Aporocactus-Zmijski kaktus |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 24 Veljača 2013 u 10:54 |
Za ovu vrstu kaktusa možemo reći da je staromodna biljka, jer će te ga prije naći u bakinu predsoblju nego u trgovini. Domovina ovog cvijeta je Meksiko, gdje raste na liticama ili drveću i to na visini i do 2700 m nadmorske visine.
Ovaj sobni cvijet svoj zanimljiv naziv duguje izdancima čija dužina doseže i do 1 m, sa opsegom debljine 15 mm koji vise prema dolje. Cijelom dužinom izdanaka javljaju se crveno smeđe i žute bodlje. U proljeće ovaj cvijet cvjeta danju u nijansama crvene pa sve do ružičaste boje koji su duguljasto-zvjezdastog oblika i dugi 10 cm. Tijekom ljeta cvijetu osigurajte sunčan položaj s laganom polusjenom i puno svježeg zraka. Zimi kaktus smjestite na svjetlo mjesto pri temperaturi od 13 – 18°C. Tijekom ljeta obilno ga zalijevajte, a zimi tek toliko da zemlja nije suha. Početkom godine u drugom mjesecu zmijski kaktus presadite u specijalnu zemlju za kaktuse ili pomiješajte zemlju za cvijeće i pijesak u omjeru 50:50. Da bi razmnožili biljku dovoljno je nabaviti reznicu koju ostavite nekoliko dana da se mjesto reza osuši, a zatim ju posadimo u vrlo pjeskovitu zemlju. Najučestali ja vrsta je Aporocactus Flagelliformis ili zmijski kaktus, a Aporocactus Flagriformis je vrsta sa rebrastim stabljikama. Tijekom uzgoja pripazite na pojavu štitastih ušiju i na gljivična oboljenja uzrokovana zbog prevelike vlage. ![]() ![]() Ove kaktuse imam još od svoje prabake...Ja sam ih naslijedio....tako su grmoliki ,,prekrasni! Imaju više od 20-tak godina!Jako zahvalne biljke! |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Da ispravim...ove slike su sa neta.!
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Aj koja ljepota da skupljam bockavce po tu bih isla cak i u Meksiko !!stvarno Fiki kud cvjeta isto decembar kaktus
![]() ![]() ![]() imas li ti ovu vrstu? |
|
![]() |
|
Imam naslijedio sam je od prabake...imam obadvije......tako su velike i grmolike!
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
super da ja i Mons zicamo.salim se
![]() ![]() jel tvoje trenutno cvjetaju ? |
|
![]() |
|
Mons.. sam obećao poslati par pelcera! heh
![]() Moji su cvijetali u decembru! ![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Baš su krasni, pomalo me podsjećaju na kamecereje, samo što kamecereji nisu tako dugački...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Malo sam istraživao i uistinu sam shvatio da se prije mogu naći u kućama baka...nego tržnim centrova!
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Poslikaj svoje da im se divimo! Makar i bez cvijeta, sigurno su prekrasni! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
kamelia ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1016 |
Moj ljubičasti već baca pupove,a da postoji narandžasti prvi puta vidim.Fiki jedva čekam da vidim tvoje.
|
|
![]() |
|
Ja kreten sam prekjučer razbio fotoaparat!!..nemogu ih sada poslikati......koji sam konj......evo imam jednu slikicu jednog kojeg sam prije mjesec dana presadio....dobio ga od reznica starog bakinog!
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Sunceeee ima takav, ogroman, prekrasan. Možda ugleda ovu temu i stavi sliku, stvarno se ima što vidjeti.
Vidjela sam ga u njenoj temi. |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
a ovo su moji jadnički, koji sad jedva čekaju proljeće da dobiju novu zemlju, jer su ostali skoro bez uopće zemlje:
![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Bubasvabica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Studeni 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 40 |
Stvarno izgleda prekrasno u cvatu! Jel ga itko vidio negdje kupiti, ja nisam nigdje naletila na njega. Do sad
![]() |
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
ja imam reznice. vrlo lako se zakorjenjuje.
|
|
![]() |
|
Bubasvabica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Studeni 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 40 |
Po kojoj cijeni ih prodajete? [IMG]smileys/smiley1.gif" align="middle" />
....dogovori oko kupovine, prodaje biljaka i sl. su tema Oglasa.....molim ubuduće pridržavati se pravila foruma, dostupna su na početku svake teme. |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
predivan je,neznam imam li ga,vidit cu kad sve iznesem van,mislim da imam nesto takvo ...
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
Bubasvabica rijetko ga gdje ima kupiti...prije ćeš ga naći u baka...teta..prabaka...ja sam ga naslijedio od prabake....iz Sinja! Jako se lako razmnožava....reznicama!
![]() Dajte slikica! :))))))) Glikica...sad će se on oporaviti...moj je na zimskom mirovanju......kada odmiruje počne cvijetati bude BEAUTIFUL! |
|
![]() |
|
Moj je počeo cvjetne pupove bacat! :))))
![]() Kada procvjeta stavim slike....da pokažem i kaktus i cvijet odjednom! ![]() |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Fiki jel tvoji kaktusi cvjetaju 2 puta godiŠnje?
Napisao si da su ti cvjetali u decembru i da sad imaju pupove. Je li to uobičajeno za Aporocactus? Glikice ta tvoja polica za kaktuse je preslatka ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |