Svetište Vepric - Makarska |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 12 Studeni 2011 u 22:58 |
Bila sam u Svetište Vepric (iako tu kažu Veprice). Jako lijepo i umirujuće mjesto, jako lijepo sređeno, sa puno zelenih površina, cvijeća, stazica, kapelica, kipova... Taj dan je moj djelatnik u Zagrebu bio na operaciji, dao je dio svoje jetre svom tek rođenom sinu, zapalila sam svijeće za oboje i nadam se da će im Majka Božja pomoći. Hrvatsko lurdsko svetište VEPRIC osnovao je 1908.g. biskup dr. Juraj Carić (1867-1921), koji je i pokopan u svetištu. Prirodna špilja i cijeli krajolik s brežuljcima, raslinjem i potokom među njima živo podsjeća na Lurd, gdje se je Bl.Dj.Marija godine 1858. ukazala 18 puta Bernardici Soubirous. U ovom središtu podignuta je kapela sa sakristijom, oltar na trgu, ispovjedaonice, postaje križnog puta, dom za duhovne vježbe, staze za procesije. Podignutra je i nova kuća za potrebe svetišta i duhovne vježbe. Evo malo slika, a vi uživajte u tišini i miru ovog svetišta. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hvala za slike
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ja nisam nikad čula ali baš lijepo da si otvorila temu. Prekrasno je napravljeno u predivnom okolišu....
![]() ![]() ![]() Bravo za tatu i neka im Bog pomogne da obojica prežive!
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Lantana, baš mi je drago da si bila, sve će biti u redu, a slike su prekrasne.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Uživam u otkrivanju nepoznatih kutaka lijepe naše..
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Hvala Lantana kaj si me vratila u svetište...
Posjetila sam ga prije, kakvih, desetak godina... |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Draga Lantana hvala ti na ovim prelijepim slikama.Bila sam u svetištu Vepric prije sedam godina. Tada okoliš još
uvijek nije bio tako lijepo uređen, ali je osjećaj mira i spokoja na tom svetom mjestu bio jednako bio jednako snažan. |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Lijepo je bilo upoznati ovo svetište. Lantana, hvala što si nam to sa svojim slikama omogućila. |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
bravo Lantana! puno puta sam posjetila ovo svetište! kad god me put nosio u pravcu splita (dok nije bilo auto puta), uvijek bi svratila. mir i spokoj su skoro opipljivi!
sve najbolje tati i bebici! |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Jako lijepo, moderno uređeno svetište
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Lantana prekrasne slike. Taj opipljivi mir sam prvi puta osjetila kada sam bila prvi puta u Međugorju. Voljela bih posjetiti i ovo svetište. Tati i bebici puno sreće.
|
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Prvi put čujem za ovo svetište.Mediji ga baš ne spominju.Priroda savršena kao i građevine.Agave su prekrasne.Mozaik da i ne govorim.Kako su tata i beba?
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Draga LANTANA!
Hvala Ti na prekrasnoj posjeti marijanskom svetištu.
Hvala Ti što si sve to sa nama podijelila,vjerujem da su svi dobro.
A ,
![]() |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Ovo svetište sam posjetila u mjesecu maju 2008. na povratku iz Međugorja!! Nahranivši u Međugorju svoju dušu beskrajnim spokojom, u nekom lebdećem stanju prošetala sam ovim prekrasnim mjestom, svijeće koje sam tamo zapalila prije molitve griju mi dušu još i sada!! Beskrajni mir i mjesto gdje sam se osječala kao u djeliću raja, jer tišina, mir i nešto posebno prebivaju na ovome mjestu!! Pogled na tvoje slike, Lantana, vratio me je tamo!!!
Tati želim brzi oporavak a malom anđelčiću ozdravljenje, i neka njegov ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |