Moj posjet Holandiji |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 8> |
Korisnik | |
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 10 Studeni 2009 u 23:08 |
Hvala ti draga Jagoda na lijepim riječima
![]() A za Helios...gle...ja sam imala jedan sličan tangutica klematis...zvao se "Orange Peel" i toliko sam mu se veselila kad sam ga nabavila da ti ne moram niti reći. Dalje je situacija s njim tekla ovako.....od proljeća do kasnog ljeta narasao je nenormalno....podavio sve oko njega...cvao krajem devetog mjeseca sa svega par sitnih i neuglednih cvjetića, a slijedeće se godine rasijao svud naokolo. Slijedeće proljeće otpremljen je u vječna lovišta
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala ti Kat.rea na posjeti i pohvalama.Upravo sam odgovarala i Flaviji da sam imala veliki problem što izabrati od silne ponude.Lukovica ima strašno puno i možeš izabrati čudo toga,ali moraš biti svjestan da te čeka daleki put....Najisplativija su velika pakovanja, ali ona su i teška za tegljenje....Ja sam izabirala manja pakovanja i sjemenje koje mi se činilo zanimljivo, upravo zbog težine...U proljeće ćemo svi zajedno vidijeti rezultate....
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Flavia hvala ti puno na pohvalama. Drago mi je da ti se sviđa moja kupovina.Kad to kaže pravi cvijetni znalac kao što si ti, onda to posebno cijenim...Znaš, ja sam toliko toga htjela kupiti, ali sam se stalno morala kontrolirati jer čekao me je dugi put i granica gdje bih mogla ostati bez svega ....Još ništa nisam posadila niti posijala,krenuti ću prvo sa amarilisima i tulipanima...Sjemenje mislim ostaviti za proljeće, jer u kući mi je grozna gužva od pospremljenih biljaka...Drago mi je da si napisala karakteristike klematisa Helios tako da dobro razmislim gdje ću ga staviti...Nadam se da će mi sjemenje izniknuti i da će se naći i za djeljenje....
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Minimode hvala ti na posjeti i na pohvalama,nadam se da će vrt u proljeće imati novi sjaj....
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Korjenko hvala ti na obilaku .Novitetima se i ja jako veselim,samo da mi niknu...Još nisam ništa posadila niti posijala.Ove dane posaditi ću tulipane i amarilise, a sjemenje mislim ostaviti za proljeće...Ne znam da li mi je to pametno?
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Baka hvala ti na posjeti, nadam se da će mi sjemenje i lukovice niknuti i da će mi uljepšati vrt i balkon u proljeće.Što se tiče pelcerića nisam ništa donesla jer predalek je put ....
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Jedan dio slika iz Holandije sam već vidjela, ali ove cvjetne su prekrasne.... na ponudi lukovica sam zanijemila i ovako
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Draga Jagoda...već sam više puta ponovno, i ponovno, i ponovno...pregledala tvoje fotke iz Nizozemske. Oduševljena sam, a oduševljena sam i lukovicama i sjemenkama koje si kupila...izbor je baš po mom ukusu, moram izdvojiti posebne amarilise....ali što su mi se dopali onaj eucaliptus globulus i pachypodium rosulatum (mini-baobab)...
![]() Još jednom svaka pohvala i za fotke i za biljčice koje si donijela! Stvarno praznik za oči!
![]() I da...ovaj klematis Helios....to je podvrsta tangutica i oni se razmnožavaju sjemenom, jako bujni narastu. Zato pripazi ako budeš sijala da ih ne stavljaš negdje gdje ti mogu ugroziti ostale biljke....strašno su agresivni i kasnije se sami rasijavaju.
![]() |
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
predivno Jagoda! puno ti hvala na ovim ljepim slikicama, tvoj će vrt zaista zablistati na proljeće....
![]() |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
![]() ![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Nadovezat ću se upravo na tvoju rečenicu: bogata egzotika.Gledajući sve što si kupila pomislila sam: kakav će ti vrt biti prekrsan, veličanstven na proljeće!
![]() ![]() ![]() I malo šale: nisi baš ni mali pelcerić uzela od onog susjeda?
![]() ![]() |
|
![]() |
|
pHoEnixx(malo komplicirano ime za pisanje!) hvala ti na posjeti i pohvalama.Ja sam inače obožavateljica novih i egzotičnih biljaka i uvijek nastojim kupiti nešto od toga. Tako sam i u Holandiji uz lukovice kupila i malo egzotike nestrpljivo ću čekati kako će biljke krenuti...Moja egzotika je već dosta bogata i može se vidijeti u Vrtovima u slici,
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Zrinka hvala ti na posjeti i pohvalama.Veselim se i ja novim biljkama nadajući se da će me uveseliti sa svojim cvijetovima....Sve će to biti prikazano i na ovim stranicama.....
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
pHoEnixx ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 12 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 54 |
Ma nevjerojatno..kakav izbor cvijeća
![]() ![]() |
|
No premda star, mladac sam kao vrtlar
|
|
![]() |
|
Zrinka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 208 |
Jagoda, hvala ti na ovim slikama. Uživala sam, pregledavajući ih. Veselim se sličicama od biljaka koje si kupila
![]() |
|
![]() |
|
Hvala ti Bromelija na posjeti.Nadam se da ću imati sreće i da će mi kupljeno sjemenje i lukovice niknuti i da ću uživati u njihovoj ljepoti,a i vi zajedno sa mnom.....
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Mari,5510 hvala ti na posjeti i komentaru.Ja sam tamo bila svega 10 dana i nisam tako dobro upoznala Holandiju kao ti koja si tamo živjela.Naravno da je naša klima bolja,a i još puno toga, ali oni su znali napraviti od cvijeća izvozni proizvod br.1.Osim toga toliko krava nisam davno vidijela,koliko ih ima uz prugu i autocestu....Nije ni čudo da imaju odlične sireve i mliječne proizvode....Još je jedna stvar koja im puni državnu blagajnu, a to je legalizacija prostitucije i kakih droga...To baš nije za neku pohvalu ali državi donosi veliki novac...Kod nas bi moglo toga puno biti bolje ali očito država nema sluha za neke stvari koje bi donosile dobit...
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Stefkaja hvala na posjeti i na pohvalama.Kupljeno sjemenje i lukovice biti će posađeno i ako bude sreće biti će i za djeljenje....
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Lora draga, sjemenja ima,tako da ću u proljeće imati posla...Lukovice ću zasaditi ove dane samo da stane kiša...Hvala ti na posjeti...
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
prekrasno si izabrala, nadam se da će ti sve nići i da ćemo uživati u cvijetnoj raskoši
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 8> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |