Osteospermum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 18> |
Korisnik | |
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
evo izvirila je jedna biljčica iz sjemena osteospermuma kojeg mi je poklonila Iris, posijan 06.02.09., čekam još biljčica da mi nikne iz sjemenja.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ja imam sa sjemenom ostića više sreće ove godine - niklo mi je skoro sve i mislim da ću ih sutra pikirati - biti će oko desetak biljčica, a kako ne znam dali su mi lanjski smrzli, jer su još nekako jadni, naći ću mjesto za nove.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Ja to samo otkinem grančicu i zabodem u zemlju i nakon mjesec dana već tjera nove listće (ali u jesen kad je mokra zemlja). Kod nas ostić raste kao korov, ja ću sada jednog drastično porezati jer mi guši druge biljke. Ovaj sam prije 2 godine posadila granu i već je prekrio jednu padinu, a sad cvjeta bolje nego ljeti.
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
moj eksperiment sa ostavljanjem ostića u vrtu je završio tako da su propali
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Ma ja to Iris ne mogu vjerovati, pa nije kod nas tako velika razlika u temperaturi, meni je jedan čak na najgorem udaru bure i ništa mu nije vani cvate cijelu zimu, malo ga bura deformira, ali ja ga porežem i opet napravi grm.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Lantana ja sam na samom kraju Klisa gdje više očigledno nije mediteranaska klima
razlika u temperaturi između Splita i dijela gdje sam ja zimi bude i 5-6 stupnjeva....i to je izgleda dovoljno da biljke propadaju
![]() ova zima je bila eksperiment da se ja uvjerim u to....sve biljke koje bi u St-u ili kod tebe opstale zimi vani...kod mene su propale....i sad znam da se više moram oslanjati na savjete za biljke od cura iz unutrašnjosti a manje na one od vas uz more
![]() |
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Iris, baš si me nasmijala, i ja sam blizu Splita-u Žrn., temp. razlika zana isto biti do 5-6°C, a ja kupila 2 koja sam planirala zasaditi vanka - šta ću sada, .....ma sadim ih ja vanka, pa šta bude- predivni su.
- Lantana - predivni su ti!
|
|
![]() |
|
cccccc ja plačem a njoj smješno
![]() Minimod mislim da je u Žrnovnici ipak manje hladno
ako ti zimi bude mraza u dvorištu nemoj ih saditi vani...kod mene ga redovito ima
ili ih posadi u vrt a na jesen prebaci u posude i spremi negdje u zatvoreno
evo slika kao dokaz:
![]() |
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Iris nemoj me krivo shvatiti, smijem se sebi: zamisli sliku-ja sva onako poletna, puna energije, nade,... idem saditi biljčice a kad ono....
![]() .....nisam prije vidila sliku......stvarno je smrznut.....žao mi je. Možda izbaci mlade..
![]() |
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Lantana tvoj je predivan kao da kod tebe nije došla zima.
Iris baš mi je žaj da se tvoj smrznuo, možda se oporavi kada zatopli nikad se ne zna |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Niti moji nisu preživjeli i to nutra, u tegli
![]() ![]() |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Kod mene isto tako. Do nedavno su još izgledali kako tako, a sad na stubištu počinju se sve više sušiti.
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Osteosperumi posađeni s južne strane Pelješca prežive normalno vani a sa sjeverne ako imaš sreću da zima nije oštra i da temperatura ne pada više od -1-2 °C .
Ove godine, do sada, su preživjeli.
Pomaže da ih se prekrije s nečim (karton, novine, lišće ) da preživi korijen pa kad zatopli oni će krenuti iz korijena.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Moji su preživjeli vani, iako je jednu noć bilo -5, ali su se nekako ofucali, pa sam ih neki dan sve ošišala, a brzo niknu i iz sjemenke, pa imam i mladih. Lantana
Tvoje su predivne - nikada mi nisu tako bujni.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
niknula mi je jedna biljčica osteospermuma čekam i ostale
![]() |
|
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
najradije bi moje balkone ukrasila ovom biljkom da li da odma kupim ovo sjeme ili da tražim male sadnice kako da ga imam može li da raste kod nas u sarajevu i kakve uslove zahtjeva.
|
|
![]() |
|
Pa obično ih ima na raznim cvjetnim sajmovima. Ja sam ih uzgojila i iz sjemenki, ali sam ih imala jako malo, treba skupljati, a ja režem ocvale cvjetove da mi bolje cvjetaju.
Smrznut će ti ako ih ostaviš vani, moraš ih dobro zaštititi, inače nije prezahtjevna biljka.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
mene muči jedna stvar....smjestili smo osteospermum u trajnice a vidim da u velikom postotku zimi propadne....osim curama uz more
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Iris nekome i pelargonije preko zime propadnu,nekome se smrzne lavanda no ne znači da to nisu trajnice.Samo loši uvjeti prezimljavanja.
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
E da i meni su ostići niknuli.U jesen sam ih nešto i zapelcala i za sad se večina ok drži.Vidjet ću kad ih budem rasađivala.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 18> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |