Tenerife - otok vječnog proljeća |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | |
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(2)
Objavljeno: 24 Rujan 2013 u 22:57 |
Prije deset dana krenuli smo na naše putovanje na Kanarske otoke - odredište otok Tenerife. Otok Tenerife vuklanskog je podrijetla i prostire se na 2034,38 km2. Na otoku živi 886.033 ljudi što ga čini najgušće naseljenim kanarskim otokom.
Usporedbe radi moj rodni otok Brač ima površinu 395 km2, a na njemu živi svega 17.000 stanovnika. Prva etapa puta bio je aerodrom u Budimpešti odakle smo Wizz airom odletjeli za Brisel. Iz Brisela krećemo na naše odredište. Nakon 4,5 sati leta ugledali smo naše odredište |
|
Osijek prelijepi grad na Dravi
|
|
Sponzorirani linkovi | |
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
Po dolasku na aerodrom preuzeli smo renta car (jer bez njega je nemoguće biti na otoku). Vrijeme je sunčano i toplo 26 stupnjeva. Nakon 15 tak minuta vožnje stigli smo u naš hotel u Costa Adeje. Krajolik je sasvim drugačiji od onog na koji smo navikli. Mnoštvo kaktusa, palmi i ostalog egzotičnog raslinja, ali isto tako i vulkansko kamenje i zemlja.
Stigli smo do našeg smještaja |
|
|
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Krasno, onda ću i ja navratiti ponovo sutra
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čekam nastavak....
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ispred hotela bili su ovi prelijepi fikusi benjamini. Izgledali su mi tako veliki sve dok nisam slijedeći dan u šetnji naišla na cijeli drvored ogromnih fikusa benjamina i do 5 m visine. Sama sam se sebi morala smijati jer ipak nisam očekivala da narastu toliko veliki. Strelicije cvjetaju na svakom koraku Tropski hibiskusi su orezani kao živice ili veliki grmovi Kaktusi rastu na svakom koraku. Ljubitelji kaktusa bi ovdje posebno uživali. Kasnije ću staviti i slike iz parka kaktusa. |
|
|
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U centru mjesta nalazi se park kaktusa Santiago koji je ujedno i igrališe za mini golf za djecu i roditelje. Ovdje bi uživali ljubitelji kaktusa. Ima stvarno pravih kapitalaca. Pojedini primjerci stari su i do 65 godina. Mene je ovaj park oduševio pa sam ga ponovno posjetila i uslikala noću.
Ovaj kapitalac star je čak 65 godina. Mogao bi već i u mirovinu |
|
|
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
WOOW! predivne slike s prekrasnog putovanja..dobro, Jadran te uvijek čeka za kupanje
|
|
Camellia
Cvjetni guru Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasno putovanje,prekrasne slike.Mislim da bi mene morali tjerati iz ovog parka,stvarno nešto posebno.
|
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasna reportaža, hvala što si je podjelila s nama.
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti što si, svojom divnom reportažom, prekrasnim slikama, omogućila da i mi uživamo s vama
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivno putovanje, predivne slike, a tek biljke...Park kaktusa divota...Adenium drvo!! Čekam ostale slike...
|
|
sutra je novi dan
|
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima još punooooo slika. Kćerka nosila dvije kartice tako da ću vas još "udaviti". Moram pripremiti slike iz Loro parka. Tamo smo proveli cijeli dan i nije nam bilo dovoljno. Moji su mi se smijali da se čudim biljkama kao da sam Alisa u zemlji čudesa.
Mari istina naše more je daleko ljepše, ali sam stalno uspoređivala sve ostalo i mislila kako su oni od običnog vulkanskog otoka i pustoši napravili oazu, a mi imamo tako lijepo more, predivnu prirodu i neznamo to na pravi način prezentirati i iskoristiti. |
|
|
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ujutro krećemo na sjevernu stranu otoka u Puerto de la Cruz u čijem je predgrađu smješten Loro park.Odlučili smo se na duži put autocestom cca 80 km, ali je daleko ugodniji nego zavojite lokalne ceste. Osim toga autoput i parkinzi su na cijelom otoku besplatni.
Loro park smješten je na 13,5 hektara površine. Osim bujnog raznovrsnog raslinja obiluje životinjskim carstvom. Najviše ima papiga koje su poneke u velikim kavezima tipa zološkog vrta, ali ih ima i da slobodno naokolo lete. U Loro parku proveli smo cijeli dan, ali vjerujte da to nije dovoljno. Neznaš što bi prije, gledao ili fotografirao. Ima i svih ostalih sadržaja tako da nije problem kad se umorite od hodanja stazama i razgledanja pronaći jelo ili neko osvježenje. Loro park je prošle godine proslavio svoju 40 obljetnicu. U daljini se pojavljuje najviši vrh otoka Tenerifa - vulkan Teide- (treći najviši vulkan na svijetu) 3.718 m. Ovo je ujedno i najviša vrh u cijeloj Španjolskoj. |
|
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve pohvale za reportažu!!! čekamo još slika.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |