Čempres ili tuja... |
Odgovori |
Korisnik | |
skishyish
Novo sjeme Pridružen: 01 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 26 Srpanj 2011 u 16:24 |
Pozdrav svima
Neki dan sam vidio jedno drvo koje mi se jako sviđa. Očito da je riječ o nekoj vrsti čempresa (ili tuje), ali može li netko identificirati točno koja bi ovo vrsta bila, ili barem da da neki prijedlog... http://img228.imageshack.us/img228/3179/589eh.jpg Hvala |
|
Sponzorirani linkovi | |
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nije valjda da nitko ne zna...
i mene to zanima. imam takvih par u dvoristu. i mogao bih sa sigurnoscu reci da nije thuja
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Admin, premjesti na identifikaciju, moždo ko tam to odgonetne! Ha, i mene se sluša! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Provjerite da nije Thuja occidentalis?
|
|
gospina trava
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasno je, sused si videl takvoga u Topolovcu, ispred jedne kuće katnice visoki je ko i kuća.
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moze narasti visoko ali mu treba godinama...
mi smo imali i narasto je jedno 4-5m visine ali mu je trebalo 20-25 godina da toliki naraste
|
|
skishyish
Novo sjeme Pridružen: 01 Srpanj 2011 Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dosta često vidim to drve u Osijeku, pogotovo kad prolazim biciklom kroz Višnjevac, mnoge kuće tamo imaju to.
Čudi me da nitko točno ne zna, tamo gdje sam to vidio, skoro svaka ulica ima po jedno takvo drvo. Najveći sumnjivac na osnovu malo googlanja, je Wilson-ov pačempres (ili lažni čempres), ali i tog Wilsonovog ima više vrsta; jedna podvrsta izgleda tako nekako, ali teško je reći jel to baš to... No što god da je, trebalo bi biti rasprostranjeno u našim baumaxima i sličnim prodavaonicama jer ih puno vidim, bar na području Osijeka, doduše nisam išao gledati po trgovinama još.. p.s. Inače vidio sam jedno tavko veliko drvo iste vrste, više je naraslo nego kuća, a ono što je interesantno je da, unatoč toj veličini svaka grančica se još uvijek ovako gusto drži, i ništa ne strši, kao mahovina izgleda. |
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da je to Chamaecyparis Lawsoniana Ellwoodii.
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |