Encijan - Gentiana septemfida |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Korisnik | |
VITA ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 40 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 18 Travanj 2008 u 11:44 |
Prije par dana sam vidjelan na forumu fotografiju encijana u cvatu koji me oduševio. Nakon toga otišla sam u vrtni centar ali ga nisu imali . Dali netko zna nešto više o tom cvijetu - gdje se sadi -sunce ili hlad ? i sve što znate .Hvala |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vita ja sam ga isto jedva našla i to u nekom privatnom rasadniku,slučajno. Ne znam puno o njemu. Posadila sam ga u kamenjar,na sunce.Ne zaljevam ga(osim naravno kad ga presadiš treba ga par dana zaljevati) niti prihranjujem. Koliko vidim dosta se brzo razraste.Cvate sad a cvijet mu traje dosta dugo.Sad ne znam točno jer ga imam tek godinu dana,no barem 7-10dana je cvao prošle godine. Eto,ako ti išta ovo pomogne.Pogledat ću u tom rasadniku ovih dana,možda ga imaju(imaju dosta tih začinskih,ljekovitih biljaka)pa ti javim.Nije nešto skup,ne sjećam se točno no više od 20kn nije koštao prošle godine. |
|
![]() |
|
sova ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5 |
ja sam kupila sjeme u Austriji i masno ga platila.dugo nije nicalo, pa sam likvidirala teglu. poslije sam pročitala da sjeme izrazito dugo klija.dakle, ako nabaviš sjeme,budi strplljiva.
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Ja sam sadnicu encijana nabavila u decori u buzetu. Ono šalju sadnice cvijeća po cijeloj hrvatskoj, pa ako si zainteresirana pogledaj si stranicu- decora.hr
Oni imaju veći izbor trajnica, a među njima i encijan.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Nisam nikad vidjela u katalogu decore,encijan. Nadajmo se da su ga konačno onda dobili.
|
|
![]() |
|
VITA ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 40 |
Hvala svima, pošto sam blizi Buzeta proći ću vidjeti . jednostavno ga moram imati !!! Ako ga nađem javim Vam!
|
|
![]() |
|
karinka ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 57 |
Vita , ja provjerila ima ga u Decori Buzet!!!
![]() |
|
![]() |
|
marijana ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 19 Travanj 2008 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 67 |
uputite mene neznalicu i zaljubljenika u cvijeće kako izgleda taj encijan po vašim porukama izgleda da je vrlo zanimljiv
![]() |
|
![]() |
|
Evo(maznula sliku od Tilje
![]() Kaj nije medeni
![]() |
|
![]() |
|
marijana ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 19 Travanj 2008 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 67 |
ne samo da je meden, nego je presladak i prelijep, ova plava boja je super, kako doći do sjemena, ili reznice
![]() |
|
![]() |
|
Marijana,ne znam za sjeme.Ja sam jedan suhi uzela no nisam našla nešto .Budem još pričekala,ako nađem sjeme spremit ću ga. On se ne razmnožava reznicama,barem mislim tako jer su "grančice" strašno male,nego djeljenjem.
|
|
![]() |
|
TILjO ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
Budem i ja pripazio na svoj (ovaj na slici koju je shasha maznula) ukoliko bude bilo sjemena, jer svi cvijetovi koje je imao su sada već odavno suhi, ali čini mi se da nema ništa u njima. U svakom slučaju, budem pripazio da sjeme ne pobjegne...
|
|
![]() |
|
dugokosa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
kako je lijep
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Tiljo,pogledaj za sjene u onom srednjem djelu cvijeta(ono usku duguljasto u sredini) ja sam jedan taj otvorila i nešto je unutra no nije još zrelo.Izgleda da je još rano za sakupljati.Treba se jače osušiti.
|
|
![]() |
|
TILjO ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
OK, budem danas pogledao. ![]() Ako nečega i ima, moglo bi biti suho do kraja tjedna... |
|
![]() |
|
Ako nebude suho,bolje da ostaviš,neka se samo rasije,nego da zeleno sakupiš jer od toga nebude ništa.Sjeme mora dozoriti na biljci.
|
|
![]() |
|
TILjO ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Zeleno je još... Gledao sam danas. Biti će suho kroz tjedan do dva, pa ćemo vidjeti ima li sjemenki. |
|
![]() |
|
ammmikulic ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 58 |
dok sam ovo citala malo sam se po internetu informirala o tom cvijetu i savrsen je!prelijepo izgleda,ali ono sto je jos vaznije jako je ljekovit.stoga drustvo dobro ga cuvajte da vam ga ne ukradu!
![]() svaka vam cast!cvijet je stvarno nesto savrseno! |
|
Ana Marija
|
|
![]() |
|
imanideju ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 08 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1 |
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
morat cu ovo dodati na popis za nabavku....prelijep je.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |