Skradnik_vrt u vikendici |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 13> |
Korisnik | |
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja ih ostavim čim duže na vrtu, berem ih kad je stvarno kraj sezone - neke mi još danas traju od prošlog ljeta.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Pa da baš sam si mislila, ali znam da sam i one velike bundeve lani brala tek u 9.mj. i još neke imam, inače mi svi poznati poberu za "noć vještica", djeca za u školu, tete za u vrtić - svi znaju da kod mene toga ima. Obično nosim u Rijeku pun bunker tikvi - "mm poludi od sreće"
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Suncokret u suncokretu! Ti si meni mrak!
Tikvice su fenomenalne! Baš si razmišljam za iduću godinu posijati ukrasne tak da za jesen imam za aranžmane! Ove godine bum na placu nabavila par tikvica, a možda se nađe koja dobra duša sa foruma da udjeli koju unikatnu!? ![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Pa ako i ne budu unikate, valjda ću ti poslati neku, ako se vidimo u 9.mj. negdje na Bundeku, donijeti - još bolje.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Predugo razdoblje bez kiše ostavilo je nepovoljne tragove i u mom vrtu, koji prerijetko posjećujem da bih istinski uživala u njemu. No svi znaju da ne možeš živjeti u Rijeci, a imati vrt u Skradniku udaljenom cca 100 km.
No da sve i nije tako strašno dokazuje vrlo uspješna berba kapule, krumpira, peršina, celera, mahuna, krastavaca, mrkvice.
Tako smo i ovaj put jeli svoje paradajze- nekako su čudni, još nisu ni sazreli, a neki su već istrunuli. Mrkve ima u izobilju, a i mahuna smo pobrali za nekoliko ručkova.
Ovaj put su mi najveće zadovoljstvo priredili suncokreti i ukrasne tikvice.
Oko dvijestotinjak suncukreta ponosno drži visoko svoje prekrasne žute glave.
Ovo je samo dio, ne stanu svi u objektiv.
![]() Neki su svjetlije boje
![]() Neki su kao skoro narančasti
![]() Najljepše izgledaju u sumrak
![]() A kad se skoro spusti noć prkose mjesecu
![]() Predivno iznenađenje priredile su mi ukrasne tikvice, kojih ima svih boja i veličina, većinom zahvaljujući dobrim dušama s ovog foruma.
![]() ![]() ![]() ![]() Cvijeće je lijepo, cvatu kosmosi - ogromni su i predivnih boja, lijepe kate roza i bijele, kalifornijski mak, kadifice, dalije i žute margerite, ima i noćnih frajli i dragoljuba, ali su sitniji.
![]() ![]() Lijepo se drže i čuvarkuće, one bar ne pate što nema vlage
![]() Jabuke smo brali i ima ih dosta, ali nešto smo ostavili za drugi put.
Grožđe je počelo dobivati boju i već ga jedu ptice, pa smo preko njega bacili ribarsku mrežu (ne možemo bez mirisa ribe i mora niti na kontinentu)
Mreža koja nam za ovo koristi 7-8 godina i toliko nije vidjela mora, ali kad kod je raširimo miris algi podsjeti nas na to odakle smo potekli - iz mora naravno.
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Kako ti je tamo lijepo. A i nije ovako vruće. Pravi raj za uživanje.
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Triša, tikvice su prekrasne, a i cvijeće super izgleda. Rajčica ti najvjerojatnije ima plamenjaču, zato trule plodovi.
|
|
![]() |
|
dada28 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Triša, ti si stvarno neumorna! Koliko imaš energije i životne radosti...baš mi je žao što nismo bliže jer si totalna pozitiva! A tek plodovi tvog rada u vrtu...svaka čast!
|
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
![]() |
|
Branka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
triša . čista 5 za tebe i tvoj vrt.
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
ojoj jako mi se sviđa i ukrasne tikvice ću si posaditi drugu godinu
![]() može pitanje? (znam da sam već dosadna sa konstantnim pitanjima,ali otpite me dok malo ne naulim ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ja sam stavila crnu foliju i super sam zadovoljna. Nešto sam trave bacila po njoj, ali je zagnjilila, pa je to smrdilo. Tamo gdje sam stavila prozirnu, trava je ipak rasla, jer se je zaljevalo. U svakom slučaju i druge godine ću stavljati crnu foliju, jer tamo trave nije bilo uopće, samo neposredno kraj kulture.
Mene nema stalno u vrtu i kad dođem ubijem se od čupanja korova, pa sam se tako snašla i super je.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Dakle Triša stvarno si prava radišnica.Vrtovi su ti krasni.Stvar sa folijom i kod mene je upalila.Lijepo sam stavila foliju na pumidore i nema problema sa korovom niti prevelikim zalijevanjem jer nema tolikog isušivanja.I ja ću nastaviti na isti način drugu godinu pa čak ću stavitti više folije,onako kao i ti,kada izraste poplijeviti i folija.
|
|
![]() |
|
rijeka53 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
.................ajme ljepote i sarenilo boja.....suncoakreti su zakon, a ukrasne tikvice moram obavezno staviti na popis sadnje drugo leto ![]() |
|
Čips - umjetnost prodavanja jednog krumpira po cijeni cijelog kilograma
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Posebno su me oduševile tikvice! Prelijepe su !
![]() |
|
![]() |
|
Nakon tri tjedna opet smo u vikendici. U vrtu nije ostalo puno toga. Pobrali jo nešto pomidora, ukrasnih tikvica, peršina, a ostavljene dinje i lubenice zagrijavalo je skradničko sunce bez kapi kiše, pa je tlo ipak urodilo plodom. Skeptično sam ubrala malu lubenicu veličine grejpa, misleći naravno da je to nemoguće, uostalom to su mi rekli i mještani. No da vidite čuda moja mala lubenica je u potpunosti sazrela, a bila je slatka, slatka, kao niti jedna koju smo ovo ljeto pojeli i to ne samo zato što je to moja, već stvarno. Crvena, sa crnim košticama puna sladora. ![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Ja očekivala ovakvo izvješće sa lubenicom iz Skradnika!!!!
![]() Iskustvo mog oca iz blizine ovog podneblja je bilo sitnije veličine lubenice, vjerojatno ih je možda kasnije sadio ili je zemlja bila lošija (ilovača), ali iako malene, ne baš dozrele bile su finije od kupovnih! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
pa meni su baš štos takve male....šteta samo što ih nije više
![]() |
|
![]() |
|
Duda-Lave ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 27 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3007 |
vrt je SUPER...baš je lijepo nešto sviga posaditi,gledati kako raste i na kraju popapati.Tikvice sun za 5
![]() |
|
![]() |
|
Još smo u vikendici u Skradniku, a kiša nije prestala od jučer. Vani je zima, unutra gori vatrica i vrlo je ugodno, ali nekako mi se čini da je zima prerano počela. Evo još malo naših plodova. Iako se prvi čas činilo da ima samo par lubeničica, boljim pregledom, ustanovila sam da ih je preko petnaestak, pristojne veličine recimo rukometne lopte, a ostale manje nisam niti dirala, iako ne znam koliko ima smisla ostaviti ih u vrtu po ovoj hladnoći.Ako znate da sam posijala sjemenke iz jedne jedine kupljene vrećice, a tamo ih sigurno nije bilo baš previše izgleda da su sve nikle i dale plod.
![]() Grožđe je rodilo obilato i jako je slatko, ima ga dosta - djeliti ćemo i raditi sok.
![]() ![]() Dvije ljeskice su nakon nekoliko godina dale obilati plod - sigurno oko 3 kg lješnjaka
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 13> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |