Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Bolesti biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Napadnut javor
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Napadnut javor

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
micho0001 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje micho0001 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Napadnut javor
    Objavljeno: 20 Srpanj 2011 u 20:35
Molim pomoć, na balkonu imam javor u tegli, četri godine star i prije tjedan dana počeli su mi se sušiti listovi. Malo sam bolje pogledao i primjetio da su ispod listova male paučine s točkicama pretpostavljam da su nekakve uši.

zna li netko jesu li to uši, koja vrsta i kako ih se riješiti?
Unaprijed hvala

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2011 u 05:36
to je pauk koji voli doci i pojavljuje se kada je susno-tj. kada nema puno vlage.  i jedini nacinje spricanje i tretiranje insekcidima
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2011 u 08:20
Taj javor je jako oštećen sušom i spržen suncem, bolje ga je saditi u sjenu i polusjenu, pa je prvi korak dobro ga zaliti i premjestiti. Suhoća pogoduje napadu crvenog pauka, iako nije pravi pauk, nego grinja koja siše sokove. Prepoznaje se po mnogobrojnim svijetlijim točkicama na lišću i pojavi paučinastih niti. Kako ne voli vlažno stanište prva pomoć i način da ga se spriječi ili otjera je češće špricanje običnom vodom. Ako je napad uznapredovao, učinkovito je upotrijebiti jedan od akaricida, u poljoapoteci će preporučiti koji.
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2011 u 13:41
pravo tako akaricid je bolja i ispravnija rijec... nisam se mogao nikako sjetiti ujutro
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2011 u 14:46
Dobra je riječ i insekticid, samo je općenitija, za sva sredstva za uništavanje insekata. Akaricidi su baš namijenjeni uništavanju crvenog pauka. Ja bih prvo maknula javor iz pržione, npr. kao čovjeka koji ima sunčanicu, pa bi ga opskrbila vodom, probala otjerati beštijice čestim špricanjem običnom vodom, to ne vole, a ako ne pomaže tek onda kemijom. Vlasniku bolesnika prepuštam na izbor. Špricati akaricidima bez onih prethodnih postupaka nije dovoljno, uništit će grinje, ali će javor otići u vječna lovišta od suše.
Na vrh
micho0001 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje micho0001 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2011 u 18:07
Zahvaljujem svima, otišao sam u poljovrt, žena mi je dala calypso SC 480, nadam se da će djelovati. Prvo sam ga istuširao pa ga malo pošpricao, doza od 3 mililitra je za 10 litara, to mi je za 5 godina. Sad ču ga malo sakriti od sunca i tuširati ga što češće
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2011 u 18:22

nije dobar postupak... biljka mora biti suha prije spricanja i minimalno 2h bez kise nakon spricanja

Na vrh
micho0001 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje micho0001 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2011 u 23:03
ah kvragu, valjda ću uspjeti svejedno. hvala
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2011 u 12:12
Ma nije nikakav problem, djelovat će. Postupak treba ponoviti za 2-3 tjedna, ako se beštije ponovno izlegnu. Važnije je osigurati javoru optimalne uvjete.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.