Lobelia cardinalis |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 26 Ožujak 2011 u 10:57 |
trajnica koja ima cvijet oblikom sličan lobeliji, ali spada u campanule,
cvjeta baršunasto crvenim cvjetićima u ljetno doba, cvjetovi nemaju miris listovi su tamno zeleni s gornje strane, dok im je donja strana bordo boje pogodna je za teglu i za vrt voli svjetlo mjesto i redovno zalijevanje, kod mene je u tegli, ljeti je u sjeni, ali ipak cvjeta naraste oko 40 cm razmnožava se u proljeće dijeljenjem biljke nakon cvjetanja (u jesen/zimu) se osuše stabljike, koje se porežu a formiraju se niske, male lisne rozete iz kojih će nagodinu krenuti nove grane ove godine ću odvojiti dio u vrt, baš da vidim koliku visinu može postići u neograničenom prostoru, do sada nisam imala problema s prezimljavanjem, ostaje vani, na otvorenom balkon, ali ne na domet padalinama čula sam da u slavoniji može prezimiti bez problema |
|
Sponzorirani linkovi | |
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod mene u Vukomeričkim goricama raste u vrtu i prezimljava bez problema. |
|
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimicifuga, niklo mi je sjeme tvoje lobelije. Može li procvjetati iste godine nakon sijanja.
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš mi je drago da je niknulo. A da li će cvjetati ove godine to ti neznam, jer ju nisam nikada sijala, a svoju sam kupila kada je bila u cvatu. |
|
anči39
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Je li to mala biljčica lobelije ?? |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
Cimicifuga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čini mi se da to nije lobelija kardinalis. Meni ovo liči na gauru. |
|
anči39
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Cimi vidjet čemo uskoro !
|
|
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Može li se zasaditi u žardinjeru? |
|
anči39
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimi bila si upravu - gaura je
|
|
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
može, moja je od početka u posudi samo što treba malo više pripaziti na zalijevanje - ne da biljka mora biti u vodi, nego vlaga brže ishlapi iz posude, a biljka se ne može snaći |
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eto i ja sam sada vlasnica ove prekrasne crvene lobelije! Baš je lijepa. Ja sam je sada rasađivala i drže mi se sve mladice.
Hvala Natalija na odgovoru!
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo je,krenila je iz zemlje sa novim listicima
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam svoju morala zaliti da se ne psuši zbog bure koja je svima biljkama u teglama ispila i zadnju kap vlage,
pa se zemlja poledila, listići su ofureni, ali nadam se da će se oporaviti trebam je dijeliti i ove godine kamenjar tvoja je u zatvorenom ili vani? listići su joj super svježi |
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
na stepenicama je,isto je bila suha kao barut,nisam zaljevala dok su bile hladnoće.bas me veseli svaki njen listic koji nikne
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasne su vam lobelie.
Znači može prezimit vani, a na proljeće opet izbije iz korijena. Hvala na savjetima. |
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da je imam još u vrtu ali proljeće će da ti bolji odgovor. Ako i ne, na sajmu ih uvijek ima.
|
|
Rijeka
|
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
silvy ona već iste sezone pusti male listiće pri dnu biljkle, kao oni sa slike od kamenja, nakon što se počnu sušiti grane na kojima je cvjetala te godine, zimi ti listovi ostaju tako mali, a kad otopli krenu s rastom |
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija hvala na objašnjenju.
|
|
Rijeka
|
|
Cimicifuga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uz crvenu Lobeliu cardinalis imam posađenu i plavu (Lobelia siphilitica) koja je također trajnica. Ranije nisam niti znala da postoji plava lobelija koja je trajnica.
Ali Baka Bea je imala svašta u ponudi pa i tu lobeliju. |
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima puno trajnih lobelija samo se do njih tesko dolazi
|
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |