Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Sedumi-žednjaci-tustike
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Sedumi-žednjaci-tustike

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 22>
Korisnik
Poruka
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2012 u 21:07
Ja ga imam dosta godina posađenog u vrtu i izdržao je tem. 10-12 ispod nule.Trebao bi biti na južnoj strani uz neki zid sa dobrom drenažom.
From the earth we come to the earth we return in between we garden
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2012 u 21:25
Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Godinama sam ga viđala na jednom prozoru u Rijeci, na uglu kad se ide iz Riječke bolnica uzbrdo (Vukovarska ulica) veliki sanduk pun palmerija. Uvijek su bili lijepi, i zimi i ljeti.

A to si ti pisala,nisam se mogla sjetitiLOL
aha, znam te i ja ih uvijek gledam, no eto mene zanimalo kako s njima na kontinentalnoj klimi.
Meni su moji vani normalno preživjeli.

Muhle...imam ih i ja u vrtu i u cvijetnjaku i ljepo se drže kroz cijelu godinu. Hvala.
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 07:26
meni je dugo godina preživljavao na balkonu, ali prošlu zimu nije izdržao vani...u senjskom vrtu uredno prezimiSmile
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 08:10
sara je li bio zalivan?
mislim da skoro sve suikulente, koji bi mogli prezimiti vani, ne bi smjelo vlažiti "do proljeća"
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 08:34
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

Zna li netko koliko minusa može izdržati sedum palmeri, negdje sam čitala -6°, da li ga vi na kontinentu unosite ili ostavljate vani?

meni je prošlu zimu bio na balkonu (zgb) izdržao je i lijepo je cvao...

Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

...mislim da skoro sve suikulente, koji bi mogli prezimiti vani, ne bi smjelo vlažiti "do proljeća"

ni ja ga nisam polivala sve dok nije malo zatoplilo
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 18:11
Hvala vam svima na razmjeni iskustava, mami ću reći da ga ne zalijeva i neka joj bude vani na suhom i zaklonjenom (kontinent)

Ja ih imam i u vrtu i u cvijetnjaku i u žardinjerama i ostavljam ih cijelu godinu na istom mjestu, što znači da ih zalijeva kiša (priobalje)
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Studeni 2012 u 17:35

Mislim da je ovo Sedum nussbaumerianum
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2012 u 18:54

sara je li bio zalivan?
mislim da skoro sve suikulente, koji bi mogli prezimiti vani, ne bi smjelo vlažiti "do proljeća"

onda kada je izdržao nije bio zalijevanSmile
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2012 u 18:58
...natalija...jako lijepi primjerak...mislim da na hladnoći dobije svijetlo žutosmeđu nijansuSmile

zagreb
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2012 u 19:22
R Sara i crvenkasti rub dobije

Camellia...jako je lijep
Na vrh
vila2 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vila2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2012 u 14:35
Predivni su Vam sedumi!!! Pogotovo ovaj sedum sieboldi od moon...
Čim naletim na njega, postat će moj Smile
Od seduma imam samo tri vrste, ni jednoj ne znam ime, ali svi su mi lijepi i zahvalni... Ovaj se najbrže razmnožava i prekrasno mi izgleda kad plazi iz glinenih tegli Smile

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2012 u 21:01

vila2...možda je sedum spurium

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2012 u 06:28
vila2 ili sedum hispanicum
presladak je
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2012 u 19:43

vila2 ili sedum hispanicum
presladak je
Točno, pogrešno ime seduma sam prepisala (ono kad je u stupcu slika, ime, slika, ime i evo - spojila sam krivo ime sa krivom slikom) ali tu je zato naša natalija Clap
Na vrh
vila2 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vila2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2012 u 18:55
Hvala na komentarima, mislim da je to taj! 
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2012 u 11:39

Sedum hintoni
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2012 u 11:44

Sedum buritum
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2012 u 17:49
Clap
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Prosinac 2012 u 20:44
moon, predivna ti je ona kombinacija seduma
camelia, opet si poharala kaliju

glede seduma palmeri...dobila sam jednu godinu skoro punu teglu od Lore i iako je ona bila sigurna da će prezimiti nije, kod mene je zimi temperatura do - 20 i baš mi je krivo kaj ju nisam unijela...tako da sam sigurna da pravu kontinentalnu zimu ne može podnijeti
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2012 u 20:13
Ispravak netočnog navoda.Vidim da je opet u tegli bila kriva oznaka(malo se gos.zabunio).Onaj gore sedum je

Sedum furfuraceum,a ne hintonii
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 22>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.