Tulipani - Tulipa sp. |
Odgovori | Stranica <1 9101112> |
Korisnik | |
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Sponzorirani linkovi | |
vila2
Mladi grm Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar...
|
|
vila2
Mladi grm Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
ajama
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
Nisa
Neukroćena biljka Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
Nisa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
Nisa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
aurelia
Odrastao grm Pridružen: 25 Veljača 2016 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 1341 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
vila2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
janja-nja-nja
Već proklijao Pridružen: 01 Studeni 2014 Lokacija: Predgrađe Zg-a Status: Offline Bodovi: 217 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
W.o.W ovi zadnji su kao ruže. Meni su najdraži žuti i crveni tulipani jer me podsjećaju na baku. Bake više nema a ja se sjećam njenog mdoernijeg cvijećnjaka kojeg je imala od 79-ete. Tulipani u proljeće, phlox ljeti. Imala je i ruže i još neke biljke kojih se ne sjećam po ničemu osim da je bilo 'rozo' previše su mi mutne u slike u sjećanju jer bila tad malo dijete. 'Starog vrta' se ne sjećam ali znam da to što je sadila druga baka ( domaće irise iz šume divlje, bosiljak, majčinu dušicu, stare ruže sitne jednolisne itd.) je bilo djelimično ono što su inače njihove generaciej sadile prije drugog svjetskog rata i naručivanja biljki sa drugih kontinenata i država.
Neki dan sam se šetala Dugim Selom i gotovo svaka starija žena ima samo more žutih i crvenih tulipana oko kuće okupane u suncu. Odmah mi je bilo toplo oko srca. Prošle godine je jedna baka preminula, a imala je stvarno rajski vrt. Ne znam je li joj netko od djece završio šumarski ili agronomiju ili nešto drugo vezanu uz bilje ali što je ta žena imala ( a vidjelo se da je staro preko 10 godina jer su biljke bile ogromne i raširile se) i stvarno je bilo lijepo. Sad kad joj djeca žive u Zagrebu i općenito neki ljudi više vole ljetovati/zimovati i sl ( je pa dskupo je vrtlariti) oni su to sve pokosili i polu uništili. Užas. Mislim da ću ja kad ne bude mama mogla oko cvijeća ni ja pokloniti sve preko njuškala ili nešto. Da se netko usreći s tim biljkama, a ne ovako kao oni.
|
|
janja-nja-nja
Već proklijao Pridružen: 01 Studeni 2014 Lokacija: Predgrađe Zg-a Status: Offline Bodovi: 217 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A evo i slika mojih tulipana
http://s1337.photobucket.com/user/tutanj/media/proljece%202016/IMG_20160407_145822_zps9bxlpd01.jpg.html - http://s1337.photobucket.com/user/tutanj/media/proljece%202016/IMG_20160413_135008_zpszdmzjc5d.jpg.html - http://s1337.photobucket.com/user/tutanj/media/proljece%202016/IMG_20160413_075527_zpssr7dyix4.jpg.html - http://s1337.photobucket.com/user/tutanj/media/proljece%202016/IMG_20160404_153941_zpsogfushcy.jpg.html - http://s1337.photobucket.com/user/tutanj/media/proljece%202016/IMG_20160404_155438_zpsdwlncydz.jpg.html - |
|
vila2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasni su ti tulipani, ali onaj iberis u pozadini je baš moćan
|
|
|
|
janja-nja-nja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala, nemam ih baš puno ali tulipani me uvijek razvesele kad ih vidim u bilo kojoj boji.
Iberis je jako zahvalno cvijeće, stalno se 'širi' i brzo radi obrubne gredice ako mu staviš srednje krupan pijesak naokolo da po njemu raste. Ja nemam klasičan vrt. Cvijećnjak nije vrt koliko obrub oko sve 4 strane kuće. Iza kuće je povrtnjak s voćnjakom ali tamo cvijeća nema. Gredice su jako uske i dugačke pa baš i ne mogu izvodit neke kombinacije koje sam vidjela na internetu, ali nekad se biljke same od sebe 'poslože' pa lijepo izgledaju na okupu. Premda ima dosta ćelavih i neuglednih mjesta isto.
Evo zaboravila sam ovog crnog ljepotana stavit tu http://s1337.photobucket.com/user/tutanj/media/proljece%202016/IMG_20160413_080126_zpskf5kebcc.jpg.html - |
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tulipani su prelijepi , steta je samo da tako brzo prolaze !
|
|
Volim ljude koji su kroz slucaj usli u moj zivot i odlucili u njemu ostati !
|
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
AdrijanaM
Pustio korijenje Pridružen: 11 Svibanj 2014 Lokacija: Čakovec Status: Offline Bodovi: 384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
NinettA
Odrastao grm Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
Odgovori | Stranica <1 9101112> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |