Skentra via Mediterano |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 6> |
Korisnik | |
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja obožavam tagetese (ttj. kadifice) ali u umjerenoj mjeri jer volim kentrav vrt ,tj šaren ,imam i njih ,oni su jako dobri za tlo na kojem rastu ,ubijaju nematode u tlu , a gazanije su mi velika ljubav ,samo kod tebe nebi mogle vanka ostat
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
mandevila je prekrasna...moja bijela samo u listovima valjda ce cvijetati nekad...
![]() |
|
divno je biti nekome nesto....
|
|
![]() |
|
Mandevila uspiješno cvijeta kada joj je pitar uzak ,,tj. kada napuni teglicu korijenjem
![]() |
|
![]() |
|
Danas malo slika iz kišovitog juga, sunce nam pomalo izviruje ali je kiša ,,ali dobro je došla alisiumima ,,s obzirom da vode rijetko viđaju ,
Započinjem oleanderom ovo je za tebe (čitaj) JosipaNu Gladiole počele izbacivati cvit Jeruzalemske trešnjice - divna trajnica koja mi vanka reste cilu godinu Malo skentre od kamena I njevica ,nju pošišam nakon obilate cvatnje ,i zagušća onda ,pa će onda bit još cvita |
|
![]() |
|
JosipaNu ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Kolovoz 2014 Lokacija: Nuštar Status: Offline Bodovi: 2921 |
Odlicno....jeruzalemska tresnja mi je ajme...mislim da ja imam neju ukrasnu tresnjicu budem poslikala...a oleander je bozanstven...nemam rjeci...i njevica mu je sumnjiva mislin da he tu uz korjenkove biljcice...budem jos prekontrilirala pa krecem u rezidbu ako nije kasno....poz fiki
![]() |
|
|
|
![]() |
|
kod mene ti je zemlja plitka jer ispod ti je sami kamen,a ova zemlja je crnica nasipana ,jer u mene ti je sama crvenica ,ae , jeruzalemske trešnjice su već počele , bojim se da će brzo pocrvenit jer ljepše mi je da su crvene oko Božića, ,oleanderi su mi koma,ja im nedajem neku važnost ,stoga ovako i cvijetaju
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Evo,još jedan tmurno-sunčan dan,danas sam malo sjetan ,pa evo malo slika
Cikas palma ,opet ju slikam jer se zaodjenila novim listovima Ružice sa lavandulom Gailardia jedna grupna Jedna u kamenu Hortenzija podazida skentra Buhač,kod nas ga ima moree,,ali sam ga prisadio u vrt - Čitaj - Ova osoba koja je bacila cigaretu ovdje ,dobila ju je u glavu I jedna slika zalaska - pogled na kameno moje Bijakovo , |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Koliko san godin na forumu , e sad je prošlo tri (brzo prošlo) i u zadnje vrime nešto sam malo pohodila ove stranice ali ne zbog nemara već ma koga briga....a ono nalazim na "skentra via mediteraneo" opaaa... miris smilja i bosilja , a ja ono prije tri godišć mislila kako ova lipo zbori o cviću a ono " ni ona nego on" ( ova ikavica je i za moju dušu)Fiki nasmijao si me onaj put kad si rekao prije tri godine " zašto svi misle da si žensko a ti si ipak muško" E pa dragi cvijetni prijatelju nisi samo muško nego si muškarčina koji svoju ljubav (nek mi oproste svi kojima je još daješ) prenosiš na cvijeće iliti cviće. Sve sam prolistala i divim ti se (sorry moja bolja polovica kaže da je sve što se ne papa nije korisno ali ipak skrivečki se divi)s koliko ljubavi si sve osmislio, neću hvalit cvijeće već ti pozdrav šaljem s druge strane Bijokova iako ga samo vidim (jako često) kad sam u posjetu famiji u Splitu, moj vidik je usmjeren prema Velebitu s morske strane
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
HAHAHAHAHAH
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hvala ti draga moja ,no imam i ja tih koji kažu ,,što se nemože bobat nevridi sadit ,ma ja ću saditi dok me bude , za moj gušt ae ,! Bijakovo moje od kamena
![]() ![]() |
|
![]() |
|
pedivno biokovo...a cigareta ko je bacio i zasluzio je u glavu...moja mama uvijek vikala ne bacaj mi opuske po dvoristu a ja si mislim pa sta ti to smeta...a sad ja brondam kad vidim opusak i moram se sagnuti da ga dignem....
![]() |
|
|
|
![]() |
|
kamenjarka1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2015 Lokacija: Drinovci BiH Status: Offline Bodovi: 1656 |
šta ima lipše nego sidit u prančioku gledat svoje podzide biokovo po njemu prošetam i nauživam se vrtlova divlji konja koza i divokoza divlje netaknute prirode stvarane božjom rukom i ostavim to u srcu do idućeg lita kad opet imam priliku ponovit to isto i svaki put se iznova divit nečem posebnom
|
|
![]() |
|
![]()
alergičan sam na opuške u vrtu ,mislim i sam zdimim koju ,ali opušci ne u vrtu, "
![]() |
|
![]() |
|
Ae,dodije malo ovaj prančiok ,ali onaj pogled na Biakovo smiruje ,posebno kada sunce zalazi za njim,gasi se dan ,pomalo ti svašta proleti kroz glavu
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Malo slikica iz kišovitog juga,gdje sunce stidljivo danas virka ,ali još nije skupilo hrabrosti da se izbori sa oblacima
Gariful Ovo je neki puzavac ae ,neznan kako se zove Pogled na ovu opunciju ,nisan vidio izdržljivije biljke,ovo je ko pošast Oprostite ali ovu palmu nostop slikam jer tako odlično reste u zemlji ,neću je više u pitar ni stavljat Ovo je se naoblačilo pa sam vam mora slikat ovu daliju I mandarina Alisiumi niču svagdje Ja imamm bebicu ![]() ![]() ![]() ova tako lipo raste Kada ogrije sunce ,ljepše će slike biti
![]() |
|
![]() |
|
Predivne slicice...alisium je neumoran...svaka cast...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Bas znas sto mi je tiha patnja....narast ce i moji brzo i cvjetati uskoro....
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
uživancija
![]() |
|
![]() |
|
rajski vrtovi ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Srpanj 2014 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1789 |
Krasno fiki, stvarno volim vidjeti pravi "južnjački" vrt. I iz to malo škrte zemlje, krasne biljke mogu izrasti. Kad se sjetim svog oleandra u tegli, zimi ostane bez pola listova, pupoljci se zametnu i nikad se ne rascvjetaju (uvijek otpadnu), a vidi tvoga. Ništa njemu ne može zamijeniti jug lijepe naše, predivan je.
![]() ![]() |
|
"I budi kao ruža koja daje miris svima, a ne samo dobrima, ili drvo koje daje hlad i onome koji želi da ga posječe." M.Selimović
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |