Sirom Bosne i Hercegovine... |
Odgovori | Stranica 123 5> |
Korisnik | ||
dzomba
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 14 Lipanj 2009 u 17:09 |
|
Da ne bih otvarala temu za svaki grad,mislim da bi bilo lijepo imati ih sve zajedno..tako da svi vi koji imate slike iz BiH mozete ubaciti ovdje..Oni koji nisu nikada bili tamo putem nasih slika ce uzivati u ljepoti gradova,prirode,cvijeca a ostali ce se prisjecati "starih dana" ...
"setnju" bih zapocela s mojim rodnim gradom..
-Srebrenik,otvoreni grad umjetnosti-
(Stari Srebrenik,jedan od najstarijih gradova srednjovjekovne Bosne danas je savremen moderan grad u Tuzlanskom kantonu! Svake godine se organizuje medjunarodna manifestacija "Srebrenik-otvoreni grad umjetnosti-OGUS" ciji je cilj ocuvanje i promocija Starog grada Srebrenika i koja ima zanimljv program:predstave;izlozbe;koncerti;promocije...i odrazava se polovinom avgusta mjeseca!! Tako da cu i zapoceti predstavljanje Srebrenika s prelijepim slikama Stare kule Gradine o kojoj se prvi put u istoriji pise daleke 1333 godine...a za nju me vezu i jako lijepe uspomene...ovdje se su se slavili rodjendani,01.maj ...)
|
||
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
||
Sponzorirani linkovi | ||
dzomba
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
A evo i par slika iz Srebrenika...bila sam u frci zadnji put kad sam bila tako da nisam imala vremena slikati ga bolje ali to cu ostaviti za sledeci put ..
|
||
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
||
dzomba
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
- TUZLA-
(prvi dio)
|
||
||
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ajme predivno, nadam se da ću još ove godine sve to vidjeti svojim očima uživo. Obožavam hodati gradovima, gledati tako neke čudne zgrade, kulturne spomenike, stare dvorce, baš super.
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
dzomba
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
I ja se nadam ...Hvala Trisa!!
|
||
||
dzomba
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
>> TRAVNIK-Plave vode<<
(Izvor Plave vode,potok Hendek i rijeka Lasva su stoljecima davali poseban dah ovom dijelu grada,a zbog neprekidne vodene huke ova travnicka mahala nosi naziv Sumece. Kako pise Ivo Andric tu su se za turskoga zemana okupljali carsijski prvaci i raspravljali o "politickim" gibanjima u gradu,a bez sumnje ovo je kroz historiju omiljena destinacija svakog ko je zeljan daha prirode!
Kazu "Zasto posjetiti Travnik"? ...pa pored ove ljepote o kojoj sam vam pisala i poslije cu vam je prikazati i slikama iz mog albuma,u Travniku ima veliki broj ljepota za vidjeti (a sto se tice za pojesti ,cevapi su ovdje...hmmmm)..
-STARI GRAD,izgradjen je u doba bosanske samostalnosti u prvoj polovini XV stoljeca;
-LUTVINA KAHVA;
-SAHAT KULE,Travnik jedini grad na svijetu s 2 sahat kule;
-SUNCANI SAT,jedini grad u BiH sa suncanim satom. 1886 zaljubljenici u satove postavili su suncani sat na Hadzi Ali-begovu dzamiju...
-KONAK,rezidencijalni dvor 77 vezira...
-DZAMIJE...
-TURBETA...
-CRKVE KATOLICKE...
-PRAVOSLAVNA CRKVA...
-ANDREJEVA Kuca...itd,itd...
Ja nazalost,kazem nazalost jer nisam stigla obici sve ovo ali vraticu se u avgustu ,imam slike samo Plave vode gdje smo popili kaficu i evo kako to izgleda :
A evo stigla je i kafica :
Lutvina kahva :
A na ovoj slici se malkice vidi Stari Grad :
|
||
||
Mamaa
Neukroćena biljka Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
prekrasno..hvala ti na otvaranju ove teme i prekrasnim slikicama...osim što obožavam stare građevine oduševljena sam posluženom kavom
|
||
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
||
dzomba
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala tebi ,a sto se tice kafice i ja sam se odusevila ...moja prijateljica Giulia(koja obozava kafu i cigare) je rekla da je ovo mjesto za nju i da ce svoj godisnji provesti u ovoj kafani ....
|
||
||
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
EEEEEEEhhhhhhhhhhhh,tu smo mi ispijala kavu,pravu s ratlukom,odmarali se pre nego nastavimo dalje(Zadar-Loznica),e vratila si mi fine uspomene
|
||
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Krasno, baš sam uživala |
||
skitnica
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
hočemo još!!!!!,hočemo još!!!!!....
|
||
mi smo djeca cvijeća
|
||
dzomba
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Kako je to lijepo kad se "slikom" mozemo vratiti u proslost ...zato ih ja i volim izradjivati..listati Albume i "prisjecati se!" ...
Veliko cmok gioiaa...
|
||
||
dzomba
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Sretna sam zbog toga ...Hvala..!!
|
||
||
dzomba
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Naravno ...
|
||
||
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Mogu samo citirati skitnicu.
Moja sječanja na Bosnu prilikom nekog prolaza prema moru ( ili povratka) su isto vezana uz ovakve bistre vode. To me je oduševilo.
|
||
dzomba
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Potrudit cu se ubacim par slika ovaj vikend,jer kod nas kisa "sipa"... malo mi je zao jer sam trebala biti u planini ali opet drago mi je jer mi treba kisnice za kaktusa/sukulenata-da ih zalijem ...Hvala ti...
|
||
||
montokuc
Već proklijao Pridružen: 12 Svibanj 2009 Lokacija: Germany Status: Offline Bodovi: 196 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
dzomba
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
WoW Montokuc...prelijepe slike...genziana je tako njezna,volim ovaj cvijet...planina,jezerce...prelijepo!!!!!!
Hvala ti sto si s nama podijelio/la ove predivne slike!!!
|
||
||
nuna
Mladi grm Pridružen: 30 Siječanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 812 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Džomba, mnogo si me obradovala otvorivši ovu temu. Toliko ima predivnih mjesta i krajeva.Zašto ih ne pokazati i drugima.Još jednom HVALA na ideji.
|
||
dzomba
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ma ja sam ti puna ideja,samo trebam imati vremena za sve ...u avgustu sam opet u Bosni i naravno bit' ce novih slika a do tada trebam ubaciti slike s Vrelo Bosne..ali internet me zeza pa mi treba dosta vremena i strpljenja(prije svega )....... Hvala tebi i ocekujem i od vas slike !!
|
||
||
Odgovori | Stranica 123 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |