Brdska palma- Chamaedorea elegans |
Odgovori | Stranica 123 7> |
Korisnik | |
Arwen
Odrastao grm Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 02 Listopad 2007 u 00:41 |
evo, pretražih cijeli forum u nadi da ću pronaći nešto o ovoj palmi ali ništa
ja imam već po drugi put jednu, prva mi je uginula jer sam je previše zalijevala. ova druga se bolje drži, ali kao da je sve lošija: suše se grane, mlade stabljike isto, vrhovi lišća su žuti, smeđi..... pazim kako zalijevam, preko ljeta sam redovito prskala lišće mekom vodom, al nešto radim krivo. savjet bi dobro došao ps. imam neke knjige o sobnom bilju, držim se uputa ali mi se čini da ne pomaže |
|
|
|
Sponzorirani linkovi | |
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hi, Arwen,
Nemam je, ali sam je cesto vidjala, obicno je goje u bolnicama, bankama, itd. Pogledala sam na netu, nista specijalno, ne previse zalijevati, ne presuh zrak, ne direktno sunce.
Jesi li je presadjivala? Gdje ti stoji u stanu? Koliko je zalijevas? Imas li ispod nje podlozak i da li ti je u njemu voda?
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
presadila sam je nedugo nakon kupnje jer je korijenje počelo viriti iz zemlje ( s gornje strane). nije na direktnu suncu, ali mi se čini da joj je možda ipak premalo svitla, stoji na oko 2 m udaljenosti od zapadnog prozora. po savjetu prodavača zalijem kad se zemlja prosuši, povremeno zalijem tekućim gnojivom za lisnate biljke. stoji mi u ukrasnom pitaru ( tegli), koji ispraznim nakon zalijevanja. eto.........
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja moju držim preko leta na terasi, a sinoć sam je uneo u kuću, jer oko vikenda najavljuju jutarnje temperature od 6 stepeni. Zanimljivo je kada se kupe da ih bude više u saksiji, a kod mene svaki puta jedna po jedna umire, a zadnja koja ostane raste "kao iz vode", proletos je i cvetala.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
čini mi se da se to i meni događa, baš čudno. nadam se da će ih bar nekoliko opstat
a bila je tako lipa kad sam ju kupila, šmrc.... |
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pogledaj tu ima nešto o njezi, za imam jednu , ali ta nije za pokazati (još je mala i otužna)
http://www.ures.hr/prikaz_proizvoda.php?id=31&ig=18&lang=hr |
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hehehe nemoram je nabavljati imam je
ali sam naziv bi me na to natjerao u zadnje vrijeme kupujem sve sto ima veze sa novcem srecom isl |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
Monk
Upravo klijam Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam i ja dve saksije
Iskreno preporuchujem ih onima koji IMAJU JAAAAAAAAAAKO PUNO STRPLENJA jer uzasno sporo raste...prskanje svaki dan il malo cheshce zalivanje nego ostalim biljkama.... Ažurirao Monk - 15 Studeni 2007 u 17:25 |
|
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
izvini ali mislim da bi ovoj zadnjoj trebalo jos malo zemlje |
|
koga ,kome i šta... |
|
Monk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
tu si svakako u pravu....presadjena je pre oko 2-3 nedelje nego su ovo sve "stare" slike (od pre par meseci ) .
Ažurirao Monk - 04 Studeni 2007 u 09:29 |
|
Monk...
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo moja sobna palma, a opet tera cvet |
|
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
koga ,kome i šta... |
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cooooooooooooool!
kad bi bar moja tako....... |
|
Monk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Voki....bice semenki! ja cu ovih dana slikati ...mislim da ce biti i kod mene ali da ne baksuziram
|
|
Monk...
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I proletos je cvetala, ali nije bilo semenki, neke minijaturne kuglice se formirale na grančici, ali ništa nije niklo kada sam posejao.
|
|
|
|
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dali je tko pokusao uzgojem iz sjemena? Vjerujem da ne bi trebalo biti problematicno?
|
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja bih rado probala, ali prvo moram doc do sjemena, a ne znam di da tražim
možda u poljoapotekama?!? dala sam sebi u zadatak da prvo moram uzgojit palmu što raste ispred kuće mojih roditelja ( Trachycarpus fortunei ), mislim da će to biti jednostavnije |
|
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Arwen,mislim da ove vrste nema u poljo apotekama..pogotovo kod nas :(
prije ces doci do toga ako neki forumas izadje u susret |
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kakvu to palmu arwen traži? Jel ovu sobnu s prethodne stranice?
|
|
Odgovori | Stranica 123 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |