Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Jesenske lukovice
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Jesenske lukovice

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 22>
Korisnik
Poruka
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 197
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2008 u 11:56
Hvala svima na odgovorima.
Bacam se u potragu za lukovicama.smile160
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Rujan 2008 u 10:39

Cvetaju u jesen pa bi mogle biti jesenske lukovice. Nalik safranima, no ipak malo drugacije (po listu i visini cveta), asociraju na rano prolece...

STERNBERGIA LUTEA 

Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Rujan 2008 u 11:11

Sta se desava?! Postavila sam slike na uobicajeni nacin ali ih ne vidim, a vi? Da li je nesto promenjeno dok sam bila odsutna?

Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Rujan 2008 u 14:59
Ove iznad se vide (kumo)...
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Rujan 2008 u 15:13
Stvarno su predivni, prvi put kad sam čitala post, nije bilo slikica, ali sada jesu! Wink
Na vrh
mali-vrt View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali-vrt Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2008 u 22:29
pozdrav,
kupio sam u peveca lukovice zumbula. pise da ih se sadi u 9 i 10 mj. vrt je u splitu i to mjesto u vrtu koje je namjenjeno zumbulima nije pretjerano osuncano. ima li to veze i da li da ih sadim sada ili krajem 10. na netu sam nasao inf da bi ako je rano zasadim mogla proklijato do bozica ?
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2008 u 20:06
Mimar - što učinila si ti od života mog, od života mog ... taman se razveselim i zadovoljim svoju neutaživu žeđ za žuuuutim - lukovicama žutih zumbulima žuuutih šafrana i već sanjam proljeće (ovih je dana u ZG zimski hladno) kad se ti pojaviš sa "jesenjim šafranima i to žutim". Predivni su!
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2008 u 22:08
Mali vrt, probaj vidjeti temu o zumbulima:

http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=431&PN=1
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2008 u 07:18
ovi žuti jesenski šafrani su super, imam i ja par komada u dvoru, ali cvjetaju samo na 1 mjestu
na drugom gdje su bili posađeni je toliko suha zemlja da su jednostavno preskočili cvjetanje

izvadila sam ih pa ću ih premjestiti
Na vrh
mali-vrt View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali-vrt Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2008 u 19:40
zasadio sam zumbule bez prethodnog stavljanja lukovica u frizider. vidicemo sta ce izaci. nasao sam narancaste u baumaxa. ako su kao na slici bice super. slikat cu i poslat ono sta nikne.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2008 u 15:04
Posadila sam plavo zumbule i tulipane, ajde molim neka netko stavi sliku plavog tulipana da ga vidim - tražila nisam našla.

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
hobotnica View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 52
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hobotnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2008 u 00:21
Vidim da ste manje više svi posadili lukovice u rujnu.
Ja sam tek jučer i srećom danas pala kiša da ih ne moram zalijevati. Valjda će se primiti 

Jesam li ja možda zakasnila sa sadnjom?

Da, zaboravila sam reći da mi se ovi žuti šafrani jaakoo sviđaju, baš su posebni. Zanima me, gdje se mogu kupiti?
Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1556
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje skitnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2008 u 18:15
nikako nisi zakasnila,nego smo mi uranili.meni su več neki istjerali pa se brinem hoče li se smrznuti.ti nečeš imati takve brige
mi smo djeca cvijeća
Na vrh
nuna View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 812
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nuna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2008 u 21:23
Danas sam kupila 10 lukovtca Tulipana.Kupila sam 4 žuta i 6 crvenih.Odmah  sam ih posadila.Stavila sam žute u sredinu a oko njih posadila crvene.Nadam se da će lijepo izgledati na proljeće.Planiram da i one tulipane od prošle godine premjestim, pošto je mjesto na kojem su sada prilično vlažno.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2008 u 21:41
Jedva čekam slikice tvojih žutih i crvenih, jer ja sam posadila 25 crvenih posebno, a žute i narančaste, tako na preskok.
RIJEKA

Na vrh
nuna View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 812
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nuna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2008 u 22:18
Nadam se da ću te razveseliti sa slikama,ako bude sve u redu.Nekako mi je lijepo vidjeti kada su grupisani .Ja sam prije sadila jedan do drugog u nizu pa mi nije baš nešto lijepo izgledalo.Međutim kada se grupišu puno je privlaćnije.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2008 u 16:39
Moji irisi i frezije - kao da je proljeće već su oko 15 cm, ali kako je Baka Bea rekla da to neće umanjiti proljetnu cvatnju - ne brinem se - kad bi barem procvjetale dva puta.

RIJEKA

Na vrh
spring View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 786
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje spring Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2008 u 19:42
Triša.. i moji irisi su vani isto.. nakon cvatnje im se lišće osušilo i neki dan imam šta za vidjeti...

Minar.. to sam vidjela u rujnu kada sam bila na moru i naravno pomislila da su šafrani.. sada znam gdje ih ima.. možda kojeg pokupim sljedeče godine!!
Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2008 u 20:43
uhh dobro je ..mislila sam da su samo meni lukovice potjerale...
Na vrh
Marinn View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 75
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marinn Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2008 u 16:49
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Posadila sam plavo zumbule i tulipane, ajde molim neka netko stavi sliku plavog tulipana da ga vidim - tražila nisam našla.

Lani sam bija posadija tulipane plave boje (iste ove koje i ti imaš) i kad su procvjetali nisu bili ni blizu plavi kao na slici omota, bili su nekakve tamno ljubičaste boje. Godinu prije posadija sam isto tulipane plave samo drugačije vrste i od drugog prouzvođača ali ni oni nisu bili pavi nego ljubičasti a lukovice su valjda propale jer sljedeču sezonu nije niti jedna nikla. Ne znam valjda im treba poseban tretman ili posebna vrsta zemlje (kao hortenzijama možda) da bi bili plavi!!

Bija sam malo razočaran jer volim plavo cviće.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 22>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.