Tulipani - Tulipa sp. |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 12> |
Korisnik | |
rose girl ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 26 Travanj 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 91 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prekrasni tulipani ali i fotografije. Bravo!
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
NinettA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2010 Lokacija: Fiume Status: Offline Bodovi: 1030 |
Što ne možeš promijeniti, prihvati. Ako ne možeš prihvatiti... odkantaj...
|
|
![]() |
|
Sunlight ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 14 Lipanj 2014 Lokacija: BiH Status: Offline Bodovi: 147 |
![]() |
|
rose girl ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 26 Travanj 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 91 |
Predivno Slavuj, baš čudesno.
|
|
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Jedna lukovica, 6 cvjetova
![]() ![]() |
|
...jer u njegovu svijetu nije bilo ničega što bi postojalo u prirodi
a da nije djelom Božjeg bića - i obrnuto. Sarah Dunant |
|
![]() |
|
vila2 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Vidim da se tema o tulipanima još nije probudila, pa da ju malo aktiviramo...
Moji "amsterdamski" su iz godine u godinu sve ljepši i sve ih je više, iako su prve dvije godine izgledali kao da ništa od njih neće biti... Pošto im se očito sviđa ovo mjesto na kojem jesu, ostavila sam ih, iako kad ocvatu gredica baš i ne izgleda lijepo... svejedno se isplati dati im taj kutak... ![]() U podnožju sam im posadila kućnu srećicu, a iza njih iglice, pa kad poberem požutijele listove ipak ostane lijepa gredica... Ipak mislim da je najbolje slijediti savjete iskusnih forumaša i saditi ih ispred i oko grmova... |
|
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar...
|
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Hvala ti i to je već jako puno!
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Mikice, nisam neka osoba za davanje savjeta jer i ja još učim, ali mogu ti ispričati svoju pogrešku. Rekla sam djeci da posade lukovice tulipana u red prateći liniju gredice, a između njih posadili smo i posijali svašta. Kad su se tulipani rascvali, nisu baš nešto spektakularno izgledali jer su bili previše razmaknuti. Brzo su ocvali, a drugo cvijeće još nije naraslo pa je to sve izgledalo nekako otužno. Čitala sam da ih je najbolje posaditi u skupine, grupirati po vrsti i boji, tada najviše dolazi do izražaja njihova ljepota. Koliko vidim na netu, najviše ih kombiniraju s presličicama i niskim floksom.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Golden Leo ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Lipanj 2010 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 143 |
Ja sam uzela one kaliće što dođu uz kupljene biljke (malo veće) i posadila u njih lukovice i sve zajedno u zemlju pa što bude. Imaju dovoljno mjesta na sve strane.
|
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Nitko da nas savjetuje!!!!
![]() |
|
![]() |
|
Golden Leo ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Lipanj 2010 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 143 |
Kupila sam nešto lukovica tulipana, imala sam ih prije ali su svi nestali. Došla sam na ideju da ih stavim u plastične posude s rupama na dnu i tako da ih posadim kako bi ih sačuvala da ne potonu. Je li to loša ideja? Ne znam može li im nešto loše biti od toga...
|
|
![]() |
|
Hvala Mimar na savjetima i predivnim slikama. Upravo ću krenuti sa pravljenjem neke moje oaze tulipana. Imam ih đinovskih, koje sam kupila u Amsterdamu zajedno sa kraljevskim krunama, a jučer sam kupila nekoliko nižih vrsta i boja ovdje,u Hr. E sada postoji uvijek ista dilema da li odmah kupiti i trajnice pa ih posaditi među njih ili uopće da li štogod staviti među njih? Imam priliku otići do Buzeta i tamo nakupovati trajnice za drugu godinu. Pomagajte!!!!!
|
|
![]() |
|
tačkaćica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 245 |
Kako čuvate lukovice nakon vađenja? Znači osuše se, očiste od zemlje i onda kako s njima? |
|
VG
|
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
![]() |
|
vila2 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Mimar, cvjetna kraljice, hvala ti na odgovoru! Slike su ti predivne, a ostrvce je jedna od najljepših biljnih kombinacija koje sam vidjela! Nadam se da ću uspjeti mojim tulipanima izabrati dobro društvo!
Tebi ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Prekrasno
![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
predivne kombinacije
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Lepo se kombinuju sa nižim biljkama, aubrecijom, iberisom, arabisom, anemonom blandom, krasuljkom, ljubičicama. U tom slučaju ih ne možeš vaditi iz zemlje, pa će vremenom lukovice oslabiti i manje cvetati, kod hibrida možda čak i nestat,i ali sam ja ipak za to da im se da "podloga" i po tu cenu.
![]() ![]() Ne volim praznine, pa sam na ovom "ostrvcetu" organizovala cvetanje tokom čitave sezone. Počinju šafrani i anemone, zatim iberis i tulipani, nastavljaju drvenasti božur i ljiljani,liatris, monarda i ehinacea a izmedju svega ima i samorasejanih delfinijuma i različka. A da, okolo se zažute i kalifornijski makovi. Da ne poveruješ da na tako malom prostoru sve to stane, ali takav gustiš i šareniš čini da moj travnjak izgleda živo a ostrvce menja boje od proleća do jeseni . ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Tulipani su vam redom predivni! Ipak, imam jedno pitanje, malo da proširimo temu o njima... Koje trajnice ili druge biljke sadite u kombinaciji sa tulipanima? S obzirom da nakon cvatnje ostaje gredica poprilično neuredna, kojim biljkama je najbolje postići neku ravnotežu?
Ja ih imam samo na jednoj gredici i nikako da izaberem sa čim bi ih kombinirala... |
|
|
|
![]() |
|
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |