pokaže da bi ona i sama mogla rasti za mene, zauzvrat možete odabrati kaj želite od mene iz mog vrta ili zimskog vrta!!!
Pozdrav, Free |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga, kako ti je ona moja bez lišća koju sam ti poslala? Jesi li je zasadila?
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Miro, naravno da sam je zasadila, ali neznam....bojim se, stabljika iznad zemlje je pocrnila, neznam kakav je dio koji je u zemlji, nebih ga htjela dirati da nekaj ne zeznem!!!
Pa ako cure već orezuju, da se ne baci, bilo bi šteta, pa forum je pun cura koje je nemaju! Podranea od Tikvića je stajala sa pocrnulom stabljikom od 10 mjeseca, pa tek nekih 3-4 tjedna vidim jednu malecku tananu grančicu, pa valjda to ide kod njih tako dugo i polaku!!! Čitam da se uspješnije zakorjenjuje ako se neodrezana biljka pogroba-ukopa u zemlju, pa se odvoji kada vidiš korjenčiće na stjenci prozirne čašice!!! Ali to ne znači da ja svoju-tvoju više neću pratiti i moliti, paziti i maziti, jer kako ti kažeš - od viška glava ne boli!!! Cure kod mene opet snijeg!!! Kaj ima kod vas? |
|
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja je cvjetala do u kasnu jesen. Cijelu zimu sam ju držala na toplome sunčanom mjestu. Poslije skraćivanja novoizraslih predugih izdanaka (prije nešto više od mjesec dana) i dalje je tjerala duge izdanke, ali ih više nisam skraćivala iako su razmaci između listova (očito zbog nedostatka sunca) prilično veliki. Već su dva cvijeta odcvjetala, a sada dolazi u cvat dosta cvijetova. U donjem dijelu biljke iz starijih izdanaka počinju tjerati isto novi izdanci pa će vjerojatno i dolje biti cvijetova. Kako je nastavila tjerati dugačke izdanke morat ću smisliti još višu armaturu uz koju ću ju pričvrstiti. |
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cimi prekrasna je, prava miss dipladenija
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....jos nisam osisala svoju .... vrtim se k'o macak sa nozicama u ruci oko nje i - nista...
...cimi tvoja je prelijepa, zimovala je u dobrim uvjetima....
....ova mi je slika pomogla da znam sto hocu...svoju zelim kao penjacicu uz zid kuce da je stiti ,stalno vanka....znaci sisam sve donje grancice....
...eto pelcera Freeland....
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja je vani već desetak dana i čini mi se da joj to puno više paše nego u toplom, pretoplom stanu. Jednu sam grančicu, koja se slučajno otkinula zapiknula direkt u zemlju, pa možda se ožili.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Free, probaj tako zakopati grančicu pa možda uspije. Nemaš što izgubiti a dobiješ samo jedno novo iskustvo....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Free
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Milice, pa nemam kaj zakopati!!! Mirina grančica pocrnila i otišla, ali vidim da Manči ima nešto za mene, ako nije kasno, nešto nisam na ti sa njima!!!
Manči, jesi li upiknula ili si bacila grančice, e kasno Marko stigne na kosovo polje!! Cimi, tvoja je prekrasna, baš je prava miss!!! Jel teška za uzgoj? |
|
|
|
Cimicifuga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ju kupila prošle godine i cvjetala mi je do zime. Držala sam ju na sunčanoj ostakljenoj i grijanoj lođi i kroz zimu je izgubila svega dva tri lista. Zalijevala sam ju normalno jer se zemlja u toplome dosta isušivala. U siječnju je potjerala jako duge izboje koje sam orezala jer su bili pretanki i razmak između listova je bio prevelik (zbog nedostatka sunca). Poslije nisam nove izdanke orezivala i sada na njima cvjeta. |
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimicifuga: Jako mi je zgodna ova tvoja armatura za dipladeniju. Ne mogu dobro vidjeti, je li to negdje kupljeno( gdje ?) ili je iz kućne radinosti ? ...Dipladenija je
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Odgovori | Stranica <1 89101112 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |