Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mesembryanthemum bellidiformis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Mesembryanthemum bellidiformis

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Stonka View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Status: Offline
Bodovi: 124
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Stonka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Mesembryanthemum bellidiformis
    Objavljeno: 13 Travanj 2012 u 02:21
Zovu je još Livingstone Daisy, Ice Plant, Pebble plant. Sukulent porijeklom iz Južne Afrike . Sjetva(staklenik ili kuća ) : III-IV sadnja : V razmak: 15x20 Visina: 10-20 cvjetanja: od lipnja do rujna Pozicija: sunčana, Tlo :propusno.
Koristi se za rubnike, kamenjare .

Ovako bi trebale izgledati u cvatnji

Uploaded with
ImageShack.us

Sada prije nekoliko dana posijane izgledaju ovako :

By stonka69 at 2012-04-12

E sad pitanja :D ima li itko iskustva sa sijanjem barem sličnog sukulenta i iskustva s uzgojem. Najviše me interesira ima li šanse cvasti ovo ljeto

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2012 u 08:57
Jedne godine sam kupila sjeme i posijala, prekrasan je, mislila sam da će se rasijati, ali nije, a sjeme nisam sakupila.
To je divota od cvijeća. Treba mu dobra zemlja i redovno zalijevanje, cvijet mijenja izgled. Iznenađujuće, kako cvijet "stari" tako mijenja izgled, i sve mi je ljepši.

Kupila sam bila u Bauhausu, morala bi ići pogledati da li ima.
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2012 u 09:21
Posijala sam čupavac, Mesembryanthemum 'Lunette', i također proučavam njegov uzgoj. Puno informacija o tome ima na stranici

http://www.freegardeningplants.com/mesembryanthemum.html
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Stonka View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Stonka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2012 u 11:42
Moji posijani su mix sjeme je kupljeno na ebay uk kao i veina posijanog i moram priznati da sam jako zadovoljna kako su do sada sjemenke nikle i uspjevaju. Od peteset sjemeniki izašlo mi je u nekih šest teglica ovako kao na pokazanoj slici.
Na vrh
Stonka View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Stonka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2012 u 11:45
Originalno poslano od člana gospina trava gospina trava napisao:

Jedne godine sam kupila sjeme i posijala, prekrasan je, mislila sam da će se rasijati, ali nije, a sjeme nisam sakupila.
To je divota od cvijeća. Treba mu dobra zemlja i redovno zalijevanje, cvijet mijenja izgled. Iznenađujuće, kako cvijet "stari" tako mijenja izgled, i sve mi je ljepši.

Kupila sam bila u Bauhausu, morala bi ići pogledati da li ima.

Sjećaš li se Gospina Travo jesu li cvale iste godine ili se mora čekat godinu dana :S ?

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2012 u 12:28
Sijala sam ga više puta. Lako niče i nema s njim problema. Ima jako lijepo cvijeće u više boja. Jednogodišnja biljka, dakle cvate iste godine.
Međutim, veličinom ni približno nisu bili kao ovi na gornjoj slici. Možda ima više vrsta, to ne znam.
Lošinj

Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna
Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja...
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2012 u 12:35
i moji su bili manji
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2012 u 12:55
Evo, našla sam jednu sliku od lani

Lošinj

Na vrh
maslacak7 View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
DONATOR

Bodovi: 2828
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maslacak7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2012 u 13:23
Zanimljiva biljkica i evo sta sam ja saznala o njoj..

Odlikuje se dugotrajnim cvjetnim stapkama.
Najbolje je saditi kasno zimi negdje rujan ili listopad ili u rano proljece ozujak ili travanj u zatvorenom prostoru ili kad smo sigurno da vani nece biti vise mraza.
U zagrijanom prostoru nikne za 7- 20dana. Mislim da je zgodno saditi kao adeniume Wink
Kad narastu oko 7cm najbolje je presaditi u pojedinacne posudice.

Vrlo rako se razmnozava malim reznicama jer brzo pusta korijenje.
Zimi lisce mijenja boju.

Cvate od lipnja do rujna.  Najbolje mjesto za sadnju vani je dobro drenirano tlo.
Na vrh
Stonka View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Stonka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2012 u 15:09
Otok i Maslacak 7 hvala baš im se veselim pa neka su i manji nema veze ! Samo neka sakriju ružan šaht oko kojeg ih mislim posaditi.
Na vrh
maslacak7 View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
DONATOR

Bodovi: 2828
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maslacak7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2012 u 17:48
Zanimljivo je da spadaju stvarno u sukulente. Na prvu bi svrstala u nisko vrtno cvijece. Sad jos samo treba sjeme nabaviti. Odusevilo me kako krasno izgleda.
Na vrh
Stonka View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Stonka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2012 u 19:08
Ma mene totalno smotalo kad sam guglajući otkrila da je sukulent .maslacak7 imat ću ih ja viška pa možemo dogovoriti pm kako ti ih dostaviti . 6 teglica x barem 10 tak niklih previše mi je za moju njivu :D. Samo se nadam da će dalje lijepo napredovati.
Na vrh
Stonka View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Stonka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2012 u 19:17
Originalno poslano od člana Andina Andina napisao:

Posijala sam čupavac, Mesembryanthemum 'Lunette', i također proučavam njegov uzgoj. Puno informacija o tome ima na stranicihttp://www.freegardeningplants.com/mesembryanthemum.html
.
Predivan je nadam se i ja kojem žutom u posijanom mixu.
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2012 u 23:49
Ja sam ga očito prerano pikirala, visina biljčica je bila oko 2 cm i puno mi ih je propalo. Nasreću, neke se još drže, valjda će biti nešto od njih.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 12:33
To mi je nešto predivno.Prvo sam pomislila da je pustinjska ruža.Ima li neki kratki hrvatski naziv?
Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
Stonka View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Stonka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2012 u 02:35
To se i ja pitam i ja sam mislila da je pustinjska ruža.
Na vrh
Stonka View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Stonka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2012 u 02:38
Originalno poslano od člana Kiki-ko? Kiki-ko? napisao:

To mi je nešto predivno.Prvo sam pomislila da je pustinjska ruža.Ima li neki kratki hrvatski naziv?

Uh Adina to nesretno pikiranje :S poučena tvojim iskustvom ostavljam ih na mjestu gdje su posijane stvarno dok im nebude tjesno . Evo vani su već dva dana na privikavanju i dobro se drže.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2012 u 07:37
ja sam ih sijala na gredicu u travnju i nikle su.Bile su prekrasne. Mravi ih obožavaju. Stalno sam morala prašiti mrave, jer su mi tik uz cvijet radili male mravinjake jeli cvjetiće.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2012 u 09:32
Evo moji su procvali, ali su mali,mali

Lošinj

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2012 u 09:49
pre pre slatki su otok.
belica,zagreb
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.