Milijun zvončića - Million bells |
Odgovori | Stranica <1 89101112 13> |
Korisnik | |
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pokušat ću danas. Pao server
|
|
Sponzorirani linkovi | |
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rješit će se to, bit ćemo strpljivi, a ti do tada samo fotkaj.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Preslatki su i raskošni, kako ih njeguješ. ja imam žute, posađene zajedno sa narandžastim potuniama, ali nisu ovako bogatog lista.
|
|
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ništa specjalno. Prehranjijem ih svakih 6 dana s tekućim za cvijetnice u koje dodajem čep tekućeg željeza. Od željeza vjerrovatno je list tako zelen i bujan . Iz ranijih faza su u mojem vrtu u slikama pa i tu možeš vidjeti
|
|
|
|
zribal
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pogledat ću svakako, a mislim da sam već i gledala, samo nisam ništa pisala. Kako reče jedna forumašica "šetam, ali ne ostavljam trag". Željezo moram nabaviti, nemam iskustva s njim. U biti mi je susjeda rekla da u našim bunarima iz kojih imamo vodu za zalijevanje ima puno željeza i da ga ne treba dodavati. Pojma nemam.
|
|
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tolika koncentraciju željeza sigurno nema u vodi, a belići, surfinije i petunije vole željezo. Ako ne nađeš tekuće može i u prahu žličica od čaja na 4 litre ili jušna žlica na 10 l.
|
|
|
|
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U pravu ste za 100% za zeljezo, jer su moje i milion bells i petunije pocele gubiti boju i lista i cveta, i cvetovi su sada nesto manji, jer ih ne prihranjujem zeljezom.
|
|
Fiorella
Upravo klijam Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aralija, prekrasne bellse imaš
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala Fiorella, ali ova vrućina im baš ne paše pa je sad manje cvijeta ali se nadam da će se povratitiako malo osvježi
|
|
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
curke, zavidim na vašim prelijepim zvončićima...nakon povratka s goidšnjeg dočekali su me moji gotovo potpuno uništeni od nekakvih sitnih ušiju koje su se u ogromnim količinama nalazile u svakom cvjetiću
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Retriver Sara pokušaj iz poprskati s mospilanom i moje je napala bijela mušica i sve je bilo klonulo pa su se nakon prskanja oporavili, ponovila sam to nakon 15 dana opet.
|
|
|
|
zribal
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aralija, mospilan je predpostavljam neka kemikalija (insekticid) koji možemo nabaviti u biljnim ljekarnama. Pitam jer se so sad nisam s tim susretala, a i moji zvončići su klonuli, a po njima bijele bubice kao da se osuo neki bijeli cvijet. u početku sam i mislila da je to nešto vjetar donio, a sad vidim da je to "živina".
|
|
|
|
aralija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da to je insekticid jedna mala keseca. Ja je rastopin cijelu u 5 l vode i špricam . To je za sve vrsti uši. Jako je učinkovit.
|
|
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ako te živine lete ospricaj ih mospilanom. kosta nekih 7 kn u poljoprivrednim ljekarnama i stvarno supre dijeluje. i onda opet ponovi postupak za 7 dana
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To su štitasti moljci,te male bijele napasti!Posebno vole biljke poput belsa,petunija,fuskija..Jako je uporan i naporan.Obavezno je prskanje nekim instekticidom,jer oni nisu bezazleni.Preko lista sisaju sokove i tako do korijena unište biljku.Jaja polažu na poleđini listova,kada isisava sokove,izlučuje"medenu rosu" od koje pak nastaje gljivična infekcija od tkz gljivica čađavica..Prirodni neprijatelj ove napasti je osica parazitska( Encarsia formosa)..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
Retriver Sara
Cvjetni guru Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ne radi se o bijeloj mušici, nažalost, dobro mi je poznata, ali nju odlično rješavam prskanjem s otopinom detergenta za suđe. Ove beštije ne lete, vrlo su sitne i brojne, jedna na drugoj i baš u samom cvjetiću biljke.
Ošišala sam zvončiće i prskam ih svako jutro, vidjet ćemo kaj bu bilo...
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
RSara,kod mene je bili tako....prskala sam sa dva insekticida bez uspeha,i onda sam uzela CONFIDOR na 4l vode....u maloj kesici je bio....posle ovoga je sve nestalo,listovi se ne lepe...sve je OK
Cisto ako ti zatreba i ovaj moj savet |
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
R.Sara nemoj ih prskati svako jutro (ako misliš na neko sredstvo protiv ušiju),dobit ćeš suprotan efekat.Em ćeš spržiti biljku tretiranjem em će te ušii postati imune na sredstvo..Ja za sve uši kao i za ostale napasnike koristim actaru.Jako je dobra,ali bilo koji insecticid da uzmeš nečeš pogriješiti..Meni su večinom napadale te crne uši i štitasti moljac petunij i surfinije,od bolesti pepelnica.Zato sam i odustala od njih..Nisam mogla da se borim svake godine iznova.Javi rezultate spašavanja :D
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
Odgovori | Stranica <1 89101112 13> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |