Aloe |
Odgovori | Stranica 123 29> |
Korisnik | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 03 Veljača 2011 u 18:11 |
Kako ima puno aloa, a imamo temu samo o aloi veri, molila bi članove da u ovoj temi obradimo ostale aloe, naravno one koje imamo
Ovo je -mislim aloa aristata (baš ona koju rado zamjenjujemo sa haworthiom.
Ovo je slika one koja mi je cjelu zimu u dvorištu i nije smrzla.
a ova je bila u zatvorenom
Osim ovih imam i alou feroks, alou striatulu, koja je cjelu zimu vani i podnosi niske temperature.
Tu se otraga vidi još jedna aloa, kojoj ne znam ime
Ako sam s ovim aloama na pogrešnom mjestu, odmah me ispravite, da ne radim zbrku.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Sponzorirani linkovi | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
anči39
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasne biljčice
|
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
zmaj
Pustio korijenje Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aloe oprašuju kukci slični Uholaži ili Štrigi kako ih još zovu u nekim krajevima
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Razumijem da je sada u Južnoj Africi ljeto i da sada južno afričke Aloe cvjetaju. Kod njih su sada dugački vrući dani i ti uvjeti stimuliraju biljku da cvijeta.
Aloe ciliaris držim na temp. od 10 - 13 C. Temperatura i dužina dana odgovaraju zimi u njezinom prirodnom staništu a ona je ipak odlučila da cvjeta. Za očekivati bi bilo da se Aloa prilagodi temperaturi i dužini dana, i da cvjeta u trenutku kada je toplo i dan dug (ljeto). Ali ne, ona cvijeta sada makar je za nju sada hladno a dan kratak (zima).To mi izgleda kao neka anomalija. Ili su Aloe rodoljubi i rade sve isto i u isto vrijeme kao njihova braća u Južnoj Africi. |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasne su obje.
Variegatu sam imala dvije godine, a ove godine mi je sagnjilila od silnih kiša. Bilo mi je strašno žao, ali nađe se u našim rasadnicima pa ću je sigurno nabaviti.
Cvjetala je i moja, ali ne u zimi, već kako i sam kažeš da bi bilo normalno u kasno proljeće.
|
|
RIJEKA
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
....stavit cu par slika ... nisam sigurna u vrstu?
...ova raste vanka u kamenu...
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lijepa je manči, mislim da je to kao moja aloe aristata.
|
|
RIJEKA
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...tako sam i ja mislila, Trisa, ali tvoja ima nekako duge igle-niti na kraju listova...moja to nema....mislila sam da nije haworthia ali ne odgovara mi ni njenim slikama....osim toga moje , dvije su, podnose ludo ljetno sunce na otoku a haworthia je navodno osjetljiva na sunce....
|
|
zmaj
Pustio korijenje Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Manči tvoja je Aloa, Aloe imaju šire listove od Haworthia
Naj lakše ih je razlikovat po cvjetu Da li je tvoja cvala |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da je mančina aloa Aloe brevifolia. Razliku između Aloe brevifolia i Aloe aristata vidite u završetku listova i debljini samih listova kod baze biljke.
Listovi Aloe aristata su nešto uži i završavaju sa nitkom. Listovi Aloe brevifolie su deblji. Ovako suditi po slici izgleda mi krasno. Čini mi se da bi zbog svojih dimenzija bila idealna za uzgoj na prozorskim policama. |
|
manči
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...nisu jos cvjetale....poznam cvijet aloja jer imam jos 3 vrste pa ce to biti odgovor ako se udostoje procvjetat....
...idem malo guglati za A.brevifolia....
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stavila sam ovu sliku od Manči i moju, radi usporedbe jer su slične, ali čini mi se ipak različite (po ovim točkicama na listovima) |
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Skoro sam 100 % siguran da su to obadvije aloe, Aloe brevifolie. Recimo neka bude 99 % da je tako.
Zbilja su to krasne biljčice, odoh ja ovih dana u potragu za njima. |
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dakle moja je malo drlugačija, ipak, iako vrlo slična, nadam se da ću i ja uspjeti nabaviti brevifoliu, slatka je.Danas sam kupila dvije malecke, stavim kasnije i slikice.
|
|
RIJEKA
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo je mala, ali zdrava aloa veriegata.
|
|
RIJEKA
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A gdje je druga?
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moon, dakle prekrasna je - moći ćemo ih uspoređivati, neka nam samo rastu i cvjetaju naravno.
|
|
RIJEKA
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tako je Triša, evo veselim se - vidiš da s desne strane ima jena nova mlada, pa ću moći isprobati da li može izdržati kod mene u vrtu vani (jednu spremim, a jednu ostavim vani - pa da vidim hoće li preživjeti u vrtu) Voljela bih da može jer stvarno nemam mjesta za sve biljke kojima treba zaklon od zime |
|
Odgovori | Stranica 123 29> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |