Rajčica - Lycopersicon esculentum |
Odgovori | Stranica <1 89101112 78> |
Korisnik | |
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....nisam veliki znalac sorti ali znam sto valja kad je rajcica na stolu...posijala sam Saint Pierre samo zato sto je u mom gradu slaba ponuda sjemenja i sto je sorta srednje rana ali mislim da plod nije nesto posebno...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo ja posijao osam vrsta rajčica, 5 cherry vrsta među kojima crna ruska i snow white te volovsko srce, neka no-name ljubičasta rajčica i jedna dvobojna, vidjet ćemo kako će uspijeti dosad su sve vrste zadovoljavajuće proklijale i rastu ok. Htio sam još crnog šljivara i micro tom zasaditi, no nekako sam kratak s budžetom :-( Ima tko sjeme tih sorti viška da udjeli možda?
|
|
jadranka4
Pustio korijenje Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nabavila sam sjeme Micro toma(cca 20 sjemenki),sve posijala.Nadam se da će dobro niknuti - možda bih ti mogla mememe,poslati dva-tri flančića ako te to malo zadovoljava.Poslije si sam uzmeš sjeme.
|
|
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na ponudi ali nikad nisam imao sreće sa flancima, najvjerovatnije bi se oštetili putem, bolje da Vama lijepo uspiju nego da se meni u pošti oštete i uvenu. Zato i pitam za sjeme, s njim nema problema. Još jednom hvala!
|
|
LeoNata
Pustio korijenje Pridružen: 22 Veljača 2011 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 278 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav, nadam se da ću na dobrom mjestupostaviti pitanje- paradajz mi je proklijao, pa me sad zanima kako ga dalje njegovati- zaljevanje ili prskanje (na znam da li voda smije doći i na te mlade listiće) kada pikirati i u koliko velike posudice, kad u vrt...? Da li sa nečim preventivno pošpricati i kada...? Tisuću pitanja Sorta je Saint Pierre!
Hvala vam! |
|
wizardica
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Book svima!
Ja sam ovdije nova iželim s vama podijeliti neka iskustva o uzgoju povrča i sveg što ide uz uzgoj. Bavim se već preko 7 godina uzgojem povrča i to samo stare sorte povrča iz svih gradova. Imam preko 60 sorti rajćica. Najviše volim crne ruske rajčice jer su odlične i najbolje iz zakavkaškog područja. Ako ima netko da se mijenja za neku sortu koju ja nemam ,rado ću dati po 3 sjemenke jer ne mogu više. Ja sam skupo plaćala to sjemenje i moram još uzgoiti da mogu dijeliti. znači da 2ili 3 može dobiti koju sjemenku da se mijenjamo.
Bok!
|
|
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima li netko sjeme rajčice sorti potiron i russe?
Isto tako nas zanimaju uzgajivačka iskustva za navedene sorte. |
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Paradajz je podložan gljivičnim oboljenjima i nije dobro špricati ga vodom po listovima. Mnogi prakticiraju i iznad odraslih biljki u vrtu staviti "krović" od prozirnog najlona da zaštite biljku od vlage - kiše. Ja svoje posijem odmah u posudice (od pola litre) i u svaku posijem po 4 sjemenke. Kada niknu i malo ojačaju ostavim u posudici samo dvije presadnice i tako ih uzgajam u toploj, svijetloj prostoriji sve do početka svibnja. Onda ih iznesem van u priručni mini plastenik gdje su preko dana na otvorenom, a po noći ih zatvorim. Normalno, na početku pazim i da nisu cijeli dan na suncu. Tako ih privikavam jedno tjedan dana i onda ih posadim u vrt. Ja svoje presadnice nisam nikada preventivno špricala i imala sam uvijek zdrave presadnice (možeš vidjeti u mome povrtnjaku - u dijelu foruma Moj povrtnjak) |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E mi posjedujemo 1-2 vrste iz dućana, jedino da ti nacrtam sjemeneke
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...wizardica, strpljenja malo, ljudi nisu jos ni procitali tvoj post...
...ja bih se vrlo rado mijenjala ali imam samo jedno sjeme i to kupljeno u sjemenari - sljivarica San Marzano....
...radije bih kupila sjemenke od tebe jer nemam sto ponuditi za razmjenu...
|
|
wizardica
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ok! Nisam mislila baš tak oštro kak je ispalo.
Pardonček, To je od prevelikog žara za novim sortama ak me razmete.Ponekad se ulovim kako manijakalno tražim tko prodaje stare povrtne sorte sjemenki.Ja ne prodajem sjemenke, jer moram od nekih sorti uzgoiti za iduću godinuč znaći na jesen bi moglo biti.Za sada imam nekoliko koje mogu dati a to bi magla biti ti Manči ak želiš.Mogu ti dati po 3 sjemenke od nekoliko sorti.
|
|
eriness13
Novo sjeme Pridružen: 24 Veljača 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo mene opet, friške uzgajateljice paradajza
Lijepo je vidjeti da nisam jedina nova na forumu. Haaaay Moji paradajzeki su proklijali oko negdje 60%. Nadam se da to nije to. Najmanje su mi proklijali crni ruski i žuti kruškoliki (jedan i nijedan)...Sad se već brinem jel bu kaj preživjelo presađivanje. BTW kad se točno presađuju male biljkice u svoj lonac? P.s. stavila bi slikicu svojih proklijalih biljkica ali su toliko sitne da se ne vide na fotkama :P...možda sljedeći tjedan P.p.s @wizardica...ja sam nova i svo sjeme kaj imam sam kupila i posijala ili podijelila dalje svojim frendicama. Ali bum, ako bog da, na jesen ostavila sjemenje od svih vrsti koje prežive(ja se nadam barem po jedan primjerak od svih sorti ). Uglavnom imam cherry paradajzeke koje planiram staviti na balkon. Ak buš zainteresirana za kaj sam javi. |
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...wizardica, vrlo me zanima, hvala na ponudi....cime da ti uzvratim?...da li uzgajas i cvijece?...ja sam iz juzne Dalm pa reci...
|
|
PeKa
Upravo klijam Pridružen: 07 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 122 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Halo wizardica, kad si prije skupila 60 sorti?
Mi imamo tri sorte za mijenjati, zeleni paradajz i veliki paradajz (najveći plod bio je 1100 grama). Imamo i žuti paradajz. Zeleni se zove Aunt Ruby, a ove druge dvije su tak stare da ne znamo ni kako se zovu.
Mi tri tebi ti tri nama, može?
Peka i Pekica
|
|
Sabur
Upravo klijam Pridružen: 28 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 144 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
wizardica
Onaj koji ima 2-3 sorte (misli da) nema ti šta ponuditi. Ovi koji imaju 30-40 sorti, vjeruj da imaju punu kapu svojih. Ja više ne želim čuti za novu sortu. |
|
wizardica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Manči Evo, daj adresu ili kak hočeš da ti pošaljem. A što se tiće uzvrata,ne treba ništa. s obzirom da si bila prva lijepo smirila moje strasti i nisi me odmah poklopila imaš tu čast das te počastim, a ti Sabure ogluši se na nove stare sorte(šalim se)
PeKa, jako sam zainteresirana za Aunt Ruby ite dvije stare sorte. Meni se neda sada pisati kaj imam al mogu dart onak kak sam predhodno napisala. Moram još ovu godinu da uzgoim pa da imam za dalje.Sad sam posijala tek 20inešto sorti jer nemam dosta mjesta jer se nmora raditi veči razmak da se ne kerižaju sorte.Reci kako da se čenđamo?
|
|
wizardica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
PeKa, može li koja lučica AILSE CRAIG i kakva ti je to ljetna mrkva, kako se zove?
|
|
PeKa
Upravo klijam Pridružen: 07 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 122 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pekica ti je pisala za Ailsu Craig i sommerkarot (ovo drugo), pa će ti se javiti kasnije.
|
|
wizardica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eriness, ja presađujem psvoje rajčice kad imaju prva 3kata lista. Imam ti ja 6ili 7 vrsti cherry rajčica, hvala ti puno.
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Naručila sam sjeme ove sorte sa ebaya..još mi nije stiglo pa molim znalce da mi kazu nešto više o njoj....
BRANDYWINE BLACK HEIRLOOM TOMATO |
|
Odgovori | Stranica <1 89101112 78> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |