Mirisne pelargonije |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | |
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tiljo, tek sad vidim post, da, to je to. Meni se je primilo 80% reznica koje sam pelcala. Inače, čula sam da je to ljekovita biljka (čaj od osušenih listova) za "ženske bolesti", e sad, dal netko zna koliko ima istine u tome?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
addalucija ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 37 |
jasno mi je da miriši na limun, ružu i takve stvari ali na COKOLADU!
pa šta su radili toj jadnoj biljci, d su dobili miris cokolade?
ako tko ima ja bih s mirisom pizze
![]() ![]() |
|
![]() |
|
TILjO ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
SilveK, pa ti si mi poslala dva pelcera ove tvoje što miriši na limun, je l'?
Ja to jedan dan držao u čaši s vodom, drugi dan zapiknuo u zemlju i izgleda da se primilo. |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Adrea blago se tebi...daj ga poslikaj!
Moj je čini mi se jako mali ostao...
![]() |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Proljeće, moj se jako lijepo razrastao! Većinu dana je u sjeni!
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Zanči mirisna pelargonija podnosi sunce i zimi se unosi u kuću...
Ja sam dobila od Silvek jedan pelcer (ona se sigurno ni ne sjeća) ali mi stoji u polu sjeni i za moj pojam jako, jako sporo raste!!!
|
|
![]() |
|
katruža ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Pelargonium radens, rosenkraut ili njemačka pelargonija, miriši kao limun. Zimi je treba unijeti u kuću, ali ne na tamno mjesto.
Zvali su je i "biljka ljubavi.
U kulinarici se koristi za voćne salate, kompote i kolače. Nekad su je koristili kao ljekovitu biljku kod napada epilepsije, kod problema sa srcem , protiv proljeva, za mirisne kupke,a za ugodni miris krevetnine stavljalo se lišće u ormar.
Inaće tjera muhe i komarce.
Ja sam je kupila lani na tržnici u Čakovcu, a vidjela sam da je ima i ove godine. Razmnožila sam dvije, jednu sam stavila u vodu , a drugu u zemlju i obje rastu.
Slika je od prošle godine, u društvu s bakopom, ali se kasnije toliko razrasla da sam bakopu morala izvaditi.
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Nema problema Shasha, budem krenula u razmnožavanje poslije 6. mjeseca, čuvam ti par pelcera...
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ako ti je tak jako prevelika,potkrati ju a višak meni donesi...toliko da ne baciš
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ivane ako to veliš SilveK onda ti osnono o tom Nicku ne znaš.SilveK nam nije on nego ONA
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ivan ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Hehehehe, pa puno toga lijepoga nisi znao o nama a ni mi puno toga ljepoga o tebi
![]() |
|
![]() |
|
Hvala, budem probala.
|
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Drito u zemlju, ali je najbolje vrijeme 8 mjesec. Možeš i prije. Moj savjet je da joj otkineš pelcer koji raste iz glavne grane (sastrane) i upikneš ga u zemlju. To učini tamo negdje od 6. mjeseca nadalje.
|
|
![]() |
|
Ali da li prvo u vodu da pusti korijenje, ili opet probam drito u zemlju?
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Samo puno topline i svijetla i prima se!!!
|
|
![]() |
|
Ljudi, imam ju i ja! Raste kao luda i tak se je razrasla da ću je morati obrezati, a miriše na limun.
![]() Molim za savjet kako da ju razmnožim (probala sam pred 1 mjesec reznice direktno u zemlju (teglu) - nije uspjelo, a inače imam "zelene ruke"), pa kome bude trebalo... |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Ivane ako ju ranije ne nabavis, podsjeti me da kada budem isao u zgb da ti donesem koju!!!!
|
|
![]() |
|
Ivan ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
i ja tražim mirisnu pelargoniju, kupujem čak ! Imao sam nekad (prije godinu dana) 2 predivne mirisne (na limun) i kad sam ih god pomilovao, puštale su tako intezivan, osvježavajući i umirujući miris, međutim, jedna je ostala u Jaski i uvenula, drugu sam poklonio, i sad čujem da je i ona uvenula... a predivne su, iako im je cvijet neugledan, zato to kompeziraju mirisom.
|
|
![]() |
|
Ivona ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Pa taj cvijet je stvarno super, uz to što super izgleda i cvijeta tu i miriši i može se spravati jela od njega!!!
Šta bi čovjek više poželjeti mogao?
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Ima ju moja baka, ako joj nije propala... Morat ću uzet malo a mislim da mi ju je već i nudila....
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |