Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - monsterin  eko povrtnjak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

monsterin eko povrtnjak

Odgovori Odgovori Stranica  <1 127128129130131 138>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2015 u 11:55

Baš čudno Josipa, kako nekome može bosiljak smrditi? Ermm No dobro svi nešto ili volimo ili ne volimo. Ja ne znam ima li koja biljka da mogu reći da mi baš smrdi i da je baš ne volim ....I one koje su mi manje poznate pa imaju nekakav drukčjiji miris (neuobičajen za naše prostore) pa mi  ne smrde nego su mi još više fora jer ih tek želim istražiti i upoznati... A bit će takvih noviteta opet, nadam se ..Embarrassed

Usput Hvala ti puno  što si svratila ovdje....Hugsmile78smile84
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2015 u 18:02

Ehhhh i one su se baš sjetile kad će cvjetati....smile96
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2015 u 18:08

Cijelu sezonu se ponašaju ko pokisle kokoši, a sad su se probudile ...LOL  Valjda i njih ubila ljetna sparina i umor...  Tek sad su se razbudile, ali morat ću im dati do znanja da su pobrkale lončiće jer uskoro sele u kuću... 

Na vrh
tomica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 939
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tomica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2015 u 14:06
Originalno poslano od člana monstera monstera napisao:

Nekuhani sirup od  dunja....EmbarrassedHeart

Molim te kako praviš? Dunje ove godine prerodile
Seka
Na vrh
Ivona View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 192
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2015 u 15:49
I mene zanima, daj recept na sunce!!!!!!
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2015 u 18:29

Sirup od dunja

U ovom receptu nije bitna količni dunja ali svejedbo bolje dok ih ima više ( jači je okus )
  Dunje treba oprati, očistiti i izrezati na tanje kriške ili listiće
  U veću posudu ( ovisno koliko imamo dunja i koliko sirupa želimo dobiti ) staviti dunje i preliti s hladnom vodom, neka ih prekrije  Dodati limunsku kiselinu ( može i nekoliko limuna, zavisi koliko kiselo volite)
  Ostaviti 24-48h da tako stoji
  Treći, četvrti  dan dodati šećer i par zrnaca konzervansa i sve dobro promješati
   Uliti u čiste boce i zatvoriti, spremite negdje na hladno

Eto kad poželite nešto s okusom jeseni posegnite za dunjama pretočenim u ovaj  mirisan i ukusan sirup WinkSmile

Zaboravila sam reći, dunje svakako iskoristite u đem, bez obzira da li ćete ga kuhati na klasičan i teži ili jednostavniji način- đem iz pećnice.
Na vrh
tomica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tomica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2015 u 13:47
hvalaSmile
Seka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2015 u 19:54

Nema na čemu Tomice ...EmbarrassedHeart

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2015 u 20:53

Druga veća i najvjerojatnije posljednja tura Tabacsca za ovu sezonu se upravo shuhala, još samo sve izmiksati, procijediti i nanovo na kuhanje. Smile

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2015 u 20:55

Idemo raditi suhu Vegetu..doduše istina nije sve povrće moje, dosta toga je kupljeno, al nema veze, bit će svejedno bolje nego kupovna Vegeta koja ima daleko više opasnih otrova nego kupljeno povrće... Wink Smile

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2015 u 13:27

Jedan dio domaće suhe Vegete je gotov, slijedi druga tura. Smile  Možda se čini da je malo blijeda (nisam imala dovoljno Kurkume u prahu) .Ermm

Na vrh
bilo View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 27
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bilo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2015 u 20:02
daj recept,Monstera
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2015 u 20:44

http://zanimljiveinformacije.info/domaca-vegeta-prirodna-i-zdrava-bez-otrovnih-konzervansa-i-pojacivaca-okusa/

Ja sam radila po svojem.. stavila sam sve odokativno (najviše korijenastog povrća ) celer glavati, stabljikar, mrkva, peršin - list i korijen, češnjak, krumpir, crveni luk, paprike crvene i žute..sve isjeckala na sitnije i stavila sušiti u plinsku pećnicu na najslabije..Kad se osušilo, dodala dvije žlice škrobnog brašna (to se dodaje da ostane suho i da ne bude zbijeno ) kurkumu u prahu i sol. I to je sve, dobila sam od manje količine povrća više od jedne kg Vegete. Imam još za jednu turu. Smile

Na vrh
tomica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tomica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2015 u 14:12
 Svaka čast ženo.Clap I hvala. Smile
Seka
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2015 u 14:45

Embarrassed Hugsmile78Hvala tebi Tomice jer posjećuješ moju temu...Smile
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2015 u 21:58

Mini berba prvih peteljki Rabarbare. Ovo mi je prvi susret s ovom biljkom..moram reći kupila me je na prvu, pre, prefina je.. i kao takva našla je stalno mjesto u mom vrtu. smile76

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2015 u 22:02

Budući da su listovi rabarbare otrovni, ali nisu ni oni za baciti... Ja sam ih iskoristila tako što sam od njih napravila praškasti ekološki insekticid..Embarrassed Smile

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2015 u 10:21

Kažu dobar vrtlar ne miruje ni onda kad više nema nekog važnijeg posla u vrtu. Tako je i kod mene, evo došlo je vrijeme za neka nova experimentiranja i pripremanja za narednu sezonu.. Ovo je također ekološki insekticid... Možda već danas ili kroz koji dan krećem s eko gnojivom za biljke. Smile

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2015 u 14:58
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2015 u 15:00

Da ne ide zima, paprike bi bilo cijelu godinu...Smile

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 127128129130131 138>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.