Kamelija - Camellia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 35> |
Korisnik | |
ivančica flower ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 21 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 416 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Meni je MM obećao za rođendan kupiti kameliju,vidili smo slučajno u jednom rasadniku i odma sam se zaljubila u nju.
Žena koja tamo radi rekla mi je da je ne moram zimi unositi u kuću i da je držim u hladu. Baš imam doma idealno mjesto za nju,iza kuće na sjevernoj strani.Ljeti obično tamo sjedimo i pijemo kavu. Oduševljena sam slikama vaših predivnih kamelija. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ivančice, sve ovisi gdje si, mi u Rijeci ih držimo vani, Belina je u Omišlju, tamo je još bolja situacija, ali na kontinentu nebi izdržala zimu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
ivančica flower ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 21 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 416 |
U Murteru sam,zna zimi biti i ispod nule,ali najviše -5.
Problem mi je zimi unositi biljke u kuću,jer nemam neko prikladno mjesto. |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ma na Murteru neće biti problema, vjeruj mi, jer kod mene isto dere bura ko luda, ali sm ih stavila u jedan dio koji je ipak zaštićen od bure, a uostalom prvu zimu možeš je malo i zaštititi.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Triša,hvala na savjetu!
Za 15-ak dana kad je dobijem stavljam sliku. Već se radujem svom novom cvijetu... |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Cure drage vidim da ima novih ljubitelja kamelija, što me jako veseli.Ja kao veliki zaljubljenik u kamelije zarazila sam puno naših forumašica sa kamelijama...Sada im je drago da imaju kameliju jer ona je jako jednostavna i nezahtjevna biljka...Ja ih imam 17 različitih, većih i manjih, neke u vrtu neke u pitarima...Nadam se da ću se i ove godine u Pordenone obnoviti sa još jednom...Moje dvije sasangue su već ocvjetale a japonike počinju....Triša vas je dobro savjetovala, one traže sjevernu stranu, polusjenu i nikako direktno sunce po ljeti.Njima zima ne šteti ali sunce i toplina da....Podnose zimsku temperaturu do-10. Možete pogledati moje kamelije na temi JAGODA MOJE KAMELIJE...Mimar ne bih znala što ti se dešava ali pitati ću moju tajnicu HRV DRUŠTVA KAMELIJE u subotu kad u Rijeci imamo VELIKU IZLOŽBU KAMELIJA sa korisnim predavanjima...
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Evo malo današnjih pupoljaka kamelija japonica...
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Jagoda dali su se ovi pupoljci od pred desetak dana pretvorili u cvjetove?
Jagoda ovako izgleda korjenje moje šatirane kamelije, koja je puna pupoljaka - mislim da je vrijeme za presadit - kupila sam zemlju, a malo veću teglu imam keramičku.
![]() Evo kupila sam i ovo gnojivo, piše da je za biljke, koje vole kiselo tlo, te da se gnoji do 3 puta godišnje i to jedna šaka na metar kvadratni, dakle ne prečesto i ne previše gnojiva. Mislim da su na predavanju rekli da se gnoji samo u proljeće.
![]() Jagoda znam da je već puno toga napisano, li molim konkretnu pomoć
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() |
|
![]() |
|
ikrokar ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 04 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 121 |
![]() |
|
Da lijepo je vidjeti kameliju u pupoljcima, i ja jedva čekam cvjetove. Jutros sam i ja jednu našla prevrnutu od bure iako sam noćas ko luđakinja šetala dvorištem i sklanjala ih na sigurnije mjesto.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Triša obzirom da bura dere nisam vani pa sam malo svratila ovdje...Kod mene je ista situacija. Sve kamelije u vazama jutros su bile prevrnute, jedino one u vrtu bile su pošteđene. Vjerovatno ima i pupoljaka na podu ali od muke niti ne gledam....Sva sreća da su one izdržljive pa podnose razne vremenske torture...
Moji pupoljci nisu procvjetali jer im treba topline, a topline nema dok ova odvratna buretina dere nema topline....
Što se tiče tvoje kamelije možeš je naravno presaditi u kiselu zemlju i kako stručnjaci kažu u malo veću posudu....Ja obično presadim u velike posude, ali očito to nije potrebno..Gnojivo koje si kupila imala sam i ja i dobro je . Ja nikad ne gnojim puno, odnosno bolje je manje nego previše, isto kao i bolje manje vode nego previše....
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Hvala Jagoda, kažu da će petak biti toplije i bez bure, pa ću to onda i napraviti.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Vidim da si tu Triša, pa samo napominjem da sam nepotpuno odgovorila i sad sam ispravila...Krivo sam kliknula , jer sam usput i telefonirala...
Znači petak neće biti bure, a valjda i subotu da možemo na miru uživati na sajmu....
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
smiljka2011 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Smilja2011,
Dobro došla na Forum,
što se tiče tvije kamelije,treba veću vazu,kiselu zemlju,urediti joj krošnju,dobro zaljevati,nadam se da je i kod tebe bila suša.
To sve učini,kamelija će ti svu ljubav vratiti.
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Ako je netko želi imati po normalnoj cijeni, trk u Plodine
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Vrtlar Ivan ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 07 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 33 |
Ja imam dvije, u Slavoniji, gdje se spusti i preko -20. Ništa im. :)
Problem je što nisu u kiselom supstratu, pa jako sporo rastu, tj. ne rastu uopće, ali lijepo cvjetaju svako proljeće. Moram im na proljeće iskopati veću rupu i nasuti zemlju za rododendrone. Divne biljke! |
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Da se pohvalim, i u mom dvorištu su ove dvije krasotice!
Kako im Bog da, imala sam tri prije petnaestak godina ali tada nisam imala vas koji toliko znate o uzgoju. ![]() ![]() ![]() Kad vremenski uvjeti dozvole dobit će svoje stalno mjesto! ![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |