Kaktusi u cvatu |
Odgovori | Stranica <1 131132133134> |
Korisnik | ||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Sponzorirani linkovi | ||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Birch
Nedavno posijan Pridružen: 05 Listopad 2016 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 62 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
@pinus: nikako ružni ali pomalo neprirodni, no to je samo moje mišljenje Još sada kada se pomalo učim uzgoju iz sjemena, ne vidim razloga za cijepljenje, čak niti nekih spororastućih vrsta poput Aztekiuma
No, ajmo malo na laganije teme ovog kišnog jutra.... Turbinicarpus alonsoi - cijepljen bude jedno triput veći, ali cvjeta i ovako mali(2cm) Mammillaria perezdelarosae - jedan ali vrijedan @Pinus - ako je tvoja ignota, što je ovo? Ovo je prošlogodišnja slika - nije tako bijela kao tvoja, ali net isto kaže da ignota ne stvara izdanke? |
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
15. 4. 2017, Copiapoa maritima / ( Z. Rovšek, 2011)
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Birch
Nedavno posijan Pridružen: 05 Listopad 2016 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 62 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Cijepljenje - možda promijenim mišljenje kao i ti(kako upijam nova iskustva tako i mijenjam stavove ), no ja nekako više volim ubijati kaktuse i tako saznavati nešto o njima. I dobar sam u tome
Cijepljenjem ne možeš puno saznati o biljci jer hraniš podlogu, a ne plemku pa gubiš vrijedan izvor informacija. Iako, kažu da discocactus lijepo miriši pa kad imaš ovako nešto u stakleniku vjerojatno i nije loše Možda pribjegnem kalemljenju u slučaju proizvodnje vlastitog sjemena - za neke spororastuće vrste to je gotovo jedini siguran način za brzo dobivanje kvalitetnog sjemena, ali daleko sam ja od toga... Glede Sulcorebutia - Rauschii daje izdanke tako da do njega i nije tako teško doći. Imam jednu na zakorjenjivanju, možemo organizirati neki trejd i upoznavanje na Flori ako ima koga osim tebe na ovom forumu M. Ignota - vidio sam upitnik, a pošto sam i svoju identificirao isto, reko da započnem diskusiju. Na ovom linku imaš par lokaliteta ignota: http://mammillaria.forumotion.net/t1157-mammillaria-ignota Nadalje, ADBPLS ima slike za gotovo sve varijacije iz grupe Supertextae, no i dalje nisam ništa pametniji Zato mislim da je uzgoj iz sjemena pravi put - barem znaš što uzgajaš Iako, moj najdraži rod, Sulcorebutia, nije preporučljivo uzgajati iz sjemena. Da ne govorim o tome da neke lokalitete cijelo vrijeme vegetativno razmnožavaju jer nisu uspjeli dobiti sjeme.. Ali o tome drugi puta...
|
||
Birch
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Weingartie?
|
||
Gajtana
Pustio korijenje Pridružen: 08 Srpanj 2015 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 261 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
Bože, koja ljepota!!!!
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
19. 4. 2017
|
||
Birch
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Discocactusi nisu moji, da bar Sjetio se slike sa cactiguide-a pa stavio. Kažu da jako lijepo miriši.
Nemam još nijedan kalemljeni kaktus, ali kako brzo popunjavam kolekciju, vjerojatno će i to jednog dana doći na red... Sulcorebutie mi trenutno pupaju - očekujte puno slika za jedno dvadesetak dana Ova tvoja žuta je?
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Birch
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Astrophytum capricorne var. senile -unatoč tmurnom vremenu odlučio je izviriti i prvi ovogodišnji Astro
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bravo Birch,
vidim da si uspješno preuzeo štafetu |
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Birch
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Učim od najboljih!
|
||
Birch
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Priča o Gymnocalciumu
Jedan od mojih prvih kaktusa, ustvari jedan od prvih iz doba kada sam svjesno odlučio sakupljati kaktuse, je Gymocalcium baldianum. Prekrasni crveni cvjetovi bez iznimke su pupali svake godine, a posebno lijep je bio prošlogodišnji cvjetni show: Ujesen je Gymno nakon šest godina odlučio pustiti mlade na vrhovima biljke A ovog proljeća je stao pupati, ali isključivo na tim mladim izdancima, a ne na sredini biljke kao inače Jučer je izbacio i prvi cvijet Pitanje - stari li moj kaktus? S obzirom da nije izbacivao mlade pretpostavljam da mu to nije običaj već da se eventualno sa starošću aktiviraju neki poludjeli hormoni. Nadalje, zašto cvjeta samo iz izdanaka? Sredina izgleda oštećeno, ali ako je tako onda je ta ozljeda nastala samoozljeđivanjem, tj. obilnim cvjetanjem prošle godine Inače, kaktus je kupljen od Bešlića 2010., vjerojatno kao mali sijanac.
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Odgovori | Stranica <1 131132133134> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |