Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj posjet Holandiji
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj posjet Holandiji

Odgovori Odgovori Stranica  123 8>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Moj posjet Holandiji
    Objavljeno: 10 Studeni 2009 u 23:08
Hvala ti draga Jagoda na lijepim riječimasmile79 ....i hvala ti što misliš na mene....držimo fige da niknu sjemenke, ali čitam baš nešto ovih dana da je bolje sijati odmah...jer starenjem sjemena opada i klijavost...e sad...ti vidi kako odlučiš.
A za Helios...gle...ja sam imala jedan sličan tangutica klematis...zvao se "Orange Peel" i toliko sam mu se veselila kad sam ga nabavila da ti ne moram niti reći. Dalje je situacija s njim tekla ovako.....od proljeća do kasnog ljeta narasao je nenormalno....podavio sve oko njega...cvao krajem devetog mjeseca sa svega par sitnih i neuglednih cvjetića, a slijedeće se godine rasijao svud naokolo. Slijedeće proljeće otpremljen je u vječna lovišta LOL...jer ga nitko nije htio udomiti jer se ponašao i izgledao kao korov. Ja sam bila "pala" na njegovu žutu boju...koja ti u stvarnosti uopće ne izgleda tako...LOLLOLLOL
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2009 u 00:41
Originalno poslano od člana kat.rea kat.rea napisao:

Jedan dio slika iz Holandije sam već vidjela, ali ove cvjetne su prekrasne.... na ponudi lukovica sam zanijemila i ovako smile181smile70izgledala. Vjerujem da si imala veeeeliki problem, jer trebalo je nešto od toga izabrati, ali tvoj izbor je savršen kao i uvijek.... jedva čekam proljeće i ljeto da tvoje dvorište ukrase sve ove lukovice i egzote.
Hvala ti Kat.rea na posjeti i pohvalama.Upravo sam odgovarala i Flaviji da sam imala veliki problem što izabrati od silne ponude.Lukovica ima strašno puno i možeš izabrati čudo toga,ali moraš biti svjestan da te čeka daleki put....Najisplativija su velika pakovanja, ali ona su i teška za tegljenje....Ja sam izabirala manja pakovanja i sjemenje koje mi se činilo zanimljivo,  upravo zbog težine...U proljeće ćemo svi zajedno vidijeti rezultate....SmileSmile
sutra je novi dan
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2009 u 00:20
Originalno poslano od člana Flavia Flavia napisao:

Draga Jagoda...već sam više puta ponovno, i ponovno, i ponovno...pregledala tvoje fotke iz Nizozemske. Oduševljena sam, a oduševljena sam i lukovicama i sjemenkama koje si kupila...izbor je baš po mom ukusu, moram izdvojiti posebne amarilise....ali što su mi se dopali onaj eucaliptus globulus i pachypodium rosulatum (mini-baobab)...smile94...jesi već posijala sjemenke? Nadam se da će niknuti jer su prekrasni, ovakav eukaliptus nisam nikad vidjela, ni na slikama....kao ni ovaj "adeniumoliki" pachipodium...pa još žuto cvatu...ma savršeni su. Držim fige da niknu!
Još jednom svaka pohvala i za fotke i za biljčice koje si donijela! Stvarno praznik za oči! smile79
I da...ovaj klematis Helios....to je podvrsta tangutica i oni se razmnožavaju sjemenom, jako bujni narastu. Zato pripazi ako budeš sijala da ih ne stavljaš negdje gdje ti mogu ugroziti ostale biljke....strašno su agresivni i kasnije se sami rasijavaju. Wink
Flavia hvala ti puno na pohvalama. Drago mi je da ti se sviđa moja kupovina.Kad to kaže pravi  cvijetni znalac kao što si ti, onda to posebno cijenim...Znaš, ja sam toliko toga htjela kupiti, ali sam se stalno morala kontrolirati jer čekao me je dugi put i granica gdje bih mogla ostati bez svega ....Još ništa nisam posadila niti posijala,krenuti ću prvo sa amarilisima i tulipanima...Sjemenje mislim ostaviti za proljeće, jer u kući mi je grozna gužva od pospremljenih biljaka...Drago mi je da si napisala karakteristike klematisa Helios tako da dobro razmislim gdje ću ga staviti...Nadam se da će mi sjemenje izniknuti i da će se naći i za djeljenje....WinkWinkWink
sutra je novi dan
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2009 u 23:48
Originalno poslano od člana minimode minimode napisao:

predivno Jagoda! puno ti hvala na ovim ljepim slikicama, tvoj će vrt zaista zablistati na proljeće....smile71
 Minimode hvala ti na posjeti  i na pohvalama,nadam se da će vrt u proljeće imati novi sjaj....WinkWink
sutra je novi dan
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2009 u 23:45
Originalno poslano od člana korijenko korijenko napisao:

smile227 Jagoda, ja jako volim tulipane i mene su od tvojih noviteta najviše oduševili tulipani a i egzoti su ti prva liga. Proljeće će bit predivno u tvom vrtu Thumbs%20Up
Korjenko hvala ti na obilaku .Novitetima se i ja jako veselim,samo da mi niknu...Još nisam ništa posadila niti posijala.Ove dane posaditi ću tulipane i amarilise, a sjemenje mislim ostaviti za proljeće...Ne znam da li mi je to pametno?WinkWink
sutra je novi dan
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2009 u 23:30
Originalno poslano od člana baka baka napisao:

Nadovezat ću se upravo na tvoju rečenicu: bogata egzotika.Gledajući sve što si kupila pomislila sam: kakav će ti vrt biti prekrsan, veličanstven na proljeće!ClapClapClap

I malo šale: nisi baš ni mali pelcerić uzela od onog susjeda?WinkLOL
Baka hvala ti na posjeti, nadam se da će mi sjemenje i lukovice niknuti i da će mi uljepšati vrt i balkon u proljeće.Što se tiče pelcerića nisam ništa donesla jer predalek je put ....WinkWinkWink,a i nisam ni mjesta više imala,jer sam previše toga nagurala u putnu torbu...
sutra je novi dan
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2009 u 22:52
Jedan dio slika iz Holandije sam već vidjela, ali ove cvjetne su prekrasne.... na ponudi lukovica sam zanijemila i ovako smile181smile70izgledala. Vjerujem da si imala veeeeliki problem, jer trebalo je nešto od toga izabrati, ali tvoj izbor je savršen kao i uvijek.... jedva čekam proljeće i ljeto da tvoje dvorište ukrase sve ove lukovice i egzote.
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2009 u 11:22
Draga Jagoda...već sam više puta ponovno, i ponovno, i ponovno...pregledala tvoje fotke iz Nizozemske. Oduševljena sam, a oduševljena sam i lukovicama i sjemenkama koje si kupila...izbor je baš po mom ukusu, moram izdvojiti posebne amarilise....ali što su mi se dopali onaj eucaliptus globulus i pachypodium rosulatum (mini-baobab)...smile94...jesi već posijala sjemenke? Nadam se da će niknuti jer su prekrasni, ovakav eukaliptus nisam nikad vidjela, ni na slikama....kao ni ovaj "adeniumoliki" pachipodium...pa još žuto cvatu...ma savršeni su. Držim fige da niknu!
Još jednom svaka pohvala i za fotke i za biljčice koje si donijela! Stvarno praznik za oči! smile79
I da...ovaj klematis Helios....to je podvrsta tangutica i oni se razmnožavaju sjemenom, jako bujni narastu. Zato pripazi ako budeš sijala da ih ne stavljaš negdje gdje ti mogu ugroziti ostale biljke....strašno su agresivni i kasnije se sami rasijavaju. Wink
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1418
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2009 u 10:46
predivno Jagoda! puno ti hvala na ovim ljepim slikicama, tvoj će vrt zaista zablistati na proljeće....smile71
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2009 u 10:20
smile227 Jagoda, ja jako volim tulipane i mene su od tvojih noviteta najviše oduševili tulipani a i egzoti su ti prva liga. Proljeće će bit predivno u tvom vrtu Thumbs%20Up
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2009 u 08:05
Nadovezat ću se upravo na tvoju rečenicu: bogata egzotika.Gledajući sve što si kupila pomislila sam: kakav će ti vrt biti prekrsan, veličanstven na proljeće!ClapClapClap

I malo šale: nisi baš ni mali pelcerić uzela od onog susjeda?WinkLOL
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2009 u 23:12
Originalno poslano od člana pHoEnixx pHoEnixx napisao:

Ma nevjerojatno..kakav izbor cvijeća .Lukovice su prekrasne..i još toliko toga, egzotičnih nekih biljaka..Hvala ti, jako lijepo
pHoEnixx(malo komplicirano ime za pisanje!) hvala ti na posjeti i pohvalama.Ja sam inače obožavateljica novih i egzotičnih biljaka i uvijek nastojim kupiti nešto od toga. Tako sam i u Holandiji uz lukovice kupila i malo egzotike nestrpljivo ću čekati kako će biljke krenuti...Moja egzotika je već dosta bogata i može se vidijeti u Vrtovima u slici,SmileSmileSmile a tek sa ovim novitetima .....WinkWinkWink
sutra je novi dan
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2009 u 22:58
Originalno poslano od člana Zrinka Zrinka napisao:

Jagoda, hvala ti na ovim slikama. Uživala sam, pregledavajući ih. Veselim se sličicama od biljaka koje si kupila smile78
Zrinka hvala ti na posjeti i pohvalama.Veselim se i ja novim biljkama nadajući se da će me uveseliti sa svojim cvijetovima....Sve će to biti prikazano i na ovim stranicama.....smile64
sutra je novi dan
Na vrh
pHoEnixx View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 54
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pHoEnixx Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2009 u 18:55
Ma nevjerojatno..kakav izbor cvijeća .Lukovice su prekrasne..i još toliko toga, egzotičnih nekih biljaka..Hvala ti, jako lijepo
No premda star, mladac sam kao vrtlar
Na vrh
Zrinka View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zrinka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2009 u 06:13
Jagoda, hvala ti na ovim slikama. Uživala sam, pregledavajući ih. Veselim se sličicama od biljaka koje si kupila smile78
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2009 u 00:34
Originalno poslano od člana bromelija bromelija napisao:

prekrasno si izabrala, nadam se da će ti sve nići i da ćemo uživati u cvijetnoj raskoši smile71
Hvala ti Bromelija na posjeti.Nadam se da ću imati sreće i da će mi kupljeno sjemenje i lukovice niknuti i da ću uživati u njihovoj ljepoti,a i vi zajedno sa mnom.....WinkWinkWink
sutra je novi dan
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2009 u 00:29
Originalno poslano od člana Mari,5510 Mari,5510 napisao:

ovdje bi dodala kako sam se uvjerila u mnoge priče o Nizozemskoj na vlastite oči,jedino od svih je istina kako je tamo hladno,pa su mi u sred ljeta bile premalo vesta i čarape,a cvijeće i sve te priče tamo se uzgaja na umjetan način.Amsterdam je divan kao atrakcija ai mjesto u kojem sam stnovala 5 metara ispod razine mora,tao je zbilja zanimljivo, i još me to začudilo kako npr.bazga cvate tamo u 7.mjesecu,a kod nas u svibnju,ta vegetacija u Nizozemskoj traje samo 2 mjeseca,vidite da smo mi zapravo puuno toplija zemlja s dobrom iraznolikom klimom
Mari,5510 hvala ti na posjeti i komentaru.Ja sam tamo bila svega 10 dana i nisam tako dobro upoznala Holandiju kao ti koja si tamo živjela.Naravno da je naša klima bolja,a i još puno toga, ali oni su znali napraviti od cvijeća izvozni proizvod br.1.Osim toga toliko krava nisam davno vidijela,koliko ih ima uz prugu i autocestu....Nije ni čudo da imaju odlične sireve i mliječne proizvode....Još je jedna stvar koja im puni državnu blagajnu, a to je legalizacija prostitucije i kakih droga...To baš nije za neku pohvalu ali državi donosi veliki novac...Kod nas bi moglo toga puno biti bolje ali očito država nema sluha za neke stvari koje bi donosile dobit...SmileSmileSmile
sutra je novi dan
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2009 u 00:12
Originalno poslano od člana stefkaja stefkaja napisao:

Predivno...ogroman izbor cvijeća a sviđa mi se sve što si kupila...jedva čekamo da ti sve procvate..
Stefkaja hvala na posjeti i na pohvalama.Kupljeno sjemenje i lukovice biti će posađeno i ako bude sreće biti će i za djeljenje....WinkWinkWink
sutra je novi dan
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2009 u 00:08
Originalno poslano od člana Lora Lora napisao:

predivnog sjemenja, biljaka za koje nisam čula...Tvoj vrt kao i obično obilovat će novim posebnim biljkamaClapClapClap
Lora draga, sjemenja ima,tako da ću u proljeće imati posla...Lukovice ću zasaditi ove dane samo da stane kiša...Hvala ti na posjeti...SmileSmileSmile
sutra je novi dan
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2009 u 22:46
prekrasno si izabrala, nadam se da će ti sve nići i da ćemo uživati u cvijetnoj raskoši smile71
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 8>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.