Euphorbia lactea |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
marif
Novo sjeme Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 04 Srpanj 2009 u 15:01 |
poštovani,jucer san dobila na poklon kaktus, euphorbia lactea, može mi netko dato savjet kako da se pomašam s njim. kolko često da ga zalijevam i gdje da ga držom?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Mamaa
Neukroćena biljka Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
marif- euphorbia lactea spada u porodicu euphorbia- domovina joj je indija. cijela biljka se smatra otrovnom posebno bijela mliječ koja iz nje izlazi ako je prekineš- na koži može izazvati alergijske reakcije- posebno paziti oči- ako dođe do toga odmah isprati s mnogo hladne vode. Paralelno s time, u Indije se njena kaša koristi za ublažavanje artritisa (nemoj isprobavati). Voli jako sunce, eventualno tek malo sjene s visokim temperaturama. Koristi zemlju za kaktuse pomiješanu s do 50% pijeska. Po ljeti je zalijevaš tek kada se zemlja potpuno osuši, a po zimi samo jednom...poprilično nezahtjevna biljka izrazito dekorativna.
Nadam se da sam pomogla
|
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
marif
Novo sjeme Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala Vam puno na savjetu!
|
|
..funky.fish..
Novo sjeme Pridružen: 22 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo samo da napišem, prije dvije godine sam dobila krasnu Euphorbiu Lacteu na poklon od kolegica.. i nažalost osušila mi se odjednom.. mislim da sam ju možda malo previše zalila, nisam više ni sama sigurna. Uglavnom, ne zalijevaj često i to je to.
Meni preostaje samo A tebi želim sreću s biljkom! |
|
Uriah
Novo sjeme Pridružen: 07 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 25 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne tuguj. Znam kako je teško vezati se za biljku, brinuti se i izgubiti ju. Ima uvjek nade.
|
|
baba
Novo sjeme Pridružen: 24 Studeni 2009 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kalemljeni kaktusi nemaju dug zivot , kao ni kalemljene euphorbie ( ne vise od 5 godina) , same po sebi su jako osetljive, totalno ne tolerantne na temperature koje cesto variraju .
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam je i ja, baš mi je žao ako neće duže poživjeti, to znači da ću druge godine morati nabaviti novu, jer baš mi je lijepa.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
baba
Novo sjeme Pridružen: 24 Studeni 2009 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 8 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša , koja ti je temperatura tu gde ti je euphorbia ?
Sve ispod 15 stepeni je pogibeljno za vecinu euforbija tu spada i lactea. Ja sam resila da je nadjem i razdvojim pa kad se to desi javim ishod |
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hm onda mi je bila greska maknuti euphorbiu u hodnik di se slabije grije?? makla sma ga zbog maloga kad pocne puzuckat da mi nebi ju dirao jer je em bockava em onaj sok je otrovan?
ja imam ovu na kojoj je nacjepljena na trisinoj slici veliki mi je ful ima sigurno metar i pol vec |
|
Per aspera ad astra.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baba pozdrav. Ja imam mali stan i sve se grija, tako da su mi sada većina kaktusa na sobnoj temperaturi između 22 i 24, ponekad i više kad sunce prži, ali izgleda da to kaktusima prija. Zvjezdana moa biti fantastičan, kako si ga uspjela tako velikog uzgojiti, kao ja je velik |
|
RIJEKA
|
baba
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zvjezdana a da ti mozda nemas trigonu ili grandicornis ,a ako si razdvojila cristatnu formu od podloge nadam se da ti nece biti problem da stavis sliku , bas me zanima koja je podloga koriscena ;)
Nekada su koristili ovo to je lactea a sada sve vise srecem po netu neke oble forme sa bas velikim listovima pa me interesuje koja je to euphorbia koju koriste kao podlogu |
|
baba
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša kolko je dobro za euforbije tolko za kaktuse i nije razlog nema cvetanja i nemaju lep pravilan oblika , ali dobro sta je tu je
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da znam to dobro, ali što da radim. To je jedino mjesto gdje bar imaju svjetla, a kako je toplo malo ih "češće" zaljevam, pa što bude do proljeća.
|
|
RIJEKA
|
baba
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zvjezdana ti imas trigona rubra euforbiju , a ja pricam o podlozi za cristatnu formu.
Cim nadjem vremena postavicu temu o euforbijama ako to nije problem ;) |
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma mislila sma da se to za hladnocu odnosi na sve pa zato pitala... nije bitno :)
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja je ipak malo drugačija, držim je u poluhlad - kako ti kažeš i izgleda dobro, imam je oko godinu dana.
|
|
RIJEKA
|
Kiki-ko?
Cvjetni guru Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad primjetiš da je podloga počela propadati možeš odrezati gornji dio i pokušati ga zakorijenti, pomaže rizopon za zeljaste biljke
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Euphorbia lactea cristata, toliko je narasla da je postala nestabilna ovakva kakva je sada. Uz tu činjenicu da je nestabilna @baba upozorava da cijepljene euforbije nemaju dugi život. Imam pitanje za znalce. Dali je moguće od cijepiti euforbiju od podloge i natjerati euforbiju da pusti korijen ? |
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |