Paradajz koji prkosi gravitaciji |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
Andrej
Pustio korijenje Pridružen: 08 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 09 Lipanj 2009 u 18:38 |
Zanimljiv nacin sadnje o kojem sam dosta citao po webu, a konacno ove godine uspio isprobati i u praksi:
A ovako izgledaju iste te stabiljke u "normalnim" uvjetima rasta: Viseca izvedba ima daleko vise plodova i cvijetova, znatno manje odbacuje cvijetove posto je daleko bolje strujanje zraka uz jacu izlozenost suncu te svakako ne zaboraviti da se i gornja strana kante moze iskoristiti za neku zacinsku biljku poput persina ili vlasca Sadnja je vrlo jednostavna i nema potrebe za skupim specijaliziranim posudama, najobicnije lako dostupne su vise nego solidan izbor. |
|
Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke, a sve sto sam pametnog znao reci o njima je vec visestruko ponovljeno u ovoj temi
|
|
Sponzorirani linkovi | |
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e ovo ti je genijalno! Možeš objasniti postupak korak po korak nama neznalicama? To sam viđala po netu ali nikak da skužim kak posaditi "naopačke"
|
|
Andrej
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koliko sam god citao o tehnikama najjednostavnija je ispala i ucinkovita tako da je od pet kanti uspjelo svih pet Odabir sorte paradajza je najvazniji pa definitivno preporucam razne cherry sorte koje rastu u malim posudama i rode u ogromnim kolicinama sto se s ovim nacinom samo potencira. - uzmes kantu od cca. desetak litara ( pozeljno bijele boje da se korijen manje grije sto ja nisam ) - na dnu izrezes/busis rupu promjera 5-6 cm da mozes bez vecih ostecenje provuci stabiljku s listovima - sadnice sam u prethodnim fazama presadio u plasticne casice od 2 dcl, dan prije obilno zalio da kada istresem iz case zamlja ostane u komadu s biljkom - objesis kantu, istreses sadnicu iz casice i s gornje strane ( znaci iz unutrasnjosti kante ) proguras stabiljku i listove kroz rupu. - pomocu komadica ljepljive trake s vanjske strane ( da je kasnije mozes maknuti ) smanji rupu kako ne bi previse zemlje curilo van - polako s rukama dodaj zemlju oko sadnice sve dok u potpunosti ne poravnas prazninu, a onda zatrpaj do samog vrha kante. - dobro natopiti ali u fazama da preveliko curenje vode ne ispire zemlju - objesi na odabranu lokaciju - nakon dva-tri dana kad se zemlja slegne makni ljepljivu traku s dna posto je sada sve kompaktno i zemlja nece curiti niti prilikom zaljevanja. Dalje sve kao i inace, meni se rezultat tako svidio da cu za sljedecu sezonu sloziti konstrukciju s tridesetak kanti |
|
Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke, a sve sto sam pametnog znao reci o njima je vec visestruko ponovljeno u ovoj temi
|
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa ti si genije!
Moj ujak je slično napravio sa krastavcima.Posadio ih je u plastične vrečice sa ručkama i objesio na grede plastenika. ovo obavezno budem napravila sljedeće sezone, hvala na objašnjenju |
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je ludo!
|
|
Tu se igramo
http://satyninabajka.blogspot.com/ |
|
primorka
Mladi grm Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super!
Morat ću i ja probati.
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
stvarno genijalna ideja...
mislim da ću dogodine i ja probati po prvi put u životu uzgojiti svoje pome |
|
keeka
Pustio korijenje Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svaka cast, ovo je super ideja, morat cu je probat slj godine. Ove god moji rastu tj penju se po spagi na balkonu.
|
|
Andrej
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ideja nije moja nego se odavno moze vidjeti na webu, ja sam je samo uspjesno realizirao uz manje modifikacije
|
|
|
|
Željka23
Odrastao grm Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ideja je super...
Eto moja mama to vidjela danas na forumu ,i odmah zasadila mini rajčice u kantu!
|
|
Željka23
Odrastao grm Pridružen: 07 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mama je zasadila ,sada čekamo rezultate |
|
Željka23
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Željka23
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hm ,mislim da je tu cijelo popodne sunce.
Sutra kada počnem trčati po dvorištu ,i seliti kantu ,susjedi će misliti da sam malo skrenula
Hvala smrcko na savjetu!
|
|
Andrej
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
Andrej
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemoj jos. Biljka je zbog presadivanja sokirana i treba joj par dana da se korijen "primi", a za sljedecih par dana su najavljene enormne vrucine koje bi ga ovako slabasnog mogle srediti. |
|
|
|
Željka23
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Biljke su zasađene pred 4 dana ,jesu li se uspjele prilagoditi ,ili da ih držim negdje u hladu?Inače su one navikle na sunce ,ja sam ih sijala i držala vani ,nisu kupljene. Zanimljivo je kako su odmah prvi dan počele savijati prema suncu.
|
|
Andrej
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Onda ih slobodno ostavi, vec bi odapele da nisu |
|
|
|
Karmela
Nedavno posijan Pridružen: 11 Listopad 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 34 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koje vrste rajčica se mogu saditi u kante?
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nešto nema znalaca.Karmela,mislim da se sve vrste mogu saditi.Ne vidim razloga zašto se neke nebi mogle.
|
|
Mari,5510
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sjećam se ovo je bila prva tema koju sam pogledala na cvijet info forumu,jako me zainteresirala,pa sam se ubrzo nakon toga registrirala
|
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |