Sedumi-žednjaci-tustike |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 22> |
Korisnik | ||
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ja ga imam dosta godina posađenog u vrtu i izdržao je tem. 10-12 ispod nule.Trebao bi biti na južnoj strani uz neki zid sa dobrom drenažom.
|
||
From the earth we come to the earth we return in between we garden
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Meni su moji vani normalno preživjeli.
Muhle...imam ih i ja u vrtu i u cvijetnjaku i ljepo se drže kroz cijelu godinu. Hvala.
|
||
![]() |
||
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
|
meni je dugo godina preživljavao na balkonu, ali prošlu zimu nije izdržao vani...u senjskom vrtu uredno prezimi
![]() |
||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
sara je li bio zalivan?
mislim da skoro sve suikulente, koji bi mogli prezimiti vani, ne bi smjelo vlažiti "do proljeća" |
||
![]() |
||
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
|
meni je prošlu zimu bio na balkonu (zgb) izdržao je i lijepo je cvao...
ni ja ga nisam polivala sve dok nije malo zatoplilo
|
||
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Hvala vam svima na razmjeni iskustava, mami ću reći da ga ne zalijeva i neka joj bude vani na suhom i zaklonjenom (kontinent)
Ja ih imam i u vrtu i u cvijetnjaku i u žardinjerama i ostavljam ih cijelu godinu na istom mjestu, što znači da ih zalijeva kiša (priobalje)
|
||
![]() |
||
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
|
![]() Mislim da je ovo Sedum nussbaumerianum |
||
![]() |
||
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
|
onda kada je izdržao nije bio zalijevan ![]() |
||
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
||
![]() |
||
|
...natalija...jako lijepi primjerak...mislim da na hladnoći dobije svijetlo žutosmeđu nijansu
![]() |
||
zagreb |
||
![]() |
||
|
R Sara i crvenkasti rub dobije
Camellia...jako je lijep
|
||
![]() |
||
vila2 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
|
Predivni su Vam sedumi!!! Pogotovo ovaj sedum sieboldi od moon...
Čim naletim na njega, postat će moj ![]() Od seduma imam samo tri vrste, ni jednoj ne znam ime, ali svi su mi lijepi i zahvalni... Ovaj se najbrže razmnožava i prekrasno mi izgleda kad plazi iz glinenih tegli ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
vila2...možda je sedum spurium |
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
vila2 ili sedum hispanicum
presladak je ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
vila2 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
|
Hvala na komentarima, mislim da je to taj!
|
||
![]() |
||
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
|
![]() Sedum hintoni |
||
![]() |
||
|
![]() Sedum buritum |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
|
moon, predivna ti je ona kombinacija seduma
![]() camelia, opet si poharala kaliju ![]() ![]() glede seduma palmeri...dobila sam jednu godinu skoro punu teglu od Lore i iako je ona bila sigurna da će prezimiti nije, kod mene je zimi temperatura do - 20 i baš mi je krivo kaj ju nisam unijela...tako da sam sigurna da pravu kontinentalnu zimu ne može podnijeti |
||
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
||
![]() |
||
|
Ispravak netočnog navoda.Vidim da je opet u tegli bila kriva oznaka(malo se gos.zabunio).Onaj gore sedum je
Sedum furfuraceum,a ne hintonii |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 22> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |