Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 79808182> |
Korisnik | |
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aurelia hvala :)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
aurelia ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2016 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 1341 |
Moja udomljena ponovo me obradovala cvijetom...
![]() ...za uzvrat je dobila društvo ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Zizza ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 25 Rujan 2012 Status: Offline Bodovi: 33 |
Pozdrav ekipa,
aktivno kod mene prošlo ljeto pa me zato tek sad tu ![]() nego, također zna kaćunak i svatko tko je čitao postove :) da sam imala nešto viškova listova i da sam taj ostatak listova stavila u čašu vode i to je, po preporukama, trebalo zasaditi u roku 7 dana. one su u čaši još uvijek :/ , voda dolijevana, a korijenje zapetljano :( i onak izgleda ko buketić ljubicinih listova :/..ima kakav savjet ????
![]() |
|
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
Ajme Zizza, šou s tobom :-D
Probaj to nekako raspetljat bez da vučeš, ili makazama capkaj jedan po jedan list tako da im ostane svakom svog korijena koliko je moguće. I posadi. Meni recimo listovi ožiljeni u vodi uvijek po sadnji u zemlju klonu i neznam da li mi je dva puta uspjelo da se listić primi u zemlju. Od tada uvijek na direkt u zemlju list posadim, zalijem i zavežem kesu na mjesec dana i ne diram. Posadi pa probaj malo dok se ne uhvate u zemlji držat pokriveno da ne gube vlagu. Drago mi je da ti ljubice rastu, a šta im lišće ide u visinu nagore, ne leži vodoravno? One se tako "nakostriješe" kad spremaju pupoljke :-) Ma nije to ništa. Kod mene su samo dvije tri ljetos bile vrijedne, ostalih sedam osam su ko plastične, ni mrdac, ni lišća novog a ni cvijeta :-O Vidjećemo hoće li im jesen prijati, tada mi živnu. |
|
![]() |
|
Zizza ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 25 Rujan 2012 Status: Offline Bodovi: 33 |
hahahah
![]() |
|
![]() |
|
e K, a imaš ti iskustva i s drugim biljkama? jesi u stanu ili kući?
|
|
![]() |
|
kacunak ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2013 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 1086 |
U stanu sam Zizza od 70 kvadrata. Imam svega i svačega od cvijeća.
Scindapsus Zamioculcas Krasulu, dvije vrste Dracenu Marginata, dvije vrste Božićni kaktus Hoyu Aloe veru Dipladeniju 4 orhideje Phalaenopsis 15 saksija ljubičica. Nekad sadim petunije i surfinije na balkonu, a dovukla neki dan s mora i pelcer vodenike. Valjda nisam šta zaboravila :-) Djeluje suviše cvijeća za stan, ali nije mi natrpano. Većina je na prozorskim daskama u tri sobe raspoređeno, par saksija na ormariću kod balkonca, jedino je Krasula preogromna pa je na podu. Volim da je prohodno kad se krećem po kući, a volim i cvijeće pa se snađem nekako. ![]() |
|
![]() |
|
Zizza, jesi raspetljala listove?
Vjerovatno su u nekih krenule i mlade biljčice uz korijen? Tako se meni jednom desilo, neko vrijeme mi u vodi biljčica bez problema rasla a kad sam posadila list krepao. Ako ti je to puno istih ljubičica, (zauzeće ti puno mjesta a sve iste) što se ne mijenjaš sa nekim ko ima druge boje ili te pokloniš a kupiš neku novu ljubimicu :-)) |
|
![]() |
|
rajski vrtovi ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
![]() |
|
Nisa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
tim će iznenađenje biti veće
![]() iako kod mene su sve s tamnijim lišćem tamne boje, a svijetlo lišće većinom bijele ili s nekim primjesama. Kako god bilo, krasnog su lišća, vidi se da su zdrave i jedre, i ja čekam iznenađenje
|
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
![]() |
|
rajski vrtovi ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Ma super, hvala ti. Imam 3 tamnijeg lista, 2 svjetlijeg i 1 cik-cak.
|
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
![]() |
|
aurelia ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2016 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 1341 |
Predivne su i ovako bez cvijeta...nadam se da ćeš nas počastiti sličkama kad procvjetaju
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Rajski vrtovi, čestitam ti na uspješno uzgojenim ljepoticama!
Kako su ti krasno narasle :-) Prvu s lijeva prepoznajem, bijela je duplog sitnijeg cvjetića, prekrasna.. Ostale ćemo vidjeti. Kad odcvjetaju rasadi ih, imaš u svakoj posudi po dvije tri odrasle biljke, biće pun prozor ljubičica. Drago mi je zbog tebe, znam kakav je osjećaj othraniti biljku svojom rukom :-) |
|
![]() |
|
Aurelia, moram da primijetim da je tvoja "udomljena" oformila kod tebe daleko ljepši i raskošniji cvat, nego kad je kupljena.
I ta druga je prelijepa :) |
|
![]() |
|
Hvala ti. Moja sreća je tim veća jer sam imala nekakvu averziju prema sobnim biljkama. Znaš ono, sve bude dobro dok ne dođe zima, a onda propast. Ili ih prezalijem, ili im je pretoplo i stalno nešto. Ma da, svašta se tu naguralo, i na proljeće slijedi rasađivanje.
|
|
|
|
![]() |
|
Rajski, ajde pogledaj 24. stranu ove teme, tu imaš sliku bijele ljubičice od Milice7, mislim da je to ta tvoja prva s lijeva.
Sumnjam i na jednu roze duplog cvjetića kao ružica mini, jedna od te dvije sigurno jeste :-) |
|
![]() |
|
Da, vidjela sam. Prema listu, vrlo moguće. A ove duplog cvijeta su baš posebne. Možda me i pogodi jedna.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
bucka123 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 665 |
Rajski baš su ti lijepe, zelene ... i ja sam se "navukla" opet na ljubičice nakon nekoliko godina pauze, ali šteta što više uopće ne nailazim na duple. One su mi najljepše
|
|
Nemoj hodati ispred mene,možda te neću moći pratiti. Nemoj hodati iza mene, možda te neću znati voditi.Samo hodaj pokraj mene i budi mi prijatelj.
|
|
![]() |
|
bucka123 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 665 |
... informacije radi ... u subotu 30.09. naišla sam na prekrasne duple sobne ljubičice, 10,99 kn, jako lijepog izgleda, u kaljiću ih ima nekoliko ...
|
|
Nemoj hodati ispred mene,možda te neću moći pratiti. Nemoj hodati iza mene, možda te neću znati voditi.Samo hodaj pokraj mene i budi mi prijatelj.
|
|
![]() |
|
... u Kauflandu
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 79808182> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |