Euphorbia bupleurifolia susannae |
Odgovori ![]() |
Stranica 123> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 11 Studeni 2011 u 11:13 |
Euphorbia bupleurifolia susannae
Ovih dana sam slučajno naletio na jednu krasnu euphorbiu. To je Euphorbia bupleurifolia susannae uzgajivača kaktusi Bešlić, drugim imenom poznata kao Euphorbia „japonica“ . Krasna biljka sa lijepo formiranim kaudeksom. Odmah sam ju presadio u malo veću teglicu i mineralni supstrat. Prilikom presađivanja sam biljku dignuo za 1 – 1,5 cm iz zemlje tako da njezina bulba još više dođe do izraza. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Čudesna je, nisam je vidjela u našim rasadnicima, ali nikad se ne zna....
Već smo jednom bili kod Bešlića, mogli bi se organizirati opet!
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Ma di ih nađeš, stvarno...
:D |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Moja je još malena. Snimka nije baš uspjela
![]() |
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
aaa ja ju imam :) nisam znala kako se zove... da sam znala da je tako rijetka bi vam ponudila izdanke ja sam svoju očerupala na proljeće jer je bila previše načičkana s malima...
ali ako netko želi na proljeće mu otkkinem opet ih je izbilo more na glavnoj |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Zvjezdana,očerupala si ju i kaj si napravila s njima?Ja se odmah preporučujem za jedan mali pelcerić na proljeće ako se ne predomisliš
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Zvjezdana ovaj naš hibrid nije tako rijedak a nije niti skupi. Bešlić ih prodaje po 15 Kn u vrtnim centrima.
Gricka tvoja je za sada je mala, ali će narasti. Dali je Bešlićeva ? Čitam da je ova euphorbia hibrid nastao u Japanu križanjem Euphorbie susannae i Euphorbie bupleurifolia. Htio sam kupiti i te dvije euphorbie ali njima je cijena paprena,. Mala 8 cm teglica a cijena euphorbia po 12 €. |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pinus,možda i nije rijedak,ali Bešlićevih kaktusa ili od bilo kojeg drugog domaćeg uzgajivača je jako teško doći,jedino ako kupuješ direktno od njim ili na kakvom sajmu.
|
|
|
![]() |
|
Ne mali kaktus, ovaj puta je Bešlić napunio vrtne centre sa njima. Meni je zanimljivo to što ima cijenu u vrtnim centrima istu kao i kod sebe ne internetnoj prodaji. Svoje euphorbie sam kupio prije jedno mjesec dana u MBM u.
|
|
![]() |
|
A ja do prvog MBM imam 100 km.
|
|
|
![]() |
|
I meni nije tako blizu, do MBM imam 80 a do Bešlića vjerojatno još dodatnih 50.
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Nije Bešlićeva. Nabavila sam je od jedne naše kaktusarke u gradu
|
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
A bacila sam ih šta bi sa njih mali milijun... može otkinut ću ti pa ti poslati na proljeće... samo me podsjeti jer ću zaboraviti :D
ja ga nisam vidjela nigdje baš po centrima. mislim da sam ga i ja kupila od bešlića na sajmu |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Zvjezdana u pravu si. Osim Bešlića ne znam nikog tko bi uzgajao ovu euphorbiu. Znači da je ipak kod nas rijetka biljka. |
|
![]() |
|
pa dobro neće biti rijetka kad ju rpodijelimo forumašima :D
a stvarno se lako prima samo onaj izboj staviš u zemlju i prima se a izboja istjera ko u priči |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Podsjetit ću te Zvjezdana,vidiš da se ipak rijetko može nabaviti
![]() |
|
|
![]() |
|
Samo podsjeti
![]() |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Pogledajte OVDJE jednu stariju Euphorbiu bupleurifoliu susannae koja je dosta načičkana kako reče Zvjezdana. Zar nije čar i ljepota Euphorbie bupleurifolie susannae u toj načičkanosti sa tim malim euphorbiama. Previše načičkana ? Što je više načičkana to mi je ljepša. Znam da su ukusi različiti i da se o njima ne raspravlja ali svejedno....gledam svoje euphorbie i razmišljam kako bi izgledale da ih očerupam ? |
|
![]() |
|
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
![]() ![]() ![]() Nije baš za pokazivanje, ali možda nasmije i nekog od vas. Ima ona i s druge strane naznake čičkanja. Iz Bešlićevog je uzgoja, kupljena pred nešto više od mjesec dana u kalii. |
|
(O)smijeh je najbolji facelifting
![]() |
|
![]() |
|
Pinus me sad špota što sam ju očerupala :D ma neznam ni sama zašto sam ju iskreno :D mislila sam da će bit veći listići ako nema toliko mladih izdanaka
![]() ![]() a i ova tvoja ima par izdanaka samo moja ih je imala ziher 20tak ![]() |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |