Jesenske lukovice |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 22> |
Korisnik | |
ljiljana3 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 197 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala svima na odgovorima.
Bacam se u potragu za lukovicama.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Cvetaju u jesen pa bi mogle biti jesenske lukovice. Nalik safranima, no ipak malo drugacije (po listu i visini cveta), asociraju na rano prolece... STERNBERGIA LUTEA
![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Sta se desava?! Postavila sam slike na uobicajeni nacin ali ih ne vidim, a vi? Da li je nesto promenjeno dok sam bila odsutna? |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Ove iznad se vide (kumo)...
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Stvarno su predivni, prvi put kad sam čitala post, nije bilo slikica, ali sada jesu!
![]() |
|
![]() |
|
mali-vrt ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
pozdrav,
kupio sam u peveca lukovice zumbula. pise da ih se sadi u 9 i 10 mj. vrt je u splitu i to mjesto u vrtu koje je namjenjeno zumbulima nije pretjerano osuncano. ima li to veze i da li da ih sadim sada ili krajem 10. na netu sam nasao inf da bi ako je rano zasadim mogla proklijato do bozica ?
|
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Mimar - što učinila si ti od života mog, od života mog ... taman se razveselim i zadovoljim svoju neutaživu žeđ za žuuuutim - lukovicama žutih zumbulima žuuutih šafrana i već sanjam proljeće (ovih je dana u ZG zimski hladno) kad se ti pojaviš sa "jesenjim šafranima i to žutim". Predivni su!
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ovi žuti jesenski šafrani su super, imam i ja par komada u dvoru, ali cvjetaju samo na 1 mjestu
na drugom gdje su bili posađeni je toliko suha zemlja da su jednostavno preskočili cvjetanje izvadila sam ih pa ću ih premjestiti |
|
![]() |
|
mali-vrt ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
zasadio sam zumbule bez prethodnog stavljanja lukovica u frizider. vidicemo sta ce izaci. nasao sam narancaste u baumaxa. ako su kao na slici bice super. slikat cu i poslat ono sta nikne.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Posadila sam plavo zumbule i tulipane, ajde molim neka netko stavi sliku plavog tulipana da ga vidim - tražila nisam našla.
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
hobotnica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 52 |
Vidim da ste manje više svi posadili lukovice u rujnu.
Ja sam tek jučer i srećom danas pala kiša da ih ne moram zalijevati. Valjda će se primiti ![]() Jesam li ja možda zakasnila sa sadnjom? Da, zaboravila sam reći da mi se ovi žuti šafrani jaakoo sviđaju, baš su posebni. Zanima me, gdje se mogu kupiti? |
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
nikako nisi zakasnila,nego smo mi uranili.meni su več neki istjerali pa se brinem hoče li se smrznuti.ti nečeš imati takve brige
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
nuna ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Danas sam kupila 10 lukovtca Tulipana.Kupila sam 4 žuta i 6 crvenih.Odmah sam ih posadila.Stavila sam žute u sredinu a oko njih posadila crvene.Nadam se da će lijepo izgledati na proljeće.Planiram da i one tulipane od prošle godine premjestim, pošto je mjesto na kojem su sada prilično vlažno.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Jedva čekam slikice tvojih žutih i crvenih, jer ja sam posadila 25 crvenih posebno, a žute i narančaste, tako na preskok.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
nuna ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Nadam se da ću te razveseliti sa slikama,ako bude sve u redu.Nekako mi je lijepo vidjeti kada su grupisani .Ja sam prije sadila jedan do drugog u nizu pa mi nije baš nešto lijepo izgledalo.Međutim kada se grupišu puno je privlaćnije.
|
|
![]() |
|
Moji irisi i frezije - kao da je proljeće već su oko 15 cm, ali kako je Baka Bea rekla da to neće umanjiti proljetnu cvatnju - ne brinem se - kad bi barem procvjetale dva puta.
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
spring ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 786 |
Triša.. i moji irisi su vani isto.. nakon cvatnje im se lišće osušilo i neki dan imam šta za vidjeti...
Minar.. to sam vidjela u rujnu kada sam bila na moru i naravno pomislila da su šafrani.. sada znam gdje ih ima.. možda kojeg pokupim sljedeče godine!! |
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
uhh dobro je ..mislila sam da su samo meni lukovice potjerale...
|
|
![]() |
|
Marinn ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 29 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 75 |
Lani sam bija posadija tulipane plave boje (iste ove koje i ti imaš) i kad su procvjetali nisu bili ni blizu plavi kao na slici omota, bili su nekakve tamno ljubičaste boje. Godinu prije posadija sam isto tulipane plave samo drugačije vrste i od drugog prouzvođača ali ni oni nisu bili pavi nego ljubičasti a lukovice su valjda propale jer sljedeču sezonu nije niti jedna nikla. Ne znam valjda im treba poseban tretman ili posebna vrsta zemlje (kao hortenzijama možda) da bi bili plavi!! Bija sam malo razočaran jer volim plavo cviće. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 22> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |