Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 243> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mislim da je na prvoj slici lipi jovo ili vinka (mislim da ga tako zovu u unutrasnjosti)
a na drugoj su arauije |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
1.Vinka ili madagaskarski zimzelen(Catharanthus roseus)
2.Araujia 3.Dalija |
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
hvala...sve sam pobrkala
![]() |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Sambucus ebulus, Abdovina,zeljasta biljka šrubova šuma.koristi se u narodnoj medicini......
|
|
|
|
![]() |
|
i ponovo: hvala tropi
![]() |
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
...zna li netko šta je ovaj zanimljivi cvjetić.... slkano na velebitu...
![]() |
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
...a da li je ovo neka vrsta divljeg suncokreta?...liči mi... :o))
![]() |
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
I ja molim pomoć!
Ovo mi se širi ko blesavo po vrtu, ja pokosim ono još bolje krene. Već sam ga toliko rasadila po cvjetnjacima da neznam kam bi s njim pa djelim da ga ne kosim. Kaj je to? ![]() |
|
![]() |
|
Griva,prvo je vjrojatno
Gentiana asclepiadea, pod 2.Inula sp...neznam točno koja....??
Šefi ....na tvojoj slici je Lychnis coronaria-Rumenka |
|
|
|
![]() |
|
Fala topi!! :O) ....encijan neki....a vidiš to mi nije palo na pamet a sliči.... :O) |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
napokon sam rješila misteriju ovo je trava iva, ljekovita biljka čak sam čula i jednu staru narodnu izreku vezanu uz nju - trava iva od mrtva napravi živa http://www.e-ljekarna.net/travaiva.htm |
|
![]() |
|
a evo i link na sliku sa na kojoj se malo bolje vidi sama biljka
http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Teucrium_montanum1.jpg |
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Imamo problem s indentifikacijom ove biljčice pa vas molimo za pomoć.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ako se dobro sjećam to ste kupoli na floraartu........Laurentia axillaris
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Hm, zbunio nas je natpis na posudi: Lorencija.
Hvala Tropi i svaka čast na pamčenju. |
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Moze li mi neko reci nesto vise o ovoj biljci..
![]() Hvala Vam!!
![]() ![]() ![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
božikovine koliko je velika sama biljka - koje je veličine?
pretpostavljam da nije baš velika, ali cvijet je stvarno ![]() čak je i moja nikolina (9 godina) u prolazu zastala da mu se divi dzomba jako lijepa biljka ![]() ne znam u čemu griješiš, ali ja nikad ne gnojim svoje sekulente držim ih na sunčanom mjestu i dobro napredujem (sad ljeti, kad sunce nemilo prži sve što mu je izloženo sklonim ih na mjesto koje nije po cijeli dan izloženo njegovim zrakama) a možda je takve ćudi - ne raste brzo |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Natalija, u pitanju je relativno mali cvijet na grmu visine cca 50 cm (vidi slike na googlu) no jako je atraktivna.
Novi zadatak: ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ako pitate kaj je to.......Tušt-Portulaca oleracea jestiva biljka naših krajeva
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |