Bromelia |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 6> |
Korisnik | |
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cvjetoholičar želim ti doborodošlicu na forum.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Cvijetoholičar ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 20 |
![]() |
|
Cvijetoholičar ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 20 |
Ja imam Bromeliu Dias, i Guzmaniju. Stavim slikice Uskoro
![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
nema problema :)
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Myra ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 14 |
ma prekasno sam vidjela da ipak postoji tema, sorry...
![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
guzmania spada pod bromelije. nisi ju trebala presadjvati jer kad ocvjeta biljka umire...
evo i linkic: http://cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=924 pa si procitaj sta pise ;) kasnije prebacim tvoj post tamo ;) |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Myra ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 14 |
Nedavno sam dobila cvijet koji se zove Guzmanija. U sredini ima veliki rozi cvijet. Kako se održava? Znam da se zalijeva na način da se voda lijeva u sredinu cvijeta. Presadila sam ga u veću teglu, nadam se da se neće buniti
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Koliko sam ja shvatila bromelija je cjela skupina biljaka, a ne neka određena biljka, a u nju spada i guzmanija.
Dakle guzmanija je rijetka, ali vrlo privlačna bromelija: citat iz knjige...
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Nina ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 233 |
može jedno pitanje za znalce:
nikako ne mogu skontati razliku između bromelije i guzmanije. imam čak i neku knjigu sa slikama cvijeća i imenima, ali ja se ubih da nađem po čemu se razlikuju, meni ove dvije vrste iste.
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
preljepa je...tako svježa
![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
ohoho, kako je lijepa
![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
cvetlin ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 714 |
![]() |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Od prekjučer sam vlasnica guzmanie
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
andrea ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 11 |
Ok, hvala. Pricekat cu da naraste!
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
andrea ostavi je da nova biljka ipak naraste malo više pa je tek onda odvoji od matične biljke. Stara biljka ionako ugiba, a nova će se već ispraviti kad je odvojiš i zasebno posadiš.
Isto je tako i kod aehmeje, mladi izdanak raste ukrivo sa strane ali se kasnije lijepo formira. |
|
![]() |
|
andrea ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 07 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 11 |
Bog svima. U mene raste nova bromelia ali bi ih ja odmah razdvojila i presadila,jer mi se mlada iskrivi od stare biljke. Sto vi mislite?
|
|
![]() |
|
panthera ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 2 |
ok,hvala!
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Pozdrav Panthera!
Ne znam toan naziv trgovina u Zg no sigurno ih ima u baumax,bauhausu,pevecu,mbm-u.Nisu to tako rijetke biljke da ih je teško nabaviti.Kod nas ih i u svakoj cvjećari ima,pa vjerujem da ih i u Zg ima po cvjećarama.
|
|
![]() |
|
panthera ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 2 |
Pozdrav svima!
![]() zanima me gdje se u zagrebu moze kupiti ta famozna Tillandsia Cyanea-Anita i koliko kosta? stvarno je prekrasna! ![]() inace, ja imam Vriesea splendens oko mjesec dana. bila je izrazito crvene boje koju sad polako gubi, ali listovi su i dalje isti. po sebi ima i kao zute osusene trakice pa pretpostavljam da je vec ocvala i da sad vene..hm ![]() neki pametni savjet? ![]() |
|
![]() |
|
Griff ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2008 Status: Offline Bodovi: 11 |
Puno hvala tropi, nisam znala da im ne trebaju veće teglice
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |