Pachypodium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
P. baronii sam rezao krajem ljeta prošle
godine ali još uvijek u sezoni rasta. Nije se htio sam od sebe razgranati pa
sam ga malo
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Pachypodium saundersii kupljen u Zagrebu...
![]() ![]() Ne sviđa mi se ovaj "ožiljak" pa ga namjervama malo dotjerati... Iako mislim da tu nema puno pomoći... ![]() I ove tri grane jedna za drugom mi izgledaju malo neskladno... Da li će biljci biti previše ako donje dvije odrežem? ![]() |
|
![]() |
|
14. 6. 2015, Pachypodium saundersii - dvije godine stari sijanci
Mislim da neće. Nakon rezanja mjesto reza
operi mlazom tekuće vode. Pusti da se mjesto reza posuši bez da bilo čime premažeš ranu. Možeš i dotjerati onu staru ranu. Reži oštrim
čistim nožem . |
|
![]() |
|
cupsica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2013 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 247 |
Hvala Pinus
![]() Vidim da ni tvoji ne cvjetaju... Hoće li to uskoro cvjetati, ja nestrpljiva ![]() ![]() Ovaj moj sve ulaže u nove grane... Ima ih još 4 mladih koje idu... A meni dosta grana, ja bih i koji cvijet ![]() |
|
![]() |
|
Alma.M. ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 02 Lipanj 2014 Lokacija: HR Status: Offline Bodovi: 214 |
![]() |
|
4.7. 2015
![]() Moj p.namaquanum
konačno u punoj vegetaciji. Dugo je bio bez lišća. Nikad nisam siguran dali u prelaznom
razdoblju radim sve kako treba. |
|
![]() |
|
Alma.M. ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 02 Lipanj 2014 Lokacija: HR Status: Offline Bodovi: 214 |
Pinus hvala, a do visine 50 cm ću se načekati ohoho
![]() |
|
![]() |
|
OVDJE sam pročitao da p. namaquanum prvi puta cvjeta nakon šeste god.
starosti i visine cca. 30 cm. Ako je to tako mislim da mojima ne fali puno da
procvjetaju. |
|
![]() |
|
Pachypodium saundersii, mislim da je to moj
prvi pahi u zbirci. Kupio sam ga od D. Hrovatina http://www.eksotika.si/
|
|
![]() |
|
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Savršen!
![]() |
|
Eksotika je kul
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Pinus divni su tvoji saundersii i baronii, i svi drugi naravno, a sad malo mojih pahića.
Sa P. decaryi nisam zadovoljna premršavi su mi a grane predugačke. Na proljeće ih planiram orezati nadam se da će im se caudex zadebljati. P. baronii var. baronii je cijelo ljeto kilavio, krajem ljeta je napokon krenuo kako treba. Sa P. ambongense sam zadovoljna i pinciranim i nepinciranim ![]() Presađivala sam ih nekoliko puta i brljala sa supstratima, na kraju sam zaključila da mi je najbolja kombinacija kompost + perlit + zeolit, sad se toga držim za ove moje tri vrste, na greškama se uči
![]() |
|
![]() |
|
Alma. M.
uvijek može bolje ali da su moji pahići u tom stadiju izgledali kao tvoji
sada skakao bi do plafona. Kompost je "opasan" sve u njemu lijepo, čak i
prebrzo raste. Greške su neminovne ali koliko vidim ti si greške
svela na minimum. Evo par slika i mojih sijanca iz 2013 - P. saundersii
i P. decaryi: |
|
![]() |
|
Prekrasni su Pinus, da li su ti P. decaryi cvjetali? Sad sam pregledavala temu od početka našla sam tvoje P. decaryi stare godinu dana koji izgledaju super super - a ti si preskroman
![]() |
|
![]() |
|
Ne, ne, nisu
cvjetali, nisu još ušli u pubertetu, još
su ti to pravi balavci |
|
![]() |
|
Pinus, imaš li možda za preporuku kakvu literaturu o uzgoju pahića i drugih sukulenata? Ubija me pretraživanje po internetu puno toga pročitam pa zaboravim, razmišljam da odem u knjižnicu možda nađem kakvu zanimljivu knjigu.
|
|
![]() |
|
A sam CAM metabolizam je dobro
objasnio Zvone Rovšek. Pogledaj naslove članaka u desnom stupcu: Procesi presnove - CAM presnova. |
|
![]() |
|
Odlični linkovi Pinus. Prvi sam čitala prije, Rovšeka nisam, hvala puno!
|
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |