Korijenko nudi - traži |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |||
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 01 Rujan 2009 u 10:14 |
||
Napravila sam spisak sjemenja koje sam skupljala ovih dana i koje ću u devetom mjesecu još skupljati jer neke biljke još nisu napravile sjeme.
Kod svake biljke stavila sam broj stranice tako da ako ne znate točno o čemu je riječ ili vas zanima boja skoknite do moje haciende i pogledajte.
Svi koji su me nešto od sjemenja i rasada do sada pitali na pp zapisani su i dobiti će tokom devetog mjeseca.
Napravila sam i spisak onoga što nemam a silno si želim. Svo sjemenje što sam trebala već sam neke od vas pitala na pp tako da ovdje je lista što još nisam od nikog molila.
Hvala svima što su mi do sad slali sjemenje i sadnice, moj vrt je ove godine ljepši nego ikad, u svakom njegovom dijelu raste neki vaš cvijet. Svaki put ponosno kažem: to mi je stiglo sa Brača, Murtera, Babotoka, Bihaća, Međimurja, Lošinja.......
Dakle, lista sjemenja koje imam:
1. Cinije visoke -crvene i lila str.49
2. Echinacea purpurea str. 37,39
3. Gailardia žuta -niska str. 31
4. Kokotić trajnica str.27
5. Laburnum - zlatna kiša str 17,18
6. Suncokret niski buco str. 42,44
7. Rudbeckia- žuta pupavica str. 40
8. Echinacea bijela "white swan" st. 38
9. Kadifice niske šatirane str. 40,42
10. Kraljevski ljiljan str. 35
11 . Šarenolisna agava - sadnica - komada 2
Lista što tražim:
1. Proširujem kamenjar (bilo koja kamenjarka dolazi u obzir a da prezimljava vani, visoki sedum isto dolazi u obzir)
2. Sadnice:
- heliopsis
- helenij
- ljetni zvjezdan
I to je to......
|
|||
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
rosa2
Trajnica Pridružen: 29 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2168 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
ja se jos biljezim za kokotic trajnicu i kraljevski ljiljan a ja za tebe dodajem jos kamenjarke ima ih par vrsta
|
|||
cvijet za cvijet=buket
|
|||
TaTjana43
Odrastao grm Pridružen: 12 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1520 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
bilježim se ako imaš još:cinije, kraljevski ljiljan i echinaceu purpurnu i bijelu. hvala ti.
|
|||
DANČI
Pustio korijenje Pridružen: 29 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 378 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
ja bi ako može jednu agavu..
|
|||
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Ja bi žutu gaillardiju, kraljevski ljiljan i labrunum, a imam jednu vrstu heliopsisa, visoki je preko 2 metra i širi se rizomima ako ti odgovara, a ljetni zvjezdan imam sjeme svih vrsta, ali i sadnice zvjezdana trajnice - misliš na jednogodišnji ili trajnice??
|
|||
Lili 68
Upravo klijam Pridružen: 19 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 114 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Ja bih ako može:Kokotić,Echinacea purpurea,Gailardia žuta
Za uzvrat ako ti se nesto sviđa u mom jos skromnom vrtu izaberi.
|
|||
stefkaja
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Ja te molim Rudbeckiu i kraljevski ljiljan i ako može agava a ako ti se nešto sviđa u mom vrtu a da bi htjela samo javi..
|
|||
bromelija
Neukroćena biljka No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
molila bih ako može Laburnum - zlatna kiša i kraljevski ljiljan, a od mene izaberi što želiš
|
|||
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Bok Korijenko!
Ja bih voljela imati laburnum, a zauzvrat ti šaljem kamenjarke i nešto visokih seduma koje imam!
Može?!
|
|||
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Sve Ok, svih sam zapisala, agave su podjeljene, moram provjerit kod mame da li još koja agava ima bebu.
Svi koji su naručili kralj. ljiljan i echinaceu bijelu molim za malo strpljenja jer sjeme još nije zrelo.
Kako budem imala spremno pitati ću adrese.
|
|||
(zgora Opatije) |
|||
korijenko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Lili, šalji adresu imam ti sve spremno.....
|
|||
(zgora Opatije) |
|||
korijenko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Silvek ja sam taj zvjezdan vidjela kod nekog vas u vrtu, ne mogu se sjetiti kod koga pa da direktno pitam samo znam da nije morski vrt. Pisalo je da je ljetni zvjezdan, trajnica je i cvijet je bio neka lila boja i nije jako visok, jako lijepa biljka i nisam više nigdje vidjela.
Za heliopsis isto super. Ja ću ti sve poslati samo da malo još počekam kralj.ljiljan.
|
|||
(zgora Opatije) |
|||
korijenko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Šaljem, tvoju adresu imam, što je sa oleandrima, oćeš još ?
|
|||
(zgora Opatije) |
|||
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Korijenko, ako još ima ja sam zainteresirana za kokotić, Echinaceu bijelu i kraljevski ljiljan i žutu gailardiu, ako nema više bilježim se za drugu godinu
od kamenjarki imam dvije boje puzajućeg phloxa, pobrala sam sjeme aubriete (nisam probala sijati, ali biljčice su totalno jadne sada preko ljeta tako da ne znam od čega da počupam korjen ) ako se oporavi nema problema...imam campanulu nisku ljubičastu i nešto seduma...pogledaj pa javi..pustinjsku ružu vidim da imaš |
|||
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|||
korijenko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Nema beda bit će ti sve, za ostalo ako bude trebalo javim ti....
|
|||
(zgora Opatije) |
|||
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
da to ne misliš na alpski zvjezdan? |
|||
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|||
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Korijenko,sve šta vidiš kod mene,samo reci.Znaš da ja imam"svoja" imena za cvijeće pa ova univerzalna ne znam,no ako imam išta šta bi htjela,rado ću ti dati
|
|||
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Korijenko, da ti pomognem, tu je ljetni zvjezdan:
http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=2443&PN=1 a tu zvjezdan trajnica http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1266&PN=1 |
|||
korijenko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Malo sam proguglala i po slikama mislim da bi to moglo biti to, znam jedino da to cvate preko ljeta ( to nije sada ovaj jesenski zvjezdan- aster, i nije lijepa kata) trajnica je i meni je izgledalo kao neka margarita ali lila onako poluvisoka, ne jastučasto i ne visoko kao one klasične bijele debele margarite.
Morat ću malo prelistavati vaše kontinentalne vrtove možda opet naletim na sliku
|
|||
(zgora Opatije) |
|||
korijenko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
To na žalost nije ni jedno ni drugo, možda je to baš ovaj alpski zvjezdan ali ne mogu na google naći ništa konkretno. To su bile kao ljubičaste margarite. Morat ću opet tražiti po vašim vrtovima, išla sam i na stranice Decore i nemogu naći. Možda sam krivo zapamtila ime
|
|||
(zgora Opatije) |
|||
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |