Jaja sarana sa voskom |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3456> |
Korisnik | |
nada-m ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1087 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ovo je prekrasno, tako precizno, a koliko ih je ,pa to si sigurno radila danima
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
sve zavisi da li radim samo sebi ili ne...
ali ne pada mi tesko,volim to da radim ![]() |
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Prava omjetnost!!!!
Bravo majstorice!!!! ![]() |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
ovogodisnja sarana jaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Prekrasna.Prava umjetnost.....
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
nada-m ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1087 |
Svaka čast, ovoliki broj,ovako pedantno i precizno oslikati,pravi je poduhvat.Prekrasno.
|
|
![]() |
|
Boby ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 16 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1 |
Gioiaa predivna jaja radis. Mozes li mi objasniti postupak bojenja, jer meni se kod bojenja cesto razmaze vosak, pa sara nije tako lepa.
![]() |
|
![]() |
|
Boby evo ovako: kad hocu da ih ofarbam,poredjam ih u sito(ne bitno koje je)jedno do drugo da se ne pomeraju i onda ih potopim u vrucu vodu...zato se jaja ne okrecu u vodi i sara ostaje cista
![]() ![]() |
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Slučajno sam na ovo naletila, sreća da jesam. Gio, pa nadam se da sačuvaš ta jaja. Prava su umjetnička djela.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
kako uspijes dobiti tako tanke crte, ja sam pokusavao ali uvijek ispadnu deblje i ne tako ravnomjerne debljine
|
|
![]() |
|
pero treba da je tanko,ali i iskustvo pomaze
![]() ![]() vera4 ![]() ![]() |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
divim ti se.... pokusao sam prošle godine a idem u napad i ove godine opet.
nece me tako lako pustiti... ne odustajem dok ne budem samo 10puta gori od tvojih radova. kada to uspijem onda mogu reci da sam zadovoljan sa svojim radom :o))
|
|
![]() |
|
kuštrava ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 11 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 161 |
predivno mi je sve!
|
|
![]() |
|
maredelmare ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 1310 |
Ajme, ova pedantnost, ovako mirna ruka,ova "filigranska" jaja su za mene viša matematika.
Genijalno! Baš su prava mala remek djela! Svaka čast! ![]() |
|
Pusti ko listak neka te mota taj ludi polet, vihor lud. Leti ko lišće što vir ga vije, za let si dušo stvorena.
|
|
![]() |
|
Sve je bliže Uskrs pa da malo obnovimo temu. Kako ćete ove godine šarati jaja?
Imam pitanje? Kako je najlakše i najbrže skinuti vosak poslije bojanja jaja? Kakva su vam iskustva?... |
|
|
|
![]() |
|
mikica.dm ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2010 Lokacija: Donji Miholjac Status: Offline Bodovi: 611 |
Milice, kad sam bila mala mi smo doma sarali jaja voskom (doduse ne ovako precizno i lijepo kao sto ovdje vidim) a poslije bojanja smo ih malo stavljali iznad plamena svijeće da se vosak otopi i onda malo potapkali ubrusom. I obavezno smo ih mazali mascu da se sjaje
![]() |
|
zatvori usta, otvori oci
|
|
![]() |
|
mikica.dm ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2010 Lokacija: Donji Miholjac Status: Offline Bodovi: 611 |
Sad kad gledam ova Gioina jaja, dobijem zelju da se ponovo okusam u tome... moram samo "posuditi" pero za tus iz sinovog pribora za likovni
![]() Gioia, svaka cast! |
|
zatvori usta, otvori oci
|
|
![]() |
|
Mi smo isto skidali vosak uz pomoć plamena svijeće, tako radim ja i sada jer sam tako naučila od moje mame ali to mi se čini dosta sporo.... Mislila sam da možda netko zna brži način....
|
|
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Milice, ne znam da li pomažem, ali moja baka ih je stavljala na kratko u zagrijanu rernu.
Poslagala bi nekoliko komada na sloj novinskog papira u staru tepsijicu, pa u vruću rernu. Ne sjećam se tačno na koliko vremena, znam samo da je provjeravala da li se vosak otpustio. Kada se vosak otpusti, pobrisala ih je, pa druga tura u rernu.
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |